Stage lopen per land

Wanneer jij je aan het voorbereiden bent op je buitenlandse stage zijn er veel zaken die afhankelijk zijn van het land waar je naartoe gaat. Denk hierbij aan de juiste verzekering, de noodzaak van een visum en de huisvesting. Je vindt hier een aantal artikelen die ingaan op belangrijke voorbereidingen voor de meest populaire stagelanden onder Nederlandse stagiaires.

Belangrijke verzekeringen

Op het moment dat je in één van onderstaande landen voor langere tijd gaat studeren, stage lopen of werken (misschien naast het studeren als bijbaantje) is het belangrijk om te checken of je goed verzekerd naar het land van bestemming gaat. Omdat je voor een langere periode in het buitenland verblijft en wellicht gaat werken, kan het zijn dat je reisverzekering onvoldoende dekking biedt. Speciaal voor studenten die een langere periode richting het buitenland gaan voor stage, studie of werk zijn door verschillende verzekeraars globetrotter verzekeringen in het leven geroepen. Deze verzekeringen hebben een geldigheidsduur van 24 maanden en bieden een zeer volledige dekking voor onder meer medische kosten, ongevallen, aansprakelijkheid, bagage en opsporings- en reddingsacties.

Stage lopen in Australië

Australië is een populaire bestemming onder backpackers, maar je kunt dit land ook ontdekken door er stage te lopen. Geniet er van de prachtige natuur, ontmoet er mensen van over de hele wereld, bezoek de moderne steden en kom in aanraking met meest vreemde dieren! Je zult wel een aantal zaken moeten regelen voor een stage in Australië, zoals:

  • een visum
  • een speciale zorgverzekering (afhankelijk van je visum)
  • een reisverzekering met werelddekking en langdurige geldigheid
Zorg er verder voor dat jij je geldzaken op orde hebt, want Australië is geen goedkoop land om te wonen en te werken. Alles over de juiste voorbereiding vind je op de pagina stage lopen in Australië.

Stage lopen in Canada

Canada is niet alleen het land van ongerepte natuur, ijshockey en sneeuw, maar ook het land met grote, moderne steden waar hard gewerkt wordt in een internationale setting. Ideaal dus voor een succesvolle stage, zeker om de voertaal er voornamelijk Engels/Frans. Je hebt voor Canada een visum nodig, maar let op: er wordt maar een beperkt aantal visums aan jongeren uitgereikt. Wanneer je een visum hebt bemachtigd is het ook van belang dat je jouw verzekeringszaken op orde hebt. Zorg ervoor dat je medische kosten goed gedekt zijn. Dit kan niet altijd standaard via je Nederlandse zorgverzekering, een globetrotterverzekering is dan noodzakelijk.

Lees nu meer over de Canadese wetgeving en andere handige tips met betrekking tot een stage in Canada.

Stage lopen in China

Er zijn in de grote steden in China vele internationale bedrijven waar je een topstage kunt vinden. Tijdens een stage in China wordt je ondergedompeld in een compleet andere cultuur. Je zult voor vertrek een visum moeten regelen en soms moet je zelfs je diploma`s laten legaliseren. Begin daarom op tijd met de voorbereidingen. Het is ook verstandig om een globetrotter verzekering af te sluiten waarmee je goed gedekt bent voor medische hulp. Je bent namelijk niet altijd verzekerd via de Nederlandse zorgverzekering, dit hangt o.a. af van de lengte van je stageperiode en de vergoeding die je krijgt.

Meer informatie over de beste verzekeringen en tips rondom huisvesting, stagebemiddeling en het dagelijks leven lees je op stage lopen in China.

Stage lopen in Engeland

Vertrek jij naar het land van de theedrinkers, rode dubbeldekkers en Mr. Bean? Dan hoef je in ieder geval geen visum of andere werkvergunningen te regelen, je kunt zo aan de slag! Zorg er wel voor dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten met een dekking die voor minimaal een aantal maanden geldt. Houd daarnaast rekening met de Britse werkcultuur, de valuta en het huizentekort in de grote Engelse steden.

Lees hier meer informatie over stage lopen in Engeland

Stage lopen in Ierland

Wanneer je van ruige natuur en geschiedenis houdt, dan is Ierland een prachtig land om stage te lopen. Maar vergeet ook zeker de hippe stad Dublin niet! Aangezien Ierland ook lid is van de Europese Unie zijn er weinig officiële zaken die je moet regelen. Tijdens een onbetaalde stage kun je ook gewoon je Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Wanneer je wel een salaris ontvangt zal je hierover contact met Sociale Verzekeringsbank moeten opnemen. Je kunt de dekking van de zorgverzekering aanvullen met een reisverzekering.

Lees alles over deze verzekeringszaken en tips voor het vinden van een stage, huisvesting en andere handige zaken op de pagina stage lopen in Ierland.

Stage lopen op Malta

Waarom zou je stage gaan lopen in één van de kleinste landen ter wereld? Omdat er een heerlijk klimaat heerst, de voertaal er Engels is, toerisme er een belangrijke sector is en er vele prachtige architectuur, natuur en geschiedenis te vinden is! Omdat Malta ook lid is van de EU is het eenvoudig om er als stagiair aan de slag te gaan. Je hebt wel een verblijfsvergunning nodig, maar die kun je op Malta eenvoudig aanvragen. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering of globetrotter verzekering afsluit waarmee eventuele medische kosten en andere schade gedekt is.

Ga nu naar de pagina stage op Malta voor meer informatie en handige tips.

Stage lopen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat vooral bekend om haar prachtige landschappen die gebruikt werden voor films zoals Lord of the Rings en Avatar, maar is ook een gave stagebestemming! Er zijn zowel op het Noordereiland als het Zuidereiland een aantal steden te vinden waar vele Engelstalige bedrijven gevestigd zijn. Voor een stage in Nieuw-Zeeland ben je verplicht om een visum te regelen. Verder is het belangrijk dat je via de Sociale Verzekeringsbank uitzoekt of jouw Nederlandse zorgverzekering wel geldig is tijdens je stageperiode. Wanneer dit niet het geval is, wordt het regelen van de juiste reisverzekering nog belangrijker.

Op de pagina stage in Nieuw-Zeeland vind je meer informatie over je visumaanvraag, goede verzekeringen en de beste manieren om een goede stage te regelen.

Stage lopen in Spanje

Vanwege het fijne klimaat, de prachtige steden, de korte afstand tot Nederland en het heerlijke eten is Spanje al jarenlang een enorm populair land onder stagiaires. Het is niet nodig om een visum te regelen, maar zorg er wel voor dat je goed verzekerd bent. Zo voorkom je dat je tegen torenhoge rekeningen voor medische hulp of andere schade aanloopt.

Lees alle handige tips om je Spaanse avontuur zo goed mogelijk voor te bereiden op stage lopen in Spanje.

Stage lopen in de Verenigde Staten

Amerika wordt door velen het land genoemd waar dromen uitkomen. Je komt er dan ook niet zomaar binnen als buitenlander. Er is veel ingewikkelde wetgeving waar jij je als stagiair ook aan moet houden. Zo moet je o.a. het juiste visum hebben, een geschikt stagebedrijf vinden, een huis zoeken waar je geen Amerikaanse rekening voor hoeft te hebben en wellicht een Amerikaans rijbewijs aanvragen. Over al deze zaken kun je hier tips lezen. Daarnaast vind je meer informatie over de geldigheid van je Nederlandse zorgverzekering in Amerika. Afhankelijk van je stagebedrijf en stagevergoeding kan je namelijk niet altijd zomaar verzekerd blijven.

Lees nu alles over stage lopen in de Verenigde Staten.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.