American Express (AMEX)

American Express

American Express (AMEX) is de oudste creditcard maatschappij, het bedrijf is in 1850 opgericht. American Express heeft het concept van een creditcard bedacht en kwam als eerste met een plastic betaalpas op de markt. Van origine was American Express een postbedrijf. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grootste creditcardmaatschappijen wereldwijd.

Voordelen

American Express is meer dan alleen een creditcard. Met een AMEX pas kun je ook sparen voor vliegpunten, daarnaast geniet je bepaalde privileges bij concerten en restaurants. Wil je een auto huren? Ook dan heb je voordeel wanneer je dit met een American Express kaart doet. Daarnaast zijn reizen die je met deze creditcard boekt automatisch verzekerd en zijn ook al je aankopen verzekerd.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Automatisch een aanvullende reisverzekering
  • Ontvang 24/7 hulp via de AMEX chat
  • Met de uitgaven van je Amex kaart spaar je Membership Rewards punten. Deze punten kun je inwisselen voor onder andere giftcards, reizen en tickets voor concerten
  • Heb je een Flying Blue – American Express kaart, dan spaar je Miles. Deze kun je besteden aan reward tickets en vluchtgerelateerde diensten die het vliegen nog leuker maken, zoals gratis extra bagage meenemen, stoelen met meer beenruimte of loungetoegang.
  • Ontvang toegang tot exclusieve presales
  • Met alle kaarten kun je contactloos betalen tot € 50,-

Vereisten

Om een American Express Card aan te kunnen vragen dien je ouder te zijn dan 18 en een minimuminkomen van E18.000,- per jaar te hebben. Je mag geen negatieve BKR-registratie hebben en dient een Nederlandse betaalrekening te hebben. Het aanvragen van een American Express Card doe je op de website van het bedrijf eenvoudig zelf. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je binnen 10 dagen je creditcard thuis. De kaart kun je vervolgens online of telefonisch activeren.

Nadelen

American Express is niet de goedkoopste creditcard, er bestaat geen speciale variant voor studenten. Hier staat tegenover dat een kaart van American Express meer is dan alleen een creditcard.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.americanexpress.com
  • www.veiligbankieren.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.