Dé studentenverzekering specialist

American Express (AMEX)

American Express

American Express (AMEX) is de oudste creditcard maatschappij, het bedrijf is in 1850 opgericht. American Express heeft het concept van een creditcard bedacht en kwam als eerste met een plastic betaalpas op de markt. Van origine was American Express een postbedrijf. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grootste creditcardmaatschappijen wereldwijd.

Direct naar American Express

Voordelen

American Express is meer dan alleen een creditcard. Met een AMEX pas kun je ook sparen voor vliegpunten, daarnaast geniet je bepaalde privileges bij concerten en restaurants. Wil je een auto huren? Ook dan heb je voordeel wanneer je dit met een American Express kaart doet. Tot slot zijn reizen die je met deze creditcard boekt automatisch verzekerd en zijn ook al je aankopen verzekerd.

Vereisten

Om een American Express Card aan te kunnen vragen dien je ouder te zijn dan 18 en een minimuminkomen van E18.000,- per jaar te hebben. Je mag geen negatieve BKR-registratie hebben en dient een Nederlandse betaalrekening te hebben. Het aanvragen van een American Express Card doe je op de website van het bedrijf eenvoudig zelf. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je binnen 10 dagen je creditcard thuis. De kaart kun je vervolgens online of telefonisch activeren.

Nadelen

American Express is niet de goedkoopste creditcard, er bestaat geen speciale variant voor studenten. Hier staat tegenover dat een kaart van American Express meer is dan alleen een creditcard.

Vind je deze informatie nuttig?