ABN AMRO Creditcard

ABN AMRO Creditcard

ABN AMRO is een van de grootste banken in Nederland en biedt diverse financiële producten en diensten aan, waaronder creditcards. De creditcards van ABN AMRO hebben vaak aanvullende verzekeringen, bijvoorbeeld een reisverzekering, een annuleringsverzekering, of een aankoopverzekering. Dit betekent dat aankopen die zijn gedaan met een creditcard van de ABN AMRO voor een bepaalde periode verzekerd zijn tegen diefstal, schade of verlies.

Voordelen

ABN AMRO biedt een mobiele app waarmee je je creditcarduitgaven kunt bijhouden, je saldo kunt controleren, en soms zelfs je pincode kunt wijzigen of tijdelijke blokkades kunt instellen. De creditcards van ABN AMRO zijn voorzien van moderne beveiligingsfuncties, zoals een EMV-chip en hebben vaak ook contactloze betalingsmogelijkheden. Afhankelijk van de creditcard die je kiest, kunnen er extra voordelen aan de kaart verbonden zijn zoals kortingen, spaarprogramma’s, toegang tot luchthavenlounges, of andere speciale aanbiedingen. Zo ontvang je bijvoorbeeld 8% korting als je met je creditcard via ICS een auto huurt bij Rentalcars.com. Boek je via ICS een hotel op Booking.com, dan ontvang je 4% cashback als je betaalt met je ABN AMRO creditcard. Daarnaast zijn de creditcards van ABN AMRO uitgerust met extra verzekeringsopties. Denk hierbij aan een reisverzekering, annuleringsverzekering of verzekering voor je aankopen.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Aflevergarantie: geld terug als je aankoop niet wordt geleverd
 • Aankopen zijn verzekerd tegen schade en verlies
 • Makkelijk, en soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij het huren van een auto
 • Handig als u borg moet betalen
 • Vluchtvertragingsverzekering: krijg de kosten voor een hotelkamer vergoed, als je vlucht meer dan 4 uur is vertraagd
 • Altijd geld bij de hand bij bijvoorbeeld autopech of een ziekenhuisopname
 • Handige en snelle manier om tol te betalen
 • Bagagevertragingsverzekering: een vergoeding als je bagage niet binnen 4 uur ná jou aankomt op bestemming

Vereisten

Om een creditcard bij de ABN AMRO te kunnen aanvragen, moet je 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast moet je in Nederland wonen en krijg je de kaart alleen maar als je per maand netto meer dan € 1.150,- verdient. Voor studenten is deze inkomensdrempel lager: speciaal als student kun je al een creditcard aanvragen bij een inkomen vanaf € 500,- per maand. Wel is het zo dat je geen negatieve BKR registratie mag hebben. Een negatieve registratie ontstaat wanneer je achterloopt met betalingen. Deze negatieve registratie kan gevolgen hebben voor het afsluiten van toekomstige leningen of hypotheken en dus ook problemen opleveren als je een creditcard wil aanvragen.

Nadelen

De eis dat je meer dan € 500,- netto per maand moet verdienen om een ABN AMRO creditcard te krijgen, is voor sommige studenten een obstakel. De meeste studenten hebben wel een bijbaantje, maar verdienen hier niet altijd de inkomensdrempel voor een creditcard mee.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.abnamro.nl
 • www.veiligbankieren.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.