Univé Scooterverzekering

Centraal Beheer Unive

Univé is een Nederlandse coöperatieve verzekeringsmaatschappij. Univé is een vereniging zonder winstoogmerk. Bij deze coöperatie staan de leden centraal en is het doel om samen schade te voorkomen en risico’s te beperken. Als verzekeraar biedt Univé verschillende verzekeringen en diensten aan, waaronder ook een scooterverzekering. Met de scooterverzekering van Univé ben je standaard verzekerd voor de schade die je met de scooter aan anderen of hun spullen toebrengt. Ook kun je voor een uitgebreidere scooterverzekering kiezen die daarnaast nog meer dekt. Op deze pagina vind je meer informatie over de scooterverzekeringen van Univé.

Direct naar Univé

Scooterverzekering Univé

Wanneer je in het bezit bent van een scooter, ben je verplicht hier een verzekering voor af te sluiten. Het gaat hierbij om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere verzekering. Univé biedt 3 soorten scooterverzekeringen aan, die verschillen in de dekking. Bij Univé kun je kiezen uit een WA-verzekering, WA+ verzekering of een All Risk verzekering. Op deze pagina vind je een uitleg over elk van deze verzekeringen.

WA-verzekering van Univé

Met een WA-verzekering ben je verzekerd tegen schade die je met de scooter toebrengt aan anderen of hun eigendommen. Dit is de minst uitgebreide scooterverzekering die Univé aanbiedt en daardoor de voordeligste optie voor scooterbezitters. Schade aan jezelf of de eigen scooter wordt dus niet vergoed. De WA-verzekering dekt het volgende:

 • Schade aan andere personen, tot een maximum van €6.100.000,-
 • Schade aan spullen of eigendommen van anderen, tot een maximum van €2.500.000,-

WA+ verzekering (beperkt casco)

De WA+ verzekering, ook wel beperkt casco verzekering, biedt een uitgebreidere dekking dan de WA-verzekering. Met deze verzekering ben je niet alleen verzekerd tegen schade die je toebrengt aan anderen en hun spullen, maar ook tegen schade aan de eigen scooter. De WA+ verzekering zorgt voor een dekking in de volgende gevallen:

 • Schade aan andere personen, tot een maximum van €6.100.000,-
 • Schade aan spullen of eigendommen van anderen, tot een maximum van €2.500.000,-
 • Accessoires en helmen zijn meeverzekerd tot €150,-.
 • Schade aan de eigen scooter als gevolg van brand, ontploffing of kortsluiting
 • Schade aan de scooter door diefstal of inbraak
 • Schade aan de scooter door natuur, bijvoorbeeld bij hagel of storm
 • Schade aan de scooter door anderen, bijvoorbeeld een bedrijf dat de scooter vervoert
 • Diefstal van de sleutels tot €250,-.

In het geval van schade vergoedt Univé maximaal de vervangingswaarde van de scooter. Er wordt minder vergoed wanneer er al onderdelen versleten waren, of oude schades nog niet gerepareerd waren.

All Risk verzekering Univé

De All Risk verzekering, ook wel volledig casco verzekering genoemd, is de meest uitgebreide verzekering die je bij Univé kunt afsluiten voor je scooter. Deze verzekering biedt naast de WA- en schadedekking nog uitgebreidere dekking bij schade aan de scooter zelf. Met een all risk verzekering zijn bijna alle schades aan de scooter gedekt. De volledig casco scooterverzekering biedt dekking in de volgende gevallen:

 • Schade aan andere personen, tot een maximum van €6.100.000,-
 • Schade aan spullen of eigendommen van anderen, tot een maximum van €2.500.000,-
 • Accessoires en helmen zijn meeverzekerd tot €150,-.
 • Schade aan de eigen scooter als gevolg van brand, ontploffing of kortsluiting
 • Schade aan de scooter door diefstal of inbraak
 • Schade aan de scooter door natuur, bijvoorbeeld bij hagel of storm
 • Schade aan de scooter door anderen, bijvoorbeeld een bedrijf dat de scooter vervoert
 • Diefstal van de sleutels tot €250,-.
 • Schade door alle andere oorzaken die van buiten de scooter komen, bijvoorbeeld door een aanrijding of een valpartij.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je in het geval van schade zelf betaalt. De verzekeraar vergoedt dus de kosten die overblijven nadat het eigen risico is betaald. Wanneer je bij Univé een WA-verzekering afsluit, is er geen sprake van een standaard eigen risico. Bij de WA+ verzekering en de All risk verzekering geldt een eigen risico van €100,-. Dit eigen risico is alleen van toepassing als het gaat om schade aan de eigen scooter (cascoschade), bij WA-schade is er geen standaard eigen risico.

Extra eigen risico

Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen. Het eigen risico is op te hogen naar €250,- of €500,-. Een hoger eigen risico betekent dat je lagere premiekosten per maand betaalt voor de scooterverzekering. Daarnaast is er in sommige gevallen sprake van een extra eigen risico van € 1.000. Bijvoorbeeld in het geval van een ongeluk waarbij de bestuurder 25 jaar of jonger is én de regelmatige bestuurder op de polis ten minste 15 jaar ouder is. Dit extra eigen risico komt boven op het standaard eigen risico.

Wat kost een scooterverzekering bij Univé

Wanneer je een scooterverzekering afsluit betaal je hier maandelijks premie voor. Hoe hoog de premiekosten zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo betaal je voor een verzekering met een minder uitgebreide dekking, zoals de WA-verzekering, minder dan voor een All risk verzekering die meer dekking biedt. Daarnaast zijn ook het type scooter dat je hebt, je leeftijd en je woonplaats van invloed op de premiekosten. Tot slot is ook het eigen risico van invloed. Wanneer je kiest voor een hoger eigen risico verlaag je daarmee je maandelijkse premiebedrag.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt ervoor kiezen om de scooterverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Univé biedt 3 aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten naast je scooterverzekering.

Rechtsbijstandverzekering Verkeer

Met de rechtsbijstandverzekering van Univé ben je verzekerd op het moment dat je juridische hulp nodig hebt, bijvoorbeeld na een verkeersongeluk. Je bent verzekerd voor juridisch advies, het regelen en vergoeden van rechtshulp en hulp bij het verhalen van schade in het verkeer.

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor blijvende invaliditeit en, in het ergste geval, overlijden als gevolg van een verkeersongeluk. Bij blijvende invaliditeit ontvang je een uitkering. In het geval van overlijden keert Univé een bedrag uit aan de nabestaanden.

Pechhulp

Met de pechhulpverzekering ben je verzekerd voor pech onderweg. Wanneer je niet verder kunt met je scooter biedt Univé een breng- en haalservice. Univé komt jou en je scooter ophalen en brengt je vervolgens naar een reparateur of naar huis.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.rdw.nl
 • www.unive.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.