Voorwaarden creditcard

Wil je een creditcard, dan moet je een aanvraag indienen bij een creditcardmaatschappij. Vervolgens wordt je aanvraag in behandeling genomen om te kijken of je een creditcard krijgt en wat de limiet hiervan wordt. Om te zorgen dat de creditcardmaatschappij dit kan bepalen zal je jouw inkomsten moeten overleggen. Het kan zijn dat je een loonstrook moet toezenden en een legitimatiebewijs. In sommige gevallen zal je ook je vaste lasten moeten doorgeven. Het wisselt per creditcardmaatschappij hoeveel tijd men uittrekt om jouw financiële situatie te beoordelen, reken in ieder geval op twee weken. Probeer dus niet een dag voor je vakantie nog een creditcard te regelen, grote kans dat je dan pas na je vakantie uitsluitsel krijgt.

Limiet

Krijg je van de creditcardmaatschappij groen licht dan wordt vervolgens je limiet bepaald. Voor studenten wordt doorgaans een lagere limiet gerekend, dit komt omdat studenten vaak weinig inkomsten hebben. Houd er rekening mee dat je als student met je creditcard niet meer dan €500,- per maand mag uitgeven. Soms geven maatschappijen aan studenten een limiet van €1000,-, hogere bedragen dan dit zijn uitzonderlijk.

Aflossen creditcard

Heb je eenmaal een creditcard in bezit, dan zal je elke maand een rekeningoverzicht krijgen met je uitgaven. Meestal heb je daarna een maand de tijd om dit bedrag aan de creditcardmaatschappij over te maken. De meeste maatschappijen hebben tegenwoordig een eigen app waarin je eenvoudig op elk moment van de dag inzicht hebt in je uitgaven. Hiermee kan je ook eenvoudig je rekening betalen en je creditcard schuld aflossen.

Wat als ik mijn creditcard rekening niet kan betalen?

Heb je een creditcard rekening niet op tijd betaald, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Je kunt een boete krijgen of je kaart wordt geblokkeerd, het hangt van je creditcardmaatschappij af wat er gebeurt. Betaal je lange tijd niet dan kan het zijn dat je een deurwaarder op de stoep krijgt, maar hiervoor zullen er al veel aanmaningen zijn geweest. Mocht er toch een deurwaarder in worden geschakeld, dan krijg je waarschijnlijk een BKR registratie, wat inhoudt dat het voortaan moeilijker voor je wordt om ergens een rekening te openen of een lening te sluiten. Dit kan erg vervelend zijn, dus zorg dat het nooit zover komt.

Voorkom schulden

Lukt het je niet om op tijd je creditcard rekening te betalen? Dan kun je het beste direct contact opnemen met de creditcardmaatschappij. Je kunt proberen of je uitstel van betaling krijgt of aanvragen of je het bedrag in termijnen mag betalen. Bij verschillende creditcardmaatschappijen mag dit onder bepaalde voorwaarden, houd er wel rekening mee dat je in dit geval een flinke rente betaalt.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.afm.nl
  • www.veiligbankieren.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.