Backpacken

Wanneer je een langere periode gaat backpacken plan je vaak niet van dag tot dag wat je gaat doen en waar je bent. Dit verrassende element maakt het backpacken juist zo leuk, maar brengt ook risico`s met zich mee. Zo kom je in veel onverwachte situaties terecht, die niet altijd goed uitpakken. Meestal ben je dan ver van huis en is het fijn dat je op vervelende momenten goed verzekerd bent. In dit artikel vind je informatie en tips ter voorbereiding van je backpackavontuur.

Risico`s

Met je basiszorgverzekering ben je verzekerd voor spoedeisende medische hulp in Nederland tegen het Nederlandse tarief. Dit is geen uitgebreide dekking, omdat de kosten voor medische behandelingen in het buitenland hoger kunnen liggen. Wanneer je gaat backpacken kom je in hele andere culturen terecht waar je niet altijd weet hoe de gezondheidszorg werkt. Het is daarom verstandig om je extra te verzekeren, zodat ook dokterbezoeken, medicijnen, medisch vervoer en spoedeisende hulp gedekt worden.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering biedt een brede dekking voor medische kosten en schade aan je spullen in het buitenland. Wel moet je wanneer je gaat backpacken de werelddekking aanvullend afsluiten op je basisverzekering. Het nadeel van een doorlopende reisverzekering is echter dat je maar een maximum aantal dagen achter elkaar in het buitenland mag doorbrengen. Vaak ligt dit maximum rond de drie maanden.

Kijk op onze top 5 voor een overzicht van goedkope doorlopende reisverzekeringen.

Redenen speciale verzekering

Naast het maximumverblijf zijn er nog een aantal nadelen aan een doorlopende reisverzekering. Zo dekt een doorlopende reisverzekering vaak niet wanneer je in het buitenland gaat werken. Ook wanneer je de Nederlandse zorgverzekering op wil zeggen kun je beter een reisverzekering met complete medische dekking nemen. De doorlopende reisverzekering is namelijk een aanvulling op je Nederlandse basiszorgverzekering. In deze situaties is een speciale verzekering voor backpackers of globetrotters meer geschikt.

Globetrotter reisverzekering

Speciale reisverzekeringen voor backpackers heten vaak globetrotterverzekeringen en hebben een dekking die precies aansluit op de wensen van backpackers. Er zijn verschillende aanbieders van deze verzekeringen. Vergelijk daarom goed de polisvoorwaarden voordat je een verzekering afsluit. Dit is vooral aan te raden wanneer je een specifieke activiteit wil ondernemen tijdens het backpacken, zoals werken of gevaarlijke sporten. De dekkingen kunnen tussen verzekeraars uiteenkopen.

Wij kunnen vanuit studentenverzekeringen.nl de globetrotterreisverzekering van Allianz Global Assistance aanbevelen. Deze verzekering heeft een goede dekking voor een studentenprijs.

Dekking globetrotter reisverzekering

Met een globetrotter reisverzekering krijg je alle standaard dekkingen die een normale reisverzekering ook biedt, zoals vergoedingen bij diefstal van schade aan bagage en spoedeisende hulp. Daarnaast dekt een backpacker reisverzekering meestal de volgende zaken extra:

  • Medische hulp in het buitenland
  • Een reisduur van maximaal twee jaar
  • Bijzondere sporten
  • Vergoedingen tijdens werken in het buitenland

Volledige medische dekking

Wanneer je lange tijd gaat backpacken kun je een volledige medische dekking afsluiten op je backpacker reisverzekering. Je kunt dan je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Het opzeggen van je Nederlandse zorgverzekering is wel aan allerlei regels verbonden, dit kan niet zomaar. Zo moet je minimaal drie maanden werken in het buitenland of langer dan een jaar in het buitenland doorbrengen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.