Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
enhanced_encryption Zorgverzekering
 • share Deel deze pagina

  print

  Menzis

  MenzisLogo2

  Menzis is bij uitstek een Nederlandse zorgverzekeraar: Menzis legt zich dan ook volledig toe op het aanbieden van zorgverzekeringen en verschillende aanvullende verzekeringen. Menzis behoort, met zo’n 2,1 miljoen klanten, tot de top 3 Nederlandse zorgverzekeraars en opereert hoofdzakelijk vanuit het hoofdkantoor in Wageningen. Daarnaast heeft Menzis ook vestigingen in Enschede en Groningen. Onder de vleugels van Menzis vallen ook de verzekeringslabels van Anderzorg en HEMA. In dit artikel staat de zorgverzekering van Menzis centraal.

  Het basispakket 2019

  De inhoud van de basiszorgverzekering is bij iedere Nederlandse zorgverzekeraar gelijk. Dat betekent dat je via het basispakket goed verzekerd bent voor de basiszorg: huisartsbezoeken, opname- of behandeling in het ziekenhuis en medicijnen.

  Keuze uit 3 typen basisverzekeringen
  Menzis heeft met verschillende zorgverleners prijsafspraken gemaakt: op deze wijze kan Menzis de zorg tegen een scherpe premie aanbieden. Om deze reden heb je de keuze uit Menzis Basis Voordelig, waarbij je dus gebonden bent aan het afnemen van zorg bij bepaalde gecontracteerde zorgverleners, Menzis Basis met nog ruimere keuzemogelijkheden en ten slotte Menzis Basis Vrij, waarbij je, voor een volledige vergoeding, volledig vrij bent in het kiezen van de zorgverlener waar je zorg wilt afnemen.

  Aanvullende verzekeringen 2019

  De basisverzekeringen van Menzis kunnen naar wens worden uitgebreid met verschillende aanvullende dekkingen. Bij de keuze uit aanvullende pakketten wordt bij Menzis onderscheid gemaakt tussen het ‘Basis Voordelig’ pakket enerzijds en ‘Basis’ en ‘Basis Vrij’ anderzijds. Bij het Basis Voordelig pakket kunnen de aanvullende pakketten ‘Aanvullend’ en ‘Extra Aanvullend’ worden afgesloten. In onderstaand overzicht hebben wij een aantal voor studenten veelvoorkomende dekkingen uit deze pakketten uitgelicht.

  Het pakket JongerenVerzorgd sluit goed aan op de mogelijke zorgbehoefte van jongeren en biedt een interessante vergoeding voor tandartskosten. Bij de andere pakketten kunnen ook uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of brillen of lenzen worden gevonden. Indien je in aanvulling op de ExtraVerzorgd pakketten op zoek bent naar een vergoeding voor tandartskosten, heb je de keuze uit 3 verschillende tandartsverzekeringen.

  Tandartsverzekeringen

  Jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit het basispakket van de zorgverzekering een vergoeding voor gemaakte tandartskosten. Vanaf 18 jaar ben je voor een vergoeding van tandartskosten, indien je niet kiest voor JongerenVerzorgd of deze vergoeding niet hoog genoeg vindt, aangewezen op één van de aanvullende tandartsverzekering van Menzis: TandVerzorgd 250, 500 of 750.

  Speciale acties of promoties

  Op dit moment biedt Menzis aan zijn klanten extra korting op brillen & lenzen bij opticiens als Specsavers, Eye Wish en Hans Anders. Ook voor studenten die bijvoorbeeld astma hebben of huisstofmijtallergie, biedt Menzis korting op allergeendicht bedtextiel. Op de website van Menzis vind je alle actuele kortingsacties.

  Collectiviteitskorting (studenten)

  Via Menzis is het ook mogelijk via een groep, oftewel een collectief, waar je lid van bent korting te krijgen op je zorgverzekering. Zo geeft Menzis bijvoorbeeld korting aan leden van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en leden van Fit For Free. Niet alleen op je polis, maar ook bij verschillende sportclubs kom je in aanmerking voor korting.

  Extra services

  De extra services van Menzis bestaan onder meer uit een zeer handzame app om bijvoorbeeld je declaraties eenvoudig en snel in te dienen. Met een druk op de knop maak je een foto van je rekening en binnen 2 weken heb je de vergoeding op je rekening staan. Via Mijn Menzis kan je bovendien online eenvoudig wijzigingen aanbrengen in je (collectieve) zorg en tandartsverzekeringen, een verhuizing doorgeven of je betaalgegevens wijzigen.

  Tot slot is het mogelijk aan het programma SamenGezond deel te nemen. Hoe gezonder je leeft, hoe meer Menzis dat wil belonen. Indien je aantoont, bijvoorbeeld door middel van het invullen van vragenlijsten of via sportactiviteiten, dat je gezond leeft krijg je via de punten die je kan opsparen extra korting op zorgproducten.

  Informatie en contact

   

  Contactgegevens

  Email

  contactformulier

  Facebook

  Facebook.com/menzis

  Twitter

  @Menzis

  Postadres

  Postbus 75000, KC Enschede

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s