Menzis

MenzisLogo2

Menzis is bij uitstek een Nederlandse zorgverzekeraar: Menzis legt zich dan ook volledig toe op het aanbieden van zorgverzekeringen en verschillende aanvullende verzekeringen. Menzis behoort, met zo’n 2,1 miljoen klanten, tot de top 3 Nederlandse zorgverzekeraars en opereert hoofdzakelijk vanuit het hoofdkantoor in Wageningen. Daarnaast heeft Menzis ook vestigingen in Enschede en Groningen. Onder de vleugels van Menzis vallen ook de verzekeringslabels van Anderzorg, Azivo en HEMA. In dit artikel staat de zorgverzekering van Menzis centraal.

Direct naar Menzis

Het basispakket 2019

De inhoud van de basiszorgverzekering is bij iedere Nederlandse zorgverzekeraar gelijk. Dat betekent dat je via het basispakket goed verzekerd bent voor de basiszorg: huisartsbezoeken, opname- of behandeling in het ziekenhuis en medicijnen.

Keuze uit 3 typen basisverzekeringen
Menzis heeft met verschillende zorgverleners prijsafspraken gemaakt: op deze wijze kan Menzis de zorg tegen een scherpe premie aanbieden. Om deze reden heb je de keuze uit Menzis Basis Voordelig, waarbij je dus gebonden bent aan het afnemen van zorg bij bepaalde gecontracteerde zorgverleners, Menzis Basis met nog ruimere keuzemogelijkheden en ten slotte Menzis Basis Vrij, waarbij je, voor een volledige vergoeding, volledig vrij bent in het kiezen van de zorgverlener waar je zorg wilt afnemen.

Basispakket

Premie bij eigen risico €385,-

Premie bij eigen risico €885,-

Menzis Basis Voordelig

€103,-

€83,-

Menzis Basis

€119,-

€99,-

Menzis Basis Vrij

€122,-

€102,-

Aanvullende verzekeringen 2019

De basisverzekeringen van Menzis kunnen naar wens worden uitgebreid met verschillende aanvullende dekkingen. Bij de keuze uit aanvullende pakketten wordt bij Menzis onderscheid gemaakt tussen het ‘Basis Voordelig’ pakket enerzijds en ‘Basis’ en ‘Basis Vrij’ anderzijds. Bij het Basis Voordelig pakket kunnen de aanvullende pakketten ‘Aanvullend’ en ‘Extra Aanvullend’ worden afgesloten. In onderstaand overzicht hebben wij een aantal voor studenten veelvoorkomende dekkingen uit deze pakketten uitgelicht.

Aanvullende pakketten in combinatie met Menzis Basis Voordelig

Aanvullend pakket

Anticonceptie

Fysiotherapie

Buitenland

Tandarts

Aanvullend (€12,95 per maand)

100% vergoeding voor vrouwen 21+

Max. 9 behandelingen

Medische noodzakelijke zorg (dekking over de hele wereld)

80% vergoed tot maximaal €250,-

Extra Aanvullend (€21,50 per maand)

100% vergoeding voor vrouwen 21+

Max. 9 behandelingen

Medische noodzakelijke zorg (dekking over de hele wereld)

80% vergoed tot maximaal €500,-

Direct naar Menzis

Aanvullende pakketten in combinatie met Menzis Basis of Menzis Basis Vrij

In aanvulling op de basisverzekeringsvarianten ‘Basis’ of Basis Vrij’ heb je de keuze uit een drietal aanvullende verzekeringen en een speciaal jongerenpakket.

Aanvullend pakket

Anticonceptie

Fysiotherapie

Buitenland

Tandarts

Extraverzorgd 1 (€6,95 per maand)

100% vergoeding voor vrouwen 21+

Max. 9 behandelingen

Vergoeding hulpverlening en medische noodzakelijke zorg

Niet vergoed

Extraverzorgd 2 (€19,95 per maand)

100% vergoeding voor vrouwen 21+

Max. 18 behandelingen

Vergoeding hulpverlening en medische noodzakelijke zorg

Niet vergoed

Extraverzorgd 3 (€41,95 per maand)

100% vergoeding voor vrouwen 21+

Max. 40 behandelingen

Vergoeding hulpverlening en medische noodzakelijke zorg

Niet vergoed

JongerenVerzorgd (€15,95 per maand)

100% vergoeding voor vrouwen 21+

Max. 9 behandelingen

Vergoeding hulpverlening en medische noodzakelijke zorg

100% vergoed tot maximaal €150,-

Direct naar Menzis

Het pakket JongerenVerzorgd sluit goed aan op de mogelijke zorgbehoefte van jongeren en biedt een interessante vergoeding voor tandartskosten. Bij de andere pakketten kunnen ook uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of brillen of lenzen worden gevonden. Indien je in aanvulling op de ExtraVerzorgd pakketten op zoek bent naar een vergoeding voor tandartskosten, heb je de keuze uit 3 verschillende tandartsverzekeringen.

Tandartsverzekeringen

Jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit het basispakket van de zorgverzekering een vergoeding voor gemaakte tandartskosten. Vanaf 18 jaar ben je voor een vergoeding van tandartskosten, indien je niet kiest voor JongerenVerzorgd of deze vergoeding niet hoog genoeg vindt, aangewezen op één van de aanvullende tandartsverzekering van Menzis: TandVerzorgd 250, 500 of 750.

Tandartspakket

Max. vergoeding per jaar

Premie per maand

TandVerzorgd 250

100% vergoeding controles en alle overige behandelingen 80% vergoed tot maximaal €500,- per jaar (m.u.v. orthondontie en uitwendig bleken)

€11,50

TandVerzorgd 500

100% vergoeding controles en alle overige behandelingen 80% vergoed tot maximaal €250,- per jaar (m.u.v. orthodontie en uitwendig bleken).

 

Wachttijd kronen, bruggen en implantaten 1 jaar

€17,95

TandVerzorgd 750

100% vergoeding controles en alle overige behandelingen 80% vergoed tot maximaal €750,- per jaar (m.u.v. orthodontie en uitwendig bleken)

 

Wachttijd kronen, bruggen en implantaten 1 jaar

€31,95

Direct naar Menzis

Speciale acties of promoties

Op dit moment biedt Menzis aan zijn klanten extra korting op brillen & lenzen bij opticiens als Specsavers, Eye Wish en Hans Anders. Ook voor studenten die bijvoorbeeld astma hebben of huisstofmijtallergie, biedt Menzis korting op allergeendicht bedtextiel. Op de website van Menzis vind je alle actuele kortingsacties.

Collectiviteitskorting (studenten)

Via Menzis is het ook mogelijk via een groep, oftewel een collectief, waar je lid van bent korting te krijgen op je zorgverzekering. Zo geeft Menzis bijvoorbeeld korting aan leden van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en leden van Fit For Free. Niet alleen op je polis, maar ook bij verschillende sportclubs kom je in aanmerking voor korting.

Extra services

De extra services van Menzis bestaan onder meer uit een zeer handzame app om bijvoorbeeld je declaraties eenvoudig en snel in te dienen. Met een druk op de knop maak je een foto van je rekening en binnen 2 weken heb je de vergoeding op je rekening staan. Via Mijn Menzis kan je bovendien online eenvoudig wijzigingen aanbrengen in je (collectieve) zorg en tandartsverzekeringen, een verhuizing doorgeven of je betaalgegevens wijzigen.

Tot slot is het mogelijk aan het programma SamenGezond deel te nemen. Hoe gezonder je leeft, hoe meer Menzis dat wil belonen. Indien je aantoont, bijvoorbeeld door middel van het invullen van vragenlijsten of via sportactiviteiten, dat je gezond leeft krijg je via de punten die je kan opsparen extra korting op zorgproducten.

Informatie en contact

 

Contactgegevens

Email

contactformulier

Facebook

Facebook.com/menzis

Twitter

@Menzis

Postadres

Postbus 75000, KC Enschede

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?