Menzis logo

Zorgverzekeraar Menzis

Zorgverzekeraar Menzis, ontstaan in 2006 na een fusie tussen Geové, Amicon en NVS, behoort tot de top 3 grootste verzekeringsconcerns in Nederland. Tot de coöperatie Menzis behoren ook de merken Azivo zorgverzekering en Anderzorg. De Menzis zorgkantoren bevinden zich met locaties in Groningen, Arnhem, Enschede en Wageningen vooral in het noorden en oosten van het land. Bij de zorgverzekeraar kan je terecht een basiszorgverzekering, in de vorm van drie verschillende soorten polissen, en verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Onder de vleugels van Menzis vallen ook de polislabels Anderzorg en HEMA.

Menzis maakt zich naar eigen zeggen sterk voor de inkoop van kwalitatief goede zorg om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor verzekerden. De verzekeraar maakt daarvoor goede afspraken met zorgverleners, patiëntenorganisaties en gemeenten. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste voor- en nadelen van de zorgverzekeraar.

Menzis pakketmodule 2024

Direct naar Menzis

Zorgverzekeraar Menzis

Menzis zorgverzekering overzicht
Jaar Restitutie Natura Natura (select)
2024 € 161,75 € 146,75 € 140,25
2023 € 152,75 € 141,25 € 134,50
2022 € 143,75 € 133,25 € 119,00
2021 € 140,00 € 130,00 € 117,00
2020 € 133,00 € 123,00 € 111,00
2019 € 125,00 € 122,00 € 109,00
2018 € 122,00 € 119,00 € 103,00
2017 € 122,00 € 119,00 € 103,00
2016 € 109,75 € 107,00 € 90,75
2015 € 108,25 € 104,25 € 90,75
2014 € 99,50 € 95,50 € 86,50
2013 € 110,50 € 106,00 € 97,25
2012 € 111,00 € 106,50 € –
2011 € 108,75 € 104,75 € –
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline De Menzis zorgverzekering is een van de weinige die nog een restitutie polis aanbied.
add_circle_outline Ruime keuze uit verschillende basisverzekeringspolissen en aanvullende verzekeringsopties
add_circle_outline Snel en eenvoudig je declaraties online of via de app indienen
add_circle_outline Gespreide terugbetaling van eigen risico mogelijk
add_circle_outline Speciale aanvullend zorgverzekeringspakket voor jongeren

remove_circle_outline Het is niet mogelijk losse aanvullende verzekeringsmodulen af te sluiten
remove_circle_outline Het niet op een andere manier dan met je DigiD inloggen kan als vervelend worden ervaren./>

Menzis basispakket

De inhoud van de basiszorgverzekering is bij iedere Nederlandse zorgverzekeraar gelijk. Dat betekent dat je via het basispakket goed verzekerd bent voor de basiszorg: huisartsbezoeken, opname- of behandeling in het ziekenhuis en medicijnen.

Menzis aanvullende zorgverzekering

De basisverzekeringen van Menzis kunnen naar wens worden uitgebreid met verschillende aanvullende dekkingen. Bij de keuze uit aanvullende pakketten wordt bij Menzis onderscheid gemaakt tussen het ‘Basis Voordelig’ pakket enerzijds en ‘Basis’ en ‘Basis Vrij’ anderzijds. Bij het Basis Voordelig pakket kunnen de aanvullende pakketten ‘Aanvullend’ en ‘Extra Aanvullend’ worden afgesloten. In onderstaand overzicht hebben wij een aantal voor studenten veelvoorkomende dekkingen uit deze pakketten uitgelicht.

Menzis studenten zorgverzekering

Het pakket JongerenVerzorgd sluit goed aan op de mogelijke zorgbehoefte van jongeren en biedt een interessante vergoeding voor tandartskosten. Bij de andere pakketten kunnen ook uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of brillen of lenzen worden gevonden. Indien je in aanvulling op de ExtraVerzorgd pakketten op zoek bent naar een vergoeding voor tandartskosten, heb je de keuze uit 3 verschillende tandartsverzekeringen.

Menzis Tandartsverzekeringen

Jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit het basispakket van de zorgverzekering een vergoeding voor gemaakte tandartskosten. Vanaf 18 jaar ben je voor een vergoeding van tandartskosten, indien je niet kiest voor JongerenVerzorgd of deze vergoeding niet hoog genoeg vindt, aangewezen op één van de aanvullende tandartsverzekering van Menzis: TandVerzorgd 250, 500 of 750.

Menzis speciale acties of promoties

Op dit moment biedt Menzis aan zijn klanten extra korting op brillen & lenzen bij opticiens als Specsavers, Eye Wish en Hans Anders. Ook voor studenten die bijvoorbeeld astma hebben of huisstofmijtallergie, biedt Menzis korting op allergeendicht bedtextiel. Op de website van Menzis vind je alle actuele kortingsacties.

Collectiviteitskorting voor studenten

Via Menzis is het ook mogelijk via een groep, oftewel een collectief, waar je lid van bent korting te krijgen op je zorgverzekering. Zo geeft Menzis bijvoorbeeld korting aan leden van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en leden van Fit For Free. Niet alleen op je aanvullende polis, maar ook bij verschillende sportclubs kom je in aanmerking voor korting.

Extra services

De extra services van Menzis bestaan onder meer uit een zeer handzame app om bijvoorbeeld je declaraties eenvoudig en snel in te dienen. Met een druk op de knop maak je een foto van je rekening en binnen 2 weken heb je de vergoeding op je rekening staan. Via Mijn Menzis kan je bovendien online eenvoudig wijzigingen aanbrengen in je (collectieve) zorg en tandartsverzekeringen, een verhuizing doorgeven of je betaalgegevens wijzigen.

Inloggen bij Menzis

Wil je inloggen bij Menzis? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Menzis.

Menzis SamenGezond

Tot slot is het mogelijk aan het programma SamenGezond deel te nemen. Hoe gezonder je leeft, hoe meer Menzis dat wil belonen. Indien je aantoont, bijvoorbeeld door middel van het invullen van vragenlijsten of via sportactiviteiten, dat je gezond leeft krijg je via de punten die je kan opsparen extra korting op zorgproducten.

Bijzonderheden van de menzis zorgverzekering

Hoewel Menzis geen online verzekeraar pur sang is, kan je online wel een hoop regelen via Mijn Menzis. Bekijk direct hoeveel eigen risico er nog openstaat, dien je declaraties in, raadpleeg je declaraties, wijzig persoonlijke gegevens en bekijk je totale zorgkosten. Menzis staat zijn verzekerden bovendien bij met zorgadvies via klantadviseurs op het gebied van Mantelzorg, aanvragen van second opinions, wachtlijstbemiddeling en zwangerschap en geboorte.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar Menzis van 438 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.1

Menzis logo
Informatie en contact
Telefoon 088 222 40 40
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 75000, KC Enschede
Facebook Facebook.com/menzis
Twitter @menzis

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.menzis.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.