Dé studentenverzekering specialist

Menzis

Zorgverzekeraar Menzis, ontstaan in 2006 na een fusie tussen Geové, Amicon en NVS, behoort tot de top 3 grootste verzekeringsconcerns in Nederland. Tot de coöperatie Menzis behoren ook de merken Azivo en Anderzorg. De Menzis zorgkantoren bevinden zich met locaties in Groningen, Arnhem, Enschede en Wageningen vooral in het noorden en oosten van het land. Bij de zorgverzekeraar kan je terecht een basiszorgverzekering, in de vorm van drie verschillende soorten polissen, en verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Onder de vleugels van Menzis vallen ook de polislabels Anderzorg en HEMA.

Menzis maakt zich naar eigen zeggen sterk voor de inkoop van kwalitatief goede zorg om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor verzekerden. De verzekeraar maakt daarvoor goede afspraken met zorgverleners, patiëntenorganisaties en gemeenten. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste voor- en nadelen van de zorgverzekeraar.

Alle zorgverzekeringen van Menzis


Direct naar Menzis

Zorgverzekeraar Menzis

Zorgverzekeraar Menzis zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie Natura Budget
2023 € 152,75 € 141,25 € 134,50
2022 € 143,75 € 133,25 € 119,00
2021 € 140,00 € 130,00 € 117,00
2020 € 133,00 € 123,00 € 111,00
2019 € 125,00 € 122,00 € 109,00
2018 € 122,00 € 119,00 € 103,00
2017 € 122,00 € 119,00 € 103,00
2016 € 109,75 € 107,00 € 90,75
2015 € 108,25 € 104,25 € 90,75
2014 € 99,50 € 95,50 € 86,50
2013 € 110,50 € 106,00 € 97,25
2012 € 111,00 € 106,50 € –
2011 € 108,75 € 104,75 € –

* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline Goedkoopste zorgverzekering met standaard eigen risico
add_circle_outline Ruime keuze uit verschillende basisverzekeringspolissen en aanvullende verzekeringsopties
add_circle_outline Snel en eenvoudig je declaraties online of via de app indienen
add_circle_outline Gespreide terugbetaling van eigen risico mogelijk
add_circle_outline Speciale aanvullend zorgverzekeringspakket voor jongeren

remove_circle_outline Het is niet mogelijk losse aanvullende verzekeringsmodulen af te sluiten
remove_circle_outline Het niet op een andere manier dan met je DigiD inloggen kan als vervelend worden ervaren.

Menzis basispakket

De inhoud van de basiszorgverzekering is bij iedere Nederlandse zorgverzekeraar gelijk. Dat betekent dat je via het basispakket goed verzekerd bent voor de basiszorg: huisartsbezoeken, opname- of behandeling in het ziekenhuis en medicijnen.

Keuze uit 3 typen basisverzekeringen
Menzis heeft met verschillende zorgverleners prijsafspraken gemaakt: op deze wijze kan Menzis de zorg tegen een scherpe premie aanbieden. Om deze reden heb je de keuze uit Menzis Basis Voordelig, waarbij je dus gebonden bent aan het afnemen van zorg bij bepaalde gecontracteerde zorgverleners, Menzis Basis met nog ruimere keuzemogelijkheden en ten slotte Menzis Basis Vrij, waarbij je, voor een volledige vergoeding, volledig vrij bent in het kiezen van de zorgverlener waar je zorg wilt afnemen.

Menzis aanvullende zorgverzekering

De basisverzekeringen van Menzis kunnen naar wens worden uitgebreid met verschillende aanvullende dekkingen. Bij de keuze uit aanvullende pakketten wordt bij Menzis onderscheid gemaakt tussen het ‘Basis Voordelig’ pakket enerzijds en ‘Basis’ en ‘Basis Vrij’ anderzijds. Bij het Basis Voordelig pakket kunnen de aanvullende pakketten ‘Aanvullend’ en ‘Extra Aanvullend’ worden afgesloten. In onderstaand overzicht hebben wij een aantal voor studenten veelvoorkomende dekkingen uit deze pakketten uitgelicht.

Menzis studenten zorgverzekering

Het pakket JongerenVerzorgd sluit goed aan op de mogelijke zorgbehoefte van jongeren en biedt een interessante vergoeding voor tandartskosten. Bij de andere pakketten kunnen ook uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of brillen of lenzen worden gevonden. Indien je in aanvulling op de ExtraVerzorgd pakketten op zoek bent naar een vergoeding voor tandartskosten, heb je de keuze uit 3 verschillende tandartsverzekeringen.

Menzis Tandartsverzekeringen

Jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit het basispakket van de zorgverzekering een vergoeding voor gemaakte tandartskosten. Vanaf 18 jaar ben je voor een vergoeding van tandartskosten, indien je niet kiest voor JongerenVerzorgd of deze vergoeding niet hoog genoeg vindt, aangewezen op één van de aanvullende tandartsverzekering van Menzis: TandVerzorgd 250, 500 of 750.

Menzis speciale acties of promoties

Op dit moment biedt Menzis aan zijn klanten extra korting op brillen & lenzen bij opticiens als Specsavers, Eye Wish en Hans Anders. Ook voor studenten die bijvoorbeeld astma hebben of huisstofmijtallergie, biedt Menzis korting op allergeendicht bedtextiel. Op de website van Menzis vind je alle actuele kortingsacties.

Collectiviteitskorting voor studenten

Via Menzis is het ook mogelijk via een groep, oftewel een collectief, waar je lid van bent korting te krijgen op je zorgverzekering. Zo geeft Menzis bijvoorbeeld korting aan leden van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en leden van Fit For Free. Niet alleen op je aanvullende polis, maar ook bij verschillende sportclubs kom je in aanmerking voor korting.

Extra services

De extra services van Menzis bestaan onder meer uit een zeer handzame app om bijvoorbeeld je declaraties eenvoudig en snel in te dienen. Met een druk op de knop maak je een foto van je rekening en binnen 2 weken heb je de vergoeding op je rekening staan. Via Mijn Menzis kan je bovendien online eenvoudig wijzigingen aanbrengen in je (collectieve) zorg en tandartsverzekeringen, een verhuizing doorgeven of je betaalgegevens wijzigen.

Inloggen bij Menzis

Wil je inloggen bij Menzis? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Menzis.

Menzis SamenGezond

Tot slot is het mogelijk aan het programma SamenGezond deel te nemen. Hoe gezonder je leeft, hoe meer Menzis dat wil belonen. Indien je aantoont, bijvoorbeeld door middel van het invullen van vragenlijsten of via sportactiviteiten, dat je gezond leeft krijg je via de punten die je kan opsparen extra korting op zorgproducten.

Bijzonderheden

Hoewel Menzis geen online verzekeraar pur sang is, kan je online wel een hoop regelen via Mijn Menzis. Bekijk direct hoeveel eigen risico er nog openstaat, dien je declaraties in, raadpleeg je declaraties, wijzig persoonlijke gegevens en bekijk je totale zorgkosten. Menzis staat zijn verzekerden bovendien bij met zorgadvies via klantadviseurs op het gebied van Mantelzorg, aanvragen van second opinions, wachtlijstbemiddeling en zwangerschap en geboorte.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar Menzis van 239 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.2

Menzis logo

Informatie en contact
Telefoon 088 222 40 40
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 75000, KC Enschede
Facebook Facebook.com/menzis
Twitter @menzis

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken? Vergelijk op eigen risico en keuze vrijheid en alle aanvullende zorgverzekeringen. Check hier onze Studenten Zorgvergelijker

Vind je deze informatie nuttig?