Inschrijven nieuwe gemeente

Als je op jezelf gaat wonen in een nieuwe stad, dan moet je je inschrijven bij de gemeente. Dit kan al vanaf een maand voor je verhuizing en tot maximaal 5 dagen na de verhuizing. Het inschrijven bij de gemeente kan digitaal, schriftelijk of in persoon door een afspraak te maken bij het gemeentehuis. Als je je inschrijft bij een nieuwe gemeente word je automatisch uitgeschreven in je oude gemeente. Voor het inschrijven bij de gemeente heb je een geldig identiteitsbewijs nodig en een bewijs van bewoning. Dit kan een huurcontract zijn, maar ook een koopakte of een toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner.

Gevolgen niet-inschrijving

Als je je niet inschrijft bij de gemeente, kun je een boete krijgen die kan oplopen tot wel 325 euro. Ook kom je problemen tegen bij het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw paspoort of financiële ondersteuning zoals studiefinanciering of huursubsidie. Sta je nog niet bij je nieuwe gemeente ingeschreven, dan kan je ook niet stemmen in je nieuwe woonplaats. Zorg daarom dat je je inschrijving op tijd regelt.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.