HEMA

hema

HEMA is een bekend Nederlands warenhuis dat naast huishoudelijke producten en kleding ook verschillende verzekeringen aanbiedt, waaronder een doorlopende reisverzekering. De HEMA reisverzekering is bedoeld om reizigers te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden tijdens hun reis. Bij HEMA stel je je reisverzekering zelf samen en kies je welke aanvullende dekkingen bij jouw situatie passen. Op deze pagina vind je een overzicht van wat je kunt verwachten van de reisverzekering van HEMA.

HEMA reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Met de doorlopende reisverzekering van HEMA ben je verzekerd voor onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis naar het buitenland. De basisdekking omvat de belangrijkste dekkingen die je nodig hebt wanneer je op reis gaat. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd voor hulp en vervoer bij ongevallen of ziekte en is je bagage verzekerd. Daarnaast heb je met de reisverzekering van HEMA ook wintersport- en onderwatersportdekking. De reisverzekering van HEMA is maximaal 60 aaneengesloten dagen geldig.

Basisdekking doorlopende reisverzekering

De reisverzekering van HEMA biedt dekking voor verschillende onderdelen die bij een reis komen kijken. Je kunt kiezen of je deze verzekering afsluit met europadekking of met werelddekking. HEMA hanteert maximaal te vergoeden bedragen voor verschillende categorieën. In de onderstaande tabel vind je de maximale vergoeding per categorie.

Dekking

Maximale vergoeding

Hulpverlening bij ongeval of ziekte

Kostprijs

Uitkering bij overlijden

€2500,-

Bagage

€2500,-

Foto-, film- video -of geluidsapparatuur

€1250,-

Hobby- en sportuitrusting

€1250,-

Horloges, sieraden en brillen

€250,-

Bagage die te laat aankomt

€125,-

Eigen risico

Bij de meeste verzekeringen is er sprake van een eigen risico. Het eigen risico is het eerste deel van de kosten dat je zelf betaalt. De verzekeraar vergoedt vervolgens de resterende kosten. Bij de reisverzekering van HEMA geldt er ook een eigen risico. Dit is een bedrag van €100.- per gebeurtenis voor schade en medische kosten. Voor de overige dekkingen geldt er geen eigen risico.

Aanvullende dekkingen

Bij HEMA kun je ervoor kiezen om het basispakket van de reisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en situatie kun je voor 6 verschillende aanvullende dekkingen kiezen.

Geneeskundige kosten

Wanneer je met een Nederlandse zorgverzekering op reis gaat worden geneeskundige kosten niet altijd volledig vergoed. De vergoeding voor medische behandelingen in het buitenland is namelijk nooit hoger dan het bedrag dat in Nederland voor dezelfde behandeling gerekend zou worden. Dat kan in het buitenland, waar de medische kosten soms hoger liggen, voor flinke kosten zorgen. Met de dekking ‘geneeskundige kosten’ worden de medische kosten, die niet door de zorgverzekering worden vergoed, gedekt. Daarnaast worden ook tandheelkundige kosten tot maximaal € 300,- vergoed.

Hulp vervoermiddel

Ga je met je eigen auto op reis? Dan kan deze verzekering een nuttige aanvulling zijn op je reisverzekering. Met de dekking ‘hulp vervoermiddel’ ben je verzekerd in het geval van pech onderweg. Wanneer je voertuig niet meer verder kan rijden door pech, diefstal of een ongeval, heb je recht op hulpverlening en vergoeding van de kosten. Ook de kosten van een terugreis of de kosten van het voortzetten van de reis tot de bestemming worden vergoed.

Vervangend vervoermiddel

Wanneer je voertuig niet verder kan rijden door pech, diefstal of een ongeluk krijg je met de dekking ‘vervangend vervoermiddel’ hulp bij het regelen van vervangend vervoer en een vergoeding van de kosten. Ook extra verblijfskosten worden vergoed.

Ongevallen

Hoewel je er niet meteen bij stilstaat wanneer je een reis boekt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Ongevallen tijdens je reis kunnen een hoop onvoorziene kosten met zich meebrengen. Met de aanvullende dekking ‘ongevallen’ ontvang je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval.

Geld

Wanneer je op reis gaat en contant geld meeneemt, kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Je bent hiermee verzekerd tot een maximaal bedrag van € 250,-.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking in situaties waarin je onverwacht niet meer op reis kunt, of wanneer je vroegtijdig je reis moet afbreken. Met deze verzekering kun je tot maximaal € 1.500,- vergoed krijgen.

Informatie en contact

Email info@verzekerdbijhema.nl
Telefoon 088 – 222 41 14

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.verzekeringen.hema.nl
  • www.rijksoverheid.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.