Kosten aansprakelijkheidsverzekering

Op deze pagina kan je lezen uit welke onderdelen een aansprakelijkheidsverzekering bestaat maar ook hoe je bijvoorbeeld korting kan krijgen. De informatie kan erg nuttig zodat je een goede beslissing kan maken voordat je een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten. Zo weet je waarmee je rekening dient te houden en maak je geen onnodige kosten.

Premie

Premie voor je aansprakelijkheidsverzekering betaal je maandelijks, per kwartaal of per jaar aan jouw zorgverzekeraar. De hoogte van de premie is afhankelijk van de polisvoorwaarden zoals het verzekerd bedrag, eigen risico en of je recht op pakketkorting hebt. Bekijk of je de premie in één keer wilt betalen, zodat je er gelijk voor het hele jaar vanaf bent of dat je juist in meer termijnen wilt betalen. Zo heb je er geen omkijken meer naar en dat is wel zo prettig tijdens het drukke studentenleven.

Lees meer op de pagina premie.

Verzekerd bedrag

Je kan wel zelf de hoogte van jouw verzekerde bedrag bepalen, vanaf een bedrag van €50.000 euro tot een maximum bedrag van €2.500.000. Het verzekerd bedrag is er voor schade die je bij of aan een ander persoon veroorzaakt. Vaak geldt: hoe hoger het verzekerde bedrag des te hoger de periodieke premie voor jouw aansprakelijkheidsverzekering. Je mag in feite zelf inschatten hoe groot jij de kans acht op het veroorzaken van schade aan een derde. Als jij iemand bent die zich vaak in risicovolle situaties begeeft zoals bijvoorbeeld een studentenfeestje, dan is het wellicht handig om het verzekerd bedrag bij te stellen.

Lees meer op de pagina verzekerd bedrag.

Eigen risico

Bij een aantal verzekeraars kan je een eigen risico afsluiten. Dit is overigens nooit verplicht. Als je een eigen risico afsluit betekent dit dat een gedeelte van veroorzaakte schade door jouw betaald moet worden. Je kan zelf bepalen of je dit risico wilt nemen, hoewel het als student natuurlijk nooit prettig is om ineens een hoge rekening voor je kiezen te krijgen.

Lees meer op de pagina eigen risico.

Korting

Als student heb je heel wat verzekeringen. Al die verzekeringen bij elkaar kosten best wel wat geld. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeraar is het vaak mogelijk om korting te krijgen, dit noemen we pakketkorting. De korting kan oplopen tot een maximum van 10%. Check het dus altijd voordat je een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten.

Lees meer op de pagina korting.

Vergelijken aansprakelijkheidsverzekeringen

Korting is natuurlijk leuk maar toch blijft het handig om alle verzekeringen afzonderlijk te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo krijg je eigenlijk altijd de beste polisvoorwaarden tegen de scherpste premie. Zo houd je best wat geld over voor andere leuke activiteiten tijdens jouw studententijd.

Lees meer op de pagina aansprakelijkheidsverzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.