Maximale reisduur

Vakanties zijn er in alle soorten en maten. Van een familieweekendje in Drenthe tot een bruisende partyweek op Ibiza en van een modderig kampeerweekje op het festivalterrein tot een avontuurlijke lift-reis door de ruige binnenlanden van Mongolië. Net als verschillende vakanties, heb je ook hele uiteenlopende verzekeringen. We leggen je uit wat het verschil is tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering en hoe het zit met maximale reisduur. Dan kun jij heerlijk en onbezorgd van je vakantie genieten, ongeacht de vakantiebestemming.

Reisverzekeringen

Globaal genomen zijn er twee verschillende soorten reisverzekeringen. Afhankelijk van de duur van je reis kun je bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen voor een kortlopende of een doorlopende variant. Die eerste sluit je speciaal af voor een specifieke vakantie, en die is dan ook gedurende de hele reis geldig. Bij een doorlopende reisverzekering gaat het er iets anders aan toe. Ongeacht wanneer je op vakantie gaat, ben je het hele jaar door verzekerd.Ideaal als je meerdere keren per jaar weggaat.

Reisduur

Wel zit er een beperking op de reisduur. De verzekerde reistijd is de tijd die je onafgebroken in het buitenland door kunt brengen zonder dat je verzekering afloopt. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij kun je 35 tot 365 dagen verzekerd op vakantie. Let er goed op dat je weet wat de maximale reisduur van jouw verzekeraar is en dat je deze niet overschrijdt. In vele gevallen geldt er dan voor de hele vakantie geen dekking.

Verlengen

Wel kun je je doorlopende reisverzekering bij de meeste verzekeraars laten verlengen door middel van het afsluiten van een aanvullende module op je standaard reisverzekering. Als je bijvoorbeeld van plan bent een lange wereldreis te maken of stage gaat lopen in het buitenland kan dit goed van pas komen. Of een verlenging daadwerkelijk mogelijk is zul je bij je eigen verzekeraar moeten checken. Iedereen die al een reisverzekering heeft kan in zijn verzekeringspolis checken wat de verzekerde reistijd is en de eventuele verlenging. Bij standaard doorlopende reisverzekeringen is het eigenlijk altijd alleen maar mogelijk om tot maximaal 365 dagen te verlengen. Er geldt dus per verzekeraar een standaard verzekerde reistijd, die meestal 60 dagen is. Daarnaast kun je in een aantal gevallen je verzekering verlengen. Voor deze verlenging geldt een limiet, dit is je maximale reisduur. Je maximale reisduur kun je ook terugvinden in de voorwaarden van je verzekeringscontract.

Maximale reisduur per reisverzekeraar

Reisverzekering

Standaard verzekerde reistijd

Mogelijke verlenging reistijd

AEGON Basis

90

Niet mogelijk

AEGON All Risk

180

Ja, tot 365 dagen

Allianz Global Assistance

60

Ja, tot 180 dagen

ANWB

60

Ja, tot 180 dagen

Centraal Beheer Achmea

60

Ja, tot 180 of 365 dagen

De Friesland

60

Ja, tot 180 dagen

Nationale Nederlanden

90

Ja, tot 180 dagen

Ditzo

60

Ja, tot 90 of 180 dagen

FBTO

60

Ja, tot 365 dagen

ING

90

Niet mogelijk

Interpolis

60

Ja, tot 180 of 365 dagen

OHRA

45

Ja, tot max. 90, 180 of 365 dagen

REAAL

90

Niet mogelijk

SNS Bank Europa

45

Niet mogelijk

SNS Bank Plus of Wereld

60

Niet mogelijk

Univé

60

Ja, tot 180 dagen

Zilveren Kruis

60

Ja, tot 180 of 365 dagen

Nog langer

Ga je echt heel lang op reis omdat je bijvoorbeeld in het buitenland gaat studeren of een rondreis door Azië gaat doen? Of kun je de doorlopende reisverzekering bij jouw verzekeraar niet verlengen? Dan is een reisverzekering speciaal voor lange reizen een optie. Deze zogenaamde globetrotterverzekeringen zijn tot 24 maanden geldig en je kunt het helemaal naar wens samenstellen.Verantwoord backpacken dus!

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.