Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
flight_takeoff Reisverzekering
 • share Deel deze pagina

  print

  Maximale reisduur

  Vakanties zijn er in alle soorten en maten. Van een familieweekendje in Drenthe tot een bruisende partyweek op Ibiza en van een modderig kampeerweekje op het festivalterrein tot een avontuurlijke lift-reis door de ruige binnenlanden van Mongolië. Net als verschillende vakanties, heb je ook hele uiteenlopende verzekeringen. We leggen je uit wat het verschil is tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering en hoe het zit met maximale reisduur. Dan kun jij heerlijk en onbezorgd van je vakantie genieten, ongeacht de vakantiebestemming.

  Reisverzekeringen

  Globaal genomen zijn er twee verschillende soorten reisverzekeringen. Afhankelijk van de duur van je reis kun je bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen voor een kortlopende of een doorlopende variant. Die eerste sluit je speciaal af voor een specifieke vakantie, en die is dan ook gedurende de hele reis geldig. Bij een doorlopende reisverzekering gaat het er iets anders aan toe. Ongeacht wanneer je op vakantie gaat, ben je het hele jaar door verzekerd.Ideaal als je meerdere keren per jaar weggaat.

  Reisduur

  Wel zit er een beperking op de reisduur. De verzekerde reistijd is de tijd die je onafgebroken in het buitenland door kunt brengen zonder dat je verzekering afloopt. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij kun je 35 tot 365 dagen verzekerd op vakantie. Let er goed op dat je weet wat de maximale reisduur van jouw verzekeraar is en dat je deze niet overschrijdt. In vele gevallen geldt er dan voor de hele vakantie geen dekking.

  Verlengen

  Wel kun je je doorlopende reisverzekering bij de meeste verzekeraars laten verlengen door middel van het afsluiten van een aanvullende module op je standaard reisverzekering. Als je bijvoorbeeld van plan bent een lange wereldreis te maken of stage gaat lopen in het buitenland kan dit goed van pas komen. Of een verlenging daadwerkelijk mogelijk is zul je bij je eigen verzekeraar moeten checken. Iedereen die al een reisverzekering heeft kan in zijn verzekeringspolis checken wat de verzekerde reistijd is en de eventuele verlenging. Bij standaard doorlopende reisverzekeringen is het eigenlijk altijd alleen maar mogelijk om tot maximaal 365 dagen te verlengen. Er geldt dus per verzekeraar een standaard verzekerde reistijd, die meestal 60 dagen is. Daarnaast kun je in een aantal gevallen je verzekering verlengen. Voor deze verlenging geldt een limiet, dit is je maximale reisduur. Je maximale reisduur kun je ook terugvinden in de voorwaarden van je verzekeringscontract.

  Maximale reisduur per reisverzekeraar

  Reisverzekering

  Standaard verzekerde reistijd

  Mogelijke verlenging reistijd

  AEGON

  180

  365

  AEGON basis

  180

  Niet mogelijk

  Allianz Global Assistance

  60

  Ja, op afspraak

  Allianz Global Assistance Global

  60

  180

  ANWB

  60

  Niet mogelijk

  Centraal Beheer Achmea

  365

  Niet mogelijk

  De Friesland

  92

  Niet mogelijk

  Delta Lloyd

  365

  Niet mogelijk

  Ditzo

  60

  Niet mogelijk

  FBTO

  60

  365

  ING

  45

  Niet mogelijk

  Interpolis

  60

  180 of 366 dagen

  OHRA

  45

  Ja, tot max. 90, 180 of 365 dagen

  REAAL

  90

  Niet mogelijk

  SNS Bank Europa

  45

  Niet mogelijk

  SNS Bank Plus of Wereld

  60

  Niet mogelijk

  Unive

  60

  180

  Zelf Europa

  60

  Niet mogelijk

  Zelf Plus

  90

  Niet mogelijk

  Zilveren Kruis

  180

  Niet mogelijk

  Nog langer

  Ga je echt heel lang op reis omdat je bijvoorbeeld in het buitenland gaat studeren of een rondreis door Azië gaat doen? Of kun je de doorlopende reisverzekering bij jouw verzekeraar niet verlengen? Dan is een reisverzekering speciaal voor lange reizen een optie. Deze zogenaamde globetrotterverzekeringen zijn tot 24 maanden geldig en je kunt het helemaal naar wens samenstellen.Verantwoord backpacken dus!

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s