Soorten aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering staat los van autorijden. Als je schade veroorzaakt aan een derde ben je, in de meeste gevallen, verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering. De WA verzekering wordt nog wel eens verward met de aansprakelijkheidsverzekering. Houd er rekening mee dat er een verschil is tussen deze twee verzekeringen. Een WA is namelijk verplicht en deze sluit je af als je autorijdt. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) sluit je af zodat je verzekerd bent voor eventuele onopzettelijke materiële of immateriële schade die je veroorzaakt hebt bij derden. Een AVP is er feitelijk voor ongelukjes in jouw dagelijkse (privé) leven maar dekt dus niet de schade aan jouw eigen spullen. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten doe je >heel gemakkelijk zelf en je kan bovendien zelf bepalen tot welk bedrag je verzekerd wilt zijn.

Lees meer op onze pagina aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP)

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB)

Veel ondernemende studenten willen een eigen bedrijf beginnen. Daar komt een hoop bij kijken. Het regelen van de aansprakelijkheidsverzekering is een van de zaken die je moet regelen. Deze aansprakelijkheidsverzekering specifiek voor bedrijven is er voor ongevallen op de werkvloer en schades die daarbij ontstaan aan derden. Neem het omgooien van een kop koffie die vervolgens op de schoot van een collega of klant terecht komt. Dit veroorzaakt materiële schade aan de kleding en in het ergste geval een brandwond. Er zijn veel verzekeringsmogelijkheden genoeg, sluit er dus een af die bij jou past.

Lees meer op onze pagina aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB)

Collectieve aansprakelijkheidsverzekering

De collectieve aansprakelijkheidsverzekering kan handig zijn als je van plan bent in het bestuur van een vereniging of club te gaan waar je in de meeste gevallen verantwoordelijk bent voor een grote groep mensen in een bepaalde ruimte. Vaak houd je je bezig met (groeps-) activiteiten, het risico dat er tijdens deze activiteiten materiële ontstaat is aanzienlijk. De verzekeraar keert dus uit als er tijdens zo’n activiteit schade is ontstaan. In de voorwaarden van jouw verzekeraar kun je de specifieke regels met betrekking tot de dekking lezen.

Lees meer op onze pagina collectieve aansprakelijkheidsverzekering

Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP) en aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB). Daarnaast heb je ook nog mogelijkheden om aanvullende clausules af te sluiten. Wat je precies nodig hebt hangt af van jouw situatie. Extreme of risicovolle activiteiten vereisen een aanvullende verzekering. Bij risicovolle activiteiten moet je bijvoorbeeld denken aan skiën, duiken en abseilen. Ook zijn er vecht- en teamsporten die een groter risico dragen. Bijvoorbeeld boksen waarbij klappen uitdelen en incasseren het doel op zich is. Hierbij is vaak moeilijk te bepalen of een klap, die je op een ongewenste plek krijgt, opzettelijk is uitgedeeld. Precies voor dit risico is het verstandig om een af te sluiten. Ook kun je een wereldwijde dekking nemen zodat je ook in het buitenland, voor eventuele schade die je bij een ander veroorzaakt, gedekt bent.

Lees meer op onze pagina aanvullende aansprakelijkheidsverzekering

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.