OHRA logo

Zorgverzekeraar OHRA

OHRA is een middelgrote Nederlandse totaalverzekeraar. Naast een zorgverzekering kan je bij OHRA onder meer terecht voor een auto- of huisdierenverzekering. Wat betreft de zorgverzekering biedt OHRA een basisverzekering aan die je kunt aanvullen met vijf verschillende aanvullende pakketten. Daarnaast heeft OHRA ook nog een drietal tandartsverzekeringen die je ter aanvulling op je basisverzekering kunt afsluiten.

OHRA pakketmodule 2024

Direct naar OHRA

Zorgverzekeraar OHRA

Zorgverzekeraar OHRA zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie
2024 € 145,60
2023 € 135,95
2022 € 129,45
2021 € 126,75
2020 € 116,50
2019 € 116,30
2018 € 107.95
2017 € 104,55
2016 € 96,10
2015 € 91,87
2014 € 88,19
2013 € 97,30
2012 € 99,49
2011 € 97,25
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline Op de premie van je OHRA zorgverzekering krijg je standaard 8,8% collectiviteitskorting via OHRA online gemak
add_circle_outline Je eigen zorgverlener kiezen: volledige vrije zorgkeuze
add_circle_outline Met Mijn OHRA Zorgverzekering regel je gemakkelijk online je verzekeringszaken. Bekijk je vergoedingen en zorgverbruik, wijzig je polis en persoonlijke gegevens, vraag een betalingsregeling aan of dien een nota in
add_circle_outline Op eenvoudige wijze declaraties indienen via de OHRA app door het maken van een foto van je rekening en je persoonlijke vergoedingen handig inzien
add_circle_outline Mogelijkheid tot het gespreid terugbetalen van het eigen risico
add_circle_outline Extra service bestaande uit zorgadvies, zorgbemiddeling en online mogelijkheid medicatie te bestellen

remove_circle_outline Bij het inloggen op Mijn OHRA Zorgverzekering dien je verplicht gebruik te maken van het DigiD

Speciale acties/promoties voor studenten

Indien je bij OHRA de zorgverzekering online afsluit via OHRA Zorgverzekering Online Gemak krijg je 8% korting op je basispremie. Ook geeft OHRA verschillende kortingen wanneer je donor bent, onder andere op auto- en zorgverzekeringen.

Collectiviteitskorting voor studenten

OHRA biedt studenten van HBO- of WO-instellingen geen collectiviteitskorting. Bij OHRA is het alleen mogelijk collectiviteitskorting te krijgen indien je werkgever of vereniging afspraken heeft gemaakt met deze verzekeraar.

Extra services

OHRA biedt verschillende extra diensten. Zo kan je online je declaratie indienen of via de OHRA App. Door een foto te maken van je rekeningafschrift en deze te uploaden krijg je binnen 10 dagen het geld op je rekening gestort. Vind je het moeilijke een passende aanvullende verzekeringen uit te kiezen?

Met de OHRA Keuzewijzer helpt OHRA je op weg en door het invullen van bepaalde voorkeuren laat OHRA zien welke verzekering het beste bij je past. OHRA is ten slotte goed bereikbaar als verzekeraar, naast mail en telefoon is OHRA ook actief op Twitter en Facebook.

Inloggen bij OHRA

Wil je inloggen bij OHRA? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij OHRA.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar OHRA van 161 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.5

Bijzonderheden

Aan de hand van Mijn OHRA Zorgverzekering kan je online een groot deel van je zorgverzekeringszaken regelen: je zorgnota’s indienen, persoonlijke gegevens wijzigen, je vergoedingen inzien en bijvoorbeeld bepaalde zorg of een betalingsregeling aanvragen. Daarnaast biedt OHRA verschillende extra services voor zijn klanten: de OHRA zorgpas waardoor je nota’s zelf niet hoeft voor te schieten, wachtlijstbemiddeling, second opinion en online medicijnen bestellen.

OHRA logo
Informatie en contact
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 40000, 6803 GA Arnhem
Facebook Facebook.com/ohranl
Twitter @ohra
Direct naar OHRA

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.ohra.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.