Soorten reisverzekeringen

Op het moment dat je op reis gaat is het belangrijk een goede, bijpassende reisverzekering af te sluiten. Afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken en de frequentie waarin je reist, kies je een reisverzekering die daarop aansluit. Je kan kiezen uit een kortlopende, doorlopende of globetrotter reisverzekering. Indien je reis onverhoopt niet doorgaat en je reeds kosten hebt gemaakt, biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Annuleringsverzekering

Een reis plan je, op de impulsieve last minute na, vaak niet op het laatste moment. Je hebt de tickets al geboekt en de hotels gereserveerd en plotseling wordt je ziek, raakt je baan kwijt of een dierbare naaste komt te overlijden. Voor deze onverwachte, onvoorzienbare gevallen kan je een annuleringsverzekering afsluiten. Indien je reis in zijn geheel moet worden geannuleerd of voortijdig moet worden afgebroken, biedt een annuleringsverzekering een vergoeding voor deze annuleringsschade.

Wat je precies vergoed krijgt is afhankelijk van je verzekering. In veel gevallen geldt een maximale vergoeding, wat bij de meeste verzekeraars ongeveer tussen de €1500-€5000 ligt. Je kan kiezen tussen een kortlopende (voor de duur van je reis) of een doorlopende annuleringsverzekering. Laatstgenoemde is het hele jaar geldig. In veel gevallen wordt een annuleringsverzekering gelijktijdig met een reisverzekering afgesloten.

Lees meer over de annuleringsverzekering

Doorlopende reisverzekering

Ga je jaarlijks regelmatig op reis? Op het moment dat je meer dan 21 dagen per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering voordeliger. Deze variant is het gehele jaar geldig en biedt dekking tegen onder meer kosten van (aanvullende) medische hulpverlening, schade of verlies van je bagage of uitzonderlijke kosten zoals repatriëring. Behalve een basisverzekering kan je kiezen voor diverse aanvullende dekkingen afgestemd op je reis, bijvoorbeeld een dekking voor extreme sporten indien je op skivakantie gaat.

Lees meer over de doorlopende reisverzekering

Globetrotter verzekering

Op het moment dat een langdurig verblijf in het buitenland in het verschiet ligt zijn de kortlopende en doorlopende reisverzekeringen vaak niet toereikend. De doorlopende reisverzekering is immers maximaal een jaar geldig. Indien je voor lange tijd naar het buitenland gaat voor stage, studie of werk biedt een globetrotter verzekering uitkomst. Deze variant is maximaal 2 jaar geldig. Deze variant biedt onder meer aanvullende dekking voor medische kosten. Indien je de Nederlandse zorgverzekering dient op te zeggen, kan je ook kiezen voor een uitgebreide medische dekking bij je globetrotter verzekering. Je kan naast de basisverzekering verschillende aanvullende modules, zoals een extra aansprakelijkheidsverzekering, afsluiten.

Lees meer over de globetrotter verzekering

Kortlopende reisverzekering

Ben je op zoek naar een reisverzekering voor een bepaalde korte reisperiode? Dan biedt een kortlopende reisverzekering uitkomst. Met een dergelijke reisverzekering betaal je puur voor de periode waarin je op reis bent. De verzekering na afloop van deze periode houdt automatisch op met bestaan. Zeker indien je slechts sporadisch op vakantie gaat, is deze variant de goedkopere optie. Met deze verzekering krijg je onder meer een vergoeding indien je schade oploopt aan je bagage door bijvoorbeeld diefstal, vernieling of verlies. Ook aanvullende medische kosten en hulpverleningskosten komen voor vergoeding in aanmerking.

Lees meer over de kortlopende reisverzekering

Lang op reis verzekering

Ga je voor een lange periode op reis? Misschien heb je een mooie rondreis, backpackreis of wereldreis in het verschiet? Of ga je voor een langere periode naar het buitenland voor je studie, stage of om (vrijwilligers)werkervaring op te doen? Bij een groot aantal reguliere doorlopende reisverzekeringen loop je op dat moment tegen de maximale reisduur van zo’n 60 tot 90 dagen aan. Ook bieden deze verzekeringen vaak niet de meer complete dekking waar je naar op zoek bent. Verschillende verzekeraars hebben daarom de lang op reis verzekering in het leven geroepen: afgestemd op de student die voor een lange tijd in het buitenland gaat vertoeven!

Lees meer over de lang op reis verzekering

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.