Backpacken en reizen

Je studententijd is een periode waarin je onbezorgd van het leven kunt genieten. Veel jongeren zien dit dan ook als hét moment om veel te reizen. Backpacken en voor langere tijd weg is tijdens je studententijd een stuk eenvoudiger dan wanneer je eenmaal werkt! Om onbezorgd van je reizen te kunnen genieten, is het wel verstandig om aan een aantal zaken te denken. Wij zetten voor je op een rijtje waar je precies aan moet denken, zodat je reis echt onvergetelijk wordt.

Goed verzekerd op reis

Wie onbezorgd van zijn of haar vakantie wil genieten, doet er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Maar welke reisverzekering past bij jouw vakantie en persoonlijke situatie? Wanneer je maanden weggaat met je backpack moet je namelijk een andere reisverzekering nemen, dan wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen. Bij het afsluiten van de juiste reisverzekering zijn zowel je bestemming, de duur van de reis als de activiteiten die je gaat ontplooien van belang. Naast je reisverzekering is het misschien ook nog handig om naar andere verzekeringen te kijken. Vooral als student heb je vaak geen grote financiële buffer. Om die reden is het goed om de juiste verzekeringen te hebben, zodat niets je vakantie kan verpesten. Misschien neem je bijvoorbeeld bijzondere spullen mee, die niet door een standaard reisverzekering gedekt worden en wil je deze spullen wel verzekerd hebben. Het is ook goed om te checken of je juist niet dubbel verzekerd bent, want dat is natuurlijk zonde van het geld. Zo kan het zijn dat je bij je zorgverzekering een aanvullend pakket hebt dat medische kosten in het buitenland dekt, in dat geval is het jammer als je ook een reisverzekering afsluit met dezelfde dekking. Kortom, er komt best wat kijken bij goed verzekerd op reis gaan.

Gezond op reis

Wanneer je in Europa reist, hoef je meestal niet alert te zijn op gevaren voor je gezondheid. Je kunt misschien buiten de landsgrenzen niet overal uit de kraan drinken, maar doodziek zul je er niet direct van worden. Zodra je naar de andere kant van de wereld vliegt, zijn er echter veel zaken waarmee je rekening mee moet houden. Naast vervuild water, zijn er vaak insecten en dieren die je bij een beet ernstig ziek kunnen maken. Ook voedselvergiftiging ligt op de loer, wanneer je bepaalde zaken niet in acht neemt. Om gezond op reis te kunnen gaan, is het belangrijk dat je voor vertrek goed op de hoogte bent van de gezondheidsrisico’s van je vakantiebestemming. We leggen je precies uit waar je aan moet denken en bij welke sites en instanties je van te voren te rade kan gaan om goed voorbereid en gezond op vakantie te gaan.

Veilig op reis

In je eigen stad, weet je precies op welke plekken je alert moet zijn op zakkenrollers en eventuele andere dieven. Wanneer je op vakantie bent is alles nieuw en weet je van te voren vaak niet wat de goede en slechte buurten zijn. In veel landen is het niet zo veilig als in Nederland en daarom is het goed om je voor te bereiden op bepaalde zaken, wanneer je naar het buitenland vertrekt. Hierbij moet je niet alleen denken aan een goede koffer, maar wellicht ook aan bepaalde kleding en andere voorzorgsmaatregelen. We zetten uiteen welke zaken je aandacht verdienen, wanneer je veilig op reis wilt gaan.

Thuis regelen

Ga je voor langere tijd weg, dan moet je niet alleen dingen regelen voor over de grens. Je moet wanneer je meerdere maanden weggaat ook zaken regelen met je eigen gemeente en wellicht je huisbaas. Je moet dus niet alleen bezig zijn met je reis, maar ook met de zaken die thuis doorlopen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.