Uitsluitingen ongevallenverzekering

Om geen scheve gezichten te krijgen willen we jou op deze pagina duidelijk maken welke zaken er niet behoren tot de ongevallenverzekering. Op die manier ben je erop voorbereid, moest je helemaal zelf voor de kosten te moeten opdraaien.

Geen vergoeding

Voor de volgende dingen krijg je vanuit de verzekeraar geen vergoeding voor de schade die je hebt opgelopen:

  • Door het overmatig gebruiken van alcohol een letsel oplopen of deze juist verergeren
  • Beoefening van een sport als amateur die je enkel professioneel kunt uitvoeren
  • Het gebruiken van houtbewerkingmachines
  • Door een misdrijf te plegen een ongeval oplopen
  • Bepaalde beroepen: controleer de dekking in je polis.

Fraude

Het is als verzekering, verzekerde of als instantie die geld uitkeert niet toegestaan om bepaalde zaken om te draaien of onjuiste schade door te geven. Dit wordt gezien als fraude en hierop worden flinke boetes geheven.

Opzet

Je zou het niet zeggen maar het gebeurt: mensen die met opzet een ongeluk veroorzaken zodat ze geld uitgekeerd krijgen. Wel is het zo dat de gevolgen hiervan desastreus kunnen zijn. Wat hier o.a. onder wordt verstaan zijn zelfverminking en (een poging tot) zelfmoord.

Gevaarlijke sporten

Ben je een echte durfal met lef? Dan heb je vast wel eens een extreme sport beoefend. Wanneer je door een extreme sport arbeidsongeschikt wordt, invalide raakt of zelfs komt te overlijden dan krijg je dit niet vergoed door de ongevallenverzekeraar. Het gaat om de volgende sporten:

  • Sporten met een risicoverhogende factor – Skispringen, boks- en rugbywedstrijden, bobsleeën, parachutespringen en ijshockey.
  • Bergtochten maken zonder een professionele gids – Wanneer je in Oostenrijk aan het wintersporten bent en besluit op jezelf een wandeling door de bergen te maken dan ben je tegen de nadelige gevolgen (zoals tijdelijke arbeidsongeschiktheid door een val) niet verzekerd.
  • Wedstrijden waar snelheid de belangrijkste rol speelt – Wedstrijden met motors, bromfietsen, motorvaartuigen en motorrijwielen.

Wagen voor je leven

Wanneer je met opzet je eigen leven op het spel zet en daardoor arbeidsongeschikt raakt, invalide wordt of overlijdt dan wordt dit beschouwd als ‘waagstuk’. Mocht je handelen uit zelfverdediging, beroepsmatig met je leven moeten spelen (militaire dienst) of omdat je een mens of dier wilt redden dan worden eventuele gevolgen hiervan wel uit de ongevallenverzekering gedekt.

Vechtpartij

Tijdens het uitgaan heb je misschien wel eens uit zelfverdediging iemand een tik gegeven. Dit wordt niet beschouwd als vechten. Wanneer je opzettelijk iemand uitdaagt en dit mondt uit in een vechtpartij met alle gevolgen van dien (overlijden, invalide of arbeidsongeschiktheid) dan ben je hiervoor niet verzekerd.

Genees- en genotsmiddelen

Door het gebruik van genees- en genotsmiddelen kunnen er nare dingen gebeuren. In eerste instantie gebruik je het als pleziertje, maar vervolgens wil je meer en raak je invalide omdat je van het balkon valt. Deze situatie en soortgelijke worden niet gedekt uit de ongevallenverzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.