10 handige reisapps

Met de komst van mobiele technologie is ons leven er een stuk gemakkelijker op geworden. Op reis kan je telefoon uitkomst bieden als je loopt te dwalen in de straten van New York (hallo Google Maps!) of als je wilt weten welk hostel in Madrid de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Maar er zijn nog veel meer situaties te bedenken waarbij je telefoon erg handig kan zijn. We hebben een top 10 opgesteld voor handige reisapps voor op reis.

1. Kayak

Op gebied van apps en reizen is Kayak misschien wel de bekendste optie. En dat is niet voor niks, want met deze app kun je de vakantie soepel laten verlopen. Of het nou gaat over het vinden van de goedkoopste vlucht, het meest sfeervolle hotel of de meest geschikte huurauto, Kayak helpt je op weg. Bovendien kun je je vluchtstatus bekijken en je reisschema beheren.

Beschikbaar iPhone, Android en Windows: gratis

2. Douane reizen

Om ongemakkelijke situaties bij de douane te voorkomen is deze app een echte aanrader. Douane-regels verschillen per land, dus het zou zomaar kunnen dat je onbewust illegaal bezig bent. Met deze app kun je bekijken welke regels er gelden voor welke artikelen, van neppe RayBan´s uit Tailand tot stukken koraal uit Australië.

Beschikbaar iPhone en Android: gratis

3. PackPoint

Inpakken is niet iedereen zijn hobby. Het kan ook behoorlijk stressvol zijn, want er is niks vervelender dan na een lange reis je tentje op te zetten in de rimboe en er dan achter te komen dat je je tandenborstel vergeten bent. Deze app maakt een complete paklijst voor je en houdt onder andere rekening met het soort reis, welke activiteiten je gaat doen en het weer. Zo kom je op plaats van bestemming niet voor verrassingen te staan.

Beschikbaar iPhone en Android: gratis

4. Hostelworld

Hostels zijn goedkoop en laagdrempelig. Je ontmoet er mensen van over de hele wereld, ideaal om nieuwe contacten op te doen tijdens je vakantie. Of je nou naar Spanje gaat of naar Argentinië, met deze app kun je het beste hostel boeken, want op Hostelworld kun je kiezen uit 30.000 accomodaties op 6.000 bestemmingen.

Beschikbaar voor iPhone en Android: gratis

5. JetLag Genie

Om je jetlag te verslaan kun je allerlei methodes toepassen. Deze app helpt je met het aanpassen van je ritme om dat lamlendige gevoel van een jetlag tegen te gaan. Zo vertelt de app je wanneer je een dutje moet doen of juist de zon moet opzoeken en wanneer je de tijd van je horloge moet aanpassen.

Beschikbaar voor iPhone: 2,99

6. KLM Converter

Hoeveel centimeter is een inch ook alweer? En wat is Fahrenheit in graden Celsius? In andere landen heb je vaak te maken met een ander meetsysteem. Deze KLM-app rekent alles om, ook kledingmaten en valuta´s. En hij werkt gewoon offline!

Beschikbaar voor Android: gratis

7. SleepSounds HQ

Houd je van reizen, maar slaap je op een andere plek slecht omdat je gewend bent aan lawaaiige straten of kwakende kikkers in de nacht? Dan is deze app misschien een idee. Je kunt het zo gek niet bedenken of het geluid staat erin, maar je kunt ook je eigen slaapmix samenstellen. Slaap lekker!

Beschikbaar voor iPhone: gratis

8. Tipulator

Fooi. Het is een blijft een lastig begrip. In elk land gelden er op dit gebied andere regels, de grens tussen beschamend gierig en veel te gul is vaak dun. Deze app is, de naam zegt het al, een fooienindicator en een rekenmachine in één. Het principe is simpel: naar gelang je tevredenheid en rekening houdende met wat normaal is voor dat land, geef je aan hoeveel procent fooi je wilt geven en de app rekent het eindbedrag voor je uit. Ook handig: je kunt de app je rekening laten splitsen. En aangezien Nederlanders graag apart afrekenen nog helemaal niet zo´n gekke functie!

Beschikbaar voor iPhone en Android: gratis

9. WeatherPro

Niets is zo veranderlijk als het weer. Het kan soms lastig zijn om hier rekening mee te houden met inpakken. Neem je je hele collectie op gebied van zwemkleding mee of ga je juist voor het regenpak, de paraplu en de kaplaarzen? Geen zorgen, WeatherPro geeft een gedetailleerde weersvoorspelling en is te gebruiken op meer dan 2 miljoen plaatsen. Grote kans dat jouw bestemming er één van is.

Beschikbaar voor iPhone en Android: 2,99

10. Spotted by Locals

Als je op stedentrip gaat is de kans groot dat je de toeristische trekpleisters gaat bezoeken. Als je juist geïnteresseerd bent in de nog onontdekte plekjes is deze app een aanrader. Je kunt een gids downloaden voor de stad waar je naartoe gaat en je krijgt een mooi overzicht van de restaurant, barretjes, bioscopen en koffietentjes die de locals je aanraden. De app focust zich vooral op steden in Europa, maar heeft ook een aantal gidsen voor Noord Amerikaanse steden. Zo leer je de stad op een leuke manier nog beter kennen.

Beschikbaar voor iPhone (per stadsgids €3,59) en Android (per stadsgids €3,59)

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.