Dé studentenverzekering specialist

Vergoeden van inboedelschade

Als student heb je al snel een bonte verzameling aan waardevolle eigendommen. Het is daarom verstandig om je inboedel te verzekeren tegen plotselinge situaties, zoals brand, diefstal of blikseminslag. Maar hoe gaat het declareren van schade in zijn werk? Op deze pagina kun je artikelen vinden over zowel veelvoorkomende schadevormen als het declareren hiervan. En in hoeverre worden bepaalde schadegebeurtenissen uitgesloten van dekking? Studentenzorgverzekering.nl heeft het vergoeden van inboedelschade overzichtelijk gemaakt.

inboedelschade declareren

Stel je voor, door lekkage als gevolg van zware regenval is de vloer in jouw studentenkamer bol gaan staan. De kosten voor reparatie kunnen flink oplopen, maar hier kun je gelukkig een vergoeding voor ontvangen als je een inboedelverzekering hebt. Het is natuurlijk wel van belang om de inboedelschade te declareren. In de meeste gevallen kun je dit doen op de website van de verzekeraar. Voor het vaststellen van de vergoeding kan er een onafhankelijke schade-expert langskomen. Dit is onder andere afhankelijk van de veroorzaker en omvang van de schade.

Lees meer over het declareren van inboedelschade.

Veelvoorkomende schadevormen

Voor een aantal veelvoorkomende schadevormen, zoals verlies of diefstal van je sleutels, schade als gevolg van een gezellige barbecue of schade aan je zonwering, is het onduidelijk onder welke woonverzekering de vergoeding van deze schade eventueel kan vallen. Dien je voor schade aan je zonwering je inboedel- of je opstalverzekering aan te spreken? En hoe zit dit als de schutting beschadigt of licht afbrand als gevolg van een omgevallen barbecue? In dit artikel worden deze bijzondere, dubieuze schadevormen uitgebreid besproken.

Lees meer over de dekking veelvoorkomende schadevormen.

Uitsluitingen inboedelverzekering

Een inboedelverzekering biedt, afhankelijk van de variant en de verzekeraar, een bepaalde dekkingsgraad. Er zijn echter bepaalde schaderisico’s waartegen je je onder geen enkele omstandigheid kan verzekeren. Deze gevallen worden ‘uitgesloten’ van verzekering. Het betreft bepaalde calamiteiten, zoals schade als gevolg van oorlog of rellen of natuurrampen. Verder hebben verzekeraars in de voorwaarden clausules opgenomen die bijvoorbeeld schade als gevolg opzettelijke beschadiging of verlies van je spullen uitsluiten van vergoeding.

Lees meer over uitsluitingen.

Vind je deze informatie nuttig?