Vergoeden van inboedelschade

Als student heb je al snel een bonte verzameling aan waardevolle eigendommen. Het is daarom verstandig om je inboedel te verzekeren tegen plotselinge situaties, zoals brand, diefstal of blikseminslag. Maar hoe gaat het declareren van schade in zijn werk? Op deze pagina kun je artikelen vinden over zowel veelvoorkomende schadevormen als het declareren hiervan. En in hoeverre worden bepaalde schadegebeurtenissen uitgesloten van dekking? Studentenzorgverzekering.nl heeft het vergoeden van inboedelschade overzichtelijk gemaakt.

inboedelschade declareren

Stel je voor, door lekkage als gevolg van zware regenval is de vloer in jouw studentenkamer bol gaan staan. De kosten voor reparatie kunnen flink oplopen, maar hier kun je gelukkig een vergoeding voor ontvangen als je een inboedelverzekering hebt. Het is natuurlijk wel van belang om de inboedelschade te declareren. In de meeste gevallen kun je dit doen op de website van de verzekeraar. Voor het vaststellen van de vergoeding kan er een onafhankelijke schade-expert langskomen. Dit is onder andere afhankelijk van de veroorzaker en omvang van de schade.

Lees meer over het declareren van inboedelschade.

Veelvoorkomende schadevormen

Voor bepaalde veelvoorkomende schadevormen, zoals verlies of diefstal van sleutels, schade veroorzaakt door een barbecue of schade aan zonwering, is het soms onduidelijk onder welke woonverzekering de vergoeding valt. Bijvoorbeeld, moet je voor schade aan je zonwering een beroep doen op je inboedelverzekering of je opstalverzekering? En hoe zit het als de schutting beschadigd raakt of licht afbrandt als gevolg van een omgevallen barbecue? In dit artikel worden deze bijzondere en dubieuze schadevormen uitgebreid besproken.

Lees meer over de dekking van veelvoorkomende schadevormen.

Uitsluitingen inboedelverzekering

Een inboedelverzekering biedt, afhankelijk van het type en de verzekeraar, een bepaalde mate van dekking. Er zijn echter bepaalde schaderisico’s die onder geen enkele omstandigheid verzekerd kunnen worden. Deze gevallen worden “uitgesloten” van de verzekering. Het betreft bepaalde calamiteiten zoals schade als gevolg van oorlog, rellen of natuurrampen. Daarnaast bevatten de polisvoorwaarden clausules die bijvoorbeeld schade als gevolg van opzettelijke beschadiging of verlies van je bezittingen uitsluiten van vergoeding.

Lees meer over uitsluitingen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.