Premie

Een aansprakelijkheidsverzekering is er voor situaties waarin jij per ongeluk materiële of immateriële schade toebrengt aan anderen of diens eigendommen. Voor een aansprakelijkheidsverzekering moet je periodiek premie betalen. De hoogte van die premie is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Vaak gaat het om enkele euro’s per maand.

We leggen je graag uit hoe de hoogte van de premie wordt bepaald, hoe vaak er premie moet worden betaald en geven je enkele tips zodat je de kosten voor je aansprakelijkheidsverzekering zo laag mogelijk kan houden tegen de beste voorwaarden.

Wat is de premie?

Een premie is een bedrag dat je maandelijks afdraagt aan jouw verzekeraar. We hebben een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen voor jouw op een rijtje gezet.

Hoe vaak betaal je premie?

De premie betaal je in één of meerdere termijnen. Je mag zelf bepalen in welke termijn je dit betaalt. Dus doe je dit liever in één keer jaarlijks, per kwartaal of juist in maandelijkse termijnen. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft.

Als je er liever in één keer voor een jaar vanaf wilt zijn kan je er voor kiezen het bedrag aan premie jaarlijks te voldoen. Als er maandelijks kleine verzekeringspremies worden afgeschreven kan dat aan het eind van de maand toch aardig oplopen tot een flink bedrag. En dat wil je als student natuurlijk voorkomen, het leven als student is immers al duur genoeg en je geeft je geld liever ergens anders aan uit. Kijk wat jij prettig vindt voor je eigen overzicht en administratie.

Hoe wordt de premie berekend?

Dit is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Het verzekerd bedrag is een van de voorwaarden, dit betekent dus tot welk bedrag jij verzekerd bent indien er schade ontstaat aan een derde. Bedenk ook of je een eigen risico wilt of juist een aansprakelijkheidsverzekering neemt zonder eigen risico. Deze factoren tezamen bepalen jouw uiteindelijke premie.

Kosten

De kosten per maand voor een aansprakelijkheidsverzekering variëren tussen de €2,30 en €3,44. Dit kan een beetje afwijken. Check dit even voordat je tot afsluiten overgaat.

Tips

Sluit je meerdere verzekeringen af bij een verzekeraar? Kijk dan of je pakketkorting kan krijgen.
  • Zorg dat je alleen een verzekering afsluit voor dat wat je wilt verzekeren. -Zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Schade kan je immers maar bij één verzekeraar claimen.
  • Zorg dat je checkt of er een eigen risico verbonden is aan jouw aansprakelijkheidsverzekering.
  • Informeer bij je vrienden welke aansprakelijkheidsverzekering zij hebben afgesloten, als zij een positieve ervaring met een bepaalde verzekering/verzekeraar hebben is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen.
  • Geef door aan de verzekeraar per welk termijn de premie mag worden afgeschreven.
  • Laat het bedrag automatisch incasseren vanaf jouw rekening, zo heb je er geen omkijken meer naar. -Als je geen positieve ervaringen hebt met een aansprakelijkheidsverzekering stap dan over.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.