Dé studentenverzekering specialist

Collectieve ongevallenverzekering

Als student kun je een ongevallenverzekering ook in collectief verband afsluiten. Je bent dan niet individueel verzekerd. Dit kan vaak voordelen opleveren met betrekking tot de prijs. Lees meer hierover op deze pagina.

Wat is het?

Wanneer je bv. een (bij)baan hebt kan het zijn dat je werkgever zowel voor jou als je collega’s een ongevallenverzekering heeft afgesloten. Dit heet een collectieve ongevallenverzekering. Wanneer je komt te overlijden bij een ongeval of je wordt invalide door een ongeval welke plaatsvindt tijdens je werk, dan wordt er eenmalig een bedrag uitgekeerd. Ook is het mogelijk dat je studentenvereniging of sportclub een collectieve ongevallenverzekering heeft afgesloten voor haar leden.

Voordeel

Wanneer je een collectieve ongevallenverzekering besluit af te sluiten dan is een groot voordeel dat je korting krijgt op de premie die je moet betalen. Reden hiervoor is dat de verzekeraar in één keer heel veel nieuwe leden krijgt (studie, sportvereniging o.i.d.) waardoor het mogelijk is deze winst te compenseren met een korting of in de vorm van een geschenk zoals kortingskaarten voor een vakantiepark.

Andere collectieven

Niet alleen het hebben van een bijbaan biedt je de mogelijkheid om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten. Ook wanneer je lid bent bij een sportvereniging, studievereniging of studeert kun je een collectieve ongevallenverzekering afsluiten. Niet iedere organisatie biedt natuurlijk deze mogelijkheid, dus check dit bij de betreffende instelling/organisatie. Ben je heel actief en aangesloten bij een belangenorganisatie? Dan is het ook mogelijk om zelf een collectieve korting op de ongevallenverzekering te regelen.

Dekking

Niet alleen bij invaliditeit en overlijden wordt er geld uitgekeerd. Wanneer je bijvoorbeeld een zonnesteek hebt opgelopen of iets hebt gedronken wat giftig was valt dit ook onder de ongevallenverzekering. Voor de dekking van de (collectieve) ongevallenverzekering kijk je bij dekking ongevallenverzekering.

Niet gedekt

Bij alle collectieve ongevallenverzekeringen gelden dezelfde onderdelen die niet binnen de dekking vallen. Het gaat om de volgende onderdelen:
• Schade aan materialen (kleding, sieraden, auto)
• Geneeskundige kosten
• Het overlijden, tijdelijke of blijvende invaliditeit of een tandartsbehandeling na ziekte
• Ongevallen die gebeuren bij een tweede werkgever
• Ongevallen die gebeuren tijdens het (professioneel) sporten
NB: er wordt alleen uitgekeerd bij overleden en invaliditeit wanneer dit direct in verband staan met het ongeval (punt 3).

Medische keuring

Je hoeft niet medisch te worden gekeurd om in aanmerking te komen voor een collectieve ongevallenverzekering.

Hoogte uitkering

Mocht je een ongeluk krijgen op je werk dan krijgt de werkgever van de verzekeraar éénmalig in één keer een bedrag uitgekeerd in geval van overlijden. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan je nabestaanden. Wanneer je door een ongeluk blijvend of tijdelijk invalide wordt dan zal de hoogte van het bedrag afhankelijk zijn van de kosten die worden gemaakt. Wanneer je blind raakt zal er een volledig bedrag worden uitgekeerd. Wanneer je bijvoorbeeld je pink verliest, dan wordt de ‘schade’ als minder beoordeeld waardoor het uitgekeerde bedrag ook lager zal uitvallen.

Vind je deze informatie nuttig?