Korting

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar wel handig om af te sluiten. Tenzij je geld over hebt voor als er zich onverhoopt een situatie voordoet waar je te maken krijgt met hoge kosten als gevolg van immateriële of materiële schade, die je per ongeluk, aan anderen of spullen van anderen veroorzaakt. Hoe het zit met korting die je kan krijgen op de aansprakelijkheidsverzekering, leggen we je graag uit. Bekijk hier het uitgebreide overzicht van aansprakelijkheidsverzekeringen.

Premiekorting

Nu is de aansprakelijkheidsverzekering natuurlijk niet de enige verzekering die je af moet sluiten en al die kleine verzekeringen bij elkaar kosten toch een hoop geld, dus dan is een korting altijd mooi meegenomen. We leggen uit in welke situaties je aanspraak maakt op premiekorting.

Korting voor young professionals

Als je net klaar bent met je studie en gaat beginnen aan het werkende leven, kan je als young professional korting ontvangen op je verzekeringen. De korting kan oplopen tot zo’n 10%. Lees hier meer over net afgestudeerd zijn.

Korting voor studenten

Ook studenten kunnen tot 10% korting krijgen. Bekijk of je hiervoor in aanmerking komt op het moment dat je van plan bent een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Korting omdat je afsluit via een partner

Stel je bent lid bij een bepaalde partner van een verzekeraar waar je van plan bent om een verzekering af te sluiten. In dat geval kan je ook korting krijgen, deze korting kan oplopen tot 8%. Stel dat je voetbalt, dan ben je lid van de KNVB, de KNVB is in dit geval dan de partner van de verzekeraar.

Collectiviteitskorting

Een collectieve aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je als groep afsluit. Denk hierbij aan sportclubs of bijvoorbeeld jouw werkgever die voor alle werknemers een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Omdat er voor een grote groep mensen in één keer een verzekering af wordt gesloten kan er een korting worden gegeven. Die korting kan gegeven worden omdat de verzekeraar zo onder andere bepaalde reclame kosten bespaart.

Individueel collectief verzekeren

Je kan in bepaalde gevallen ook individueel collectief verzekeren. Met een aantal anderen personen (individuen) word je dan collectief verzekerd. Je kan dan dezelfde collectiviteitskorting ontvangen, zonder dat je aangesloten bent bij een aansprakelijkheid collectief.

Pakketkorting en pakketten

Ook als je meerdere verzekeringen afsluit binnen een bepaald pakket kan je tot 10% korting ontvangen (vaak 2% per verzekering). De aansprakelijkheidsverzekering valt vaak in het woonpakket van jouw verzekeraar. Je hebt ook nog andere verzekeringspakketten zoals, recht en plicht (zoals je zorgverzekering), vrije tijd, vervoer en inkomen.

Eigen risico

Stel je veroorzaakt waterschade bij de buren die in totaal 200 euro kost en je hebt een eigen risico van 100 euro, dan betaal je die eerste 100 euro aan schade uit eigen zak. De rest krijg je vergoed.

Besluit je het risico te nemen en het eigen risico niet af te kopen, dan kan de korting op je premie oplopen tot 15 euro per jaar. Lees hier alle tips voor de aansprakelijkheidsverzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.