FAQ ongevallenverzekering

Misschien zijn er nog een aantal onduidelijkheden voor jou, wat betreft de ongevallenverzekering. Op deze pagina vind je hopelijk datgene terug waar je nog naar op zoek was.

Ben ik 24/7 verzekerd?

Met een ongevallenverzekering ben je altijd tegen alle ongelukken verzekerd. Dit zijn dus 365 dagen per jaar, elke minuut van de dag.

Ben ik misschien nog meeverzekerd met mijn ouders?

Dit kan uiteraard mogelijk zijn. Het kan zijn dat je ouders inderdaad een ongevallenverzekering hebben afgesloten. Mocht je nog bij hen thuis wonen of op jezelf wonen, je bent tot 28 jaar meeverzekerd.

Wat gebeurt er wanneer ik blijvend invalide word?

Wanneer je door een ongeval blijvend invalide raakt kun je van de overheid volgens de Wajong-uitkering een uitkering krijgen. Dit geldt, zoals de naam al een beetje suggereert, alleen voor jonggehandicapten. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen wanneer je voor de Wajong in aanmerking kunt komen:

  • Je moet volledig arbeidsongeschikt zijn
  • Je moet tussen je 18e en 30e jaar terwijl je minimaal 6 maanden een studie volgde OF voor je 18e jaar invalide of langdurig ziek zijn geraakt
  • Je mag op dit moment geen opleiding volgen

Krijg ik korting als student?

Wanneer je een korting wilt ontvangen op de ongevallenverzekering kun je je meeverzekeren met je ouders wanneer je 28+ bent. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij je studentenvereniging, studievereniging of sportvereniging een collectieve ongevallenverzekering afsluiten. Omdat de betreffende verzekeraar eenmalig veel nieuwe verzekeringsnemers erbij krijgt kan deze een korting geven.

Zit er een leeftijd verbonden aan het afsluiten van een ongevallenverzekering?

Er zit natuurlijk een leeftijd verbonden aan het afsluiten van een ongevallenverzekering, maar deze loopt uiteen van 18 tot 65 jaar.

Is een eigen risico verplicht bij de ongevallenverzekering?

Nee, bij de ongevallenverzekering geldt helemaal geen eigen risico. Er wordt in het geval van een ongeluk geld uitgekeerd waarbij wordt gekeken naar de ernst van de schade die je hebt.

Wat is het verschil met de ongevallenverzekering inzittenden?

De ongevallenverzekering inzittenden is een aanvullende verzekering die je kunt afsluiten wanneer je een auto hebt. Deze ongevallenverzekering inzittende is niet verplicht voor autobezitters. De WA-verzekering is wel verplicht voor autobezitters. Het gaat hierbij om de schade die aan jezelf en aan de inzittenden van je auto wordt toegebracht tijdens een ongeluk. Deze verzekering keert uit wanneer een van de betreffende personen komt te overlijden of invalide wordt. Het maakt niet uit of je zelf de schuldige bent van het ongeluk of iemand anders. Lees hierover meer op ons artikel over verschil ongevallenverzekering en ongevallen inzittendenverzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.