Dé studentenverzekering specialist

Mastercard

Mastercard

Eén van de bekendste en grootste creditcardmaatschappijen ter wereld is Mastercard. Het Amerikaanse bedrijf gebruikt al meer dan 50 jaar haar expertise en technologie om betalingen eenvoudiger, veiliger en slimmer te maken. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat Mastercard één van de grootste spelers op de markt is geworden. De voor- en nadelen die dit met zich meebrengt lees je hieronder.

Direct naar MasterCard

Voordelen

Een Mastercard helpt om altijd met de juiste valuta te kunnen betalen. In totaal kun je met deze creditcard wereldwijd bij 27 miljoen winkels, restaurants, hotels en benzinestations betalen. Online shoppen wordt ook interessanter met een Mastercard. Online aankopen zijn namelijk verzekerd door de maatschappij. Wanneer een aankoop niet aankomt of beschadigd aangeleverd wordt, kun je terugvallen op de aflevergarantie en aankoopverzekering. Dit geldt overigens voor vrijwel alle aankopen die je met de Mastercard doet. Het bedrijf verzekert deze aankopen automatisch tegen verlies, schade en diefstal.

Met de Mastercard kun je daarnaast voordeliger shoppen. De creditcardmaatschappij heeft verschillende partners geselecteerd waar klanten extra voordeel krijgen. Je kunt kiezen tussen bekende A merken en onbekende merken die je kunnen verrassen.

Vereisten

De Mastercard is beschikbaar in drie verschillende varianten: de Mastercard Classic, de Mastercard Gold en de Mastercard Black. De precieze vereisten verschillen per variant maar over het algemeen geldt dat je minstens 18 jaar moet zijn, een bepaald netto inkomen moet hebben en geen BKR geregistreerde betalingsachterstand hebt.

Je kunt de Mastercard Classic zelf eenvoudig aanvragen via ICS. Deze aanvraag neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Na het invoeren van je gegevens wordt er een BKR-toets uitgevoerd om te zien of je in aanmerking komt voor een Mastercard creditcard.

Nadelen

Mastercard heeft geen studenten creditcard uitgebracht. Hierdoor betaal je als student dus net zoveel voor je creditcard als de rest van Nederland.

Vind je deze informatie nuttig?