Mastercard

Mastercard

Eén van de bekendste en grootste creditcardmaatschappijen ter wereld is Mastercard. Het Amerikaanse bedrijf gebruikt al meer dan 50 jaar haar expertise en technologie om betalingen eenvoudiger, veiliger en slimmer te maken. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat Mastercard één van de grootste spelers op de markt is geworden. De voor- en nadelen die dit met zich meebrengt lees je hieronder.

Direct naar MasterCard

Mastercard Verzekeringen

Mastercard bevat verschillende verzekeringen:

 • Aankoopverzekering: bijna alle aankopen die je met een Mastercard doet, zijn automatisch en kosteloos verzekerd tegen verlies, diefstal en schade.
 • Standaard Aanvullende Reisverzekering: als je jouw buitenlandse reis met een mastercard betaald hebt, dan bent je automatisch verzekerd tegen kosten door bagagevertraging, vluchtvertraging, reisongevallen en hulpverlening.
 • Aflevergarantie: als je een product online hebt gekocht en het wordt niet bezorgd, dan wordt de betaling teruggedraaid en hoef je niets te betalen.

Voordelen

Een Mastercard helpt om altijd met de juiste valuta te kunnen betalen. In totaal kun je met deze creditcard wereldwijd bij 27 miljoen winkels, restaurants, hotels en benzinestations betalen. Met de Mastercard kun je daarnaast voordeliger shoppen. De creditcardmaatschappij heeft verschillende partners geselecteerd waar klanten extra voordeel krijgen. Je kunt kiezen tussen bekende A merken en onbekende merken die je kunnen verrassen.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Standaard verzekeringen;
 • Veilig: maandelijks worden er 1,8 miljard transacties gescreend;
 • 24/7 toegang tot je persoonlijke betaaloverzicht;
 • Koop nu, betaal later;
 • Profiteer van vele extra’s, zoals exclusieve aanbiedingen, kortingen en ontvang toegang tot exclusieve pre-sales.

Vereisten

De Mastercard is beschikbaar in drie verschillende varianten: de Mastercard Classic, de Mastercard Gold en de Mastercard Black. De precieze vereisten verschillen per variant maar over het algemeen geldt dat je minstens 18 jaar moet zijn, een bepaald netto inkomen moet hebben en geen BKR geregistreerde betalingsachterstand hebt.

Je kunt de Mastercard Classic zelf eenvoudig aanvragen via ICS. Deze aanvraag neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Na het invoeren van je gegevens wordt er een BKR-toets uitgevoerd om te zien of je in aanmerking komt voor een Mastercard creditcard.

Nadelen

Mastercard heeft geen studenten creditcard uitgebracht. Hierdoor betaal je als student dus net zoveel voor je creditcard als de rest van Nederland. Daarnaast is contant geld opnemen met een Mastercard duur, maar dit geldt voor vrijwel elke creditcard.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.mastercard.nl
 • www.veiligbankieren.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.