Annuleringsverzekering student

Soms boek je maanden voordat je op vakantie gaat al je hele reis. Je verwacht natuurlijk niet dat iets je tegenhoudt om te gaan, maar toch kan dit onverwachts gebeuren. Je kan bijvoorbeeld ziek worden, je baan verliezen of iemand in je directe omgeving kan komen te overlijden. Voor deze gevallen is er de annuleringsverzekering.

Vergoeding annuleringsverzekering

Wanneer door omstandigheden een reis niet door kan gaan of voortijdig afgebroken moet worden, vergoedt een annuleringsverzekering de kosten. Hoeveel je van de reis vergoed krijgt hangt af van de soort verzekering die je hebt afgesloten. Bij een kortlopende annuleringsverzekering geldt vaak een vergoeding van rond de 5 procent. Een doorlopende annuleringsverzekering sluit je af voor een maximale vergoeding. Deze vergoeding ligt meestal tussen de 1500 en 5000 euro. Een annuleringsverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een reisverzekering.

Dekking annuleringsverzekering

In de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering zijn de voorwaarden opgenomen waaraan je reden van annulatie moet voldoen. Het moet in ieder geval gaan om onverwachte situaties.

De meest gedekte redenen zijn:

  • Ziekte of overlijden va jou of binnen je directe omgeving
  • Als je plotseling werkloos raakt
  • Wanneer je binnen een maand voor vertrek een kans krijgt om een huis te kopen
  • Bij diefstal van je paspoort op de dag van vertrek
  • Als je door redenen waar je niets aan kunt doen geen visum krijgt

Controleer voor je een annuleringsverzekering afsluit de polisvoorwaarden om te zien welke zaken er precies gedekt worden.

Afsluiten annuleringsverzekering

Wanneer je geen doorlopende annuleringsverzekering hebt, kun je vaak bij het boeken van je reis meteen een (kortlopende) annuleringsverzekering bijboeken. Wanneer je hier niet voor kiest heb je nog een aantal dagen om alsnog een annuleringsverzekering aan te schaffen. De meeste verzekeraars verstrekken geen annuleringsverzekeringen voor reizen die langer dan een week geleden geboekt zijn.

Kortlopende annuleringsverzekering

kortlopende annuleringsverzekering sluit je af voor een bepaalde periode waarin je op vakantie gaat. Je verzekering is alleen in deze periode geldig.

Doorlopende annuleringsverzekering

Een doorlopende annuleringsverzekering is het hele jaar geldig. Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je soms ook verzekerd voor het annuleren van concerten of voorstellingen. Informeer hiernaar bij je verzekeraar.

Keuze kortlopend of doorlopend

Wanneer je meerdere keren per jaar of voor een lange periode op vakantie gaat, dan is een doorlopende annuleringsverzekering goedkoper. Je betaalt namelijk een goedkopere prijs. Een ander voordeel van een doorlopende annuleringsverzekering is dat je maar een keer afsluitkosten hoeft te betalen voor de verzekering.

Kosten annuleringsverzekering

Het verschilt per verzekeraar wat de kosten van je annuleringsverzekering zijn. Hoe hoog je premie wordt hangt onder andere af van het dekkingsgebied, de reissom en de reisduur. Je kunt online verschillende aanbieders vergelijken voordat je een verzekering afsluit.

Samengestelde reis

Tegenwoordig is het eenvoudig om je reis zelf samen te stellen via internet. Je boekt heel simpel los van elkaar een vlucht en een accomodatie. Wanneer een van de gedeeltes van de reis niet door kan gaan, vergoedt een annuleringsverzekering vaak niet de kosten van het andere gedeelte. Hiervoor moet je een extra module bij je annuleringsverzekering afsluiten.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.