Salland logo

Zorgverzekeraar Salland

Salland (voorheen Eno Zorgverzekering) is op regionaal niveau actief op de zorgverzekeringsmarkt. Salland investeert naar eigen zeggen in betaalbare en toegankelijke zorg en persoonlijke aandacht voor de klant, winst maken staat daarbij niet hoog in het vaandel. Indien je buiten de regio Salland een zorgverzekering wilt afsluiten, kan je terecht bij het zorglabel ZorgDirect.

Bij Salland kan je terecht voor een basiszorgverzekering (een naturapolis), vier aanvullende zorgverzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De hoogte van de premie is gemiddeld en in verhouding met de redelijk uitgebreide vergoedingen.

Zorgverzekeraar Salland

Zorgverzekeraar Salland zorgpremie overzicht
Jaar Natura
2024 € 145,90
2023 € 134,90
2022 € 120,90
2021 € 123,90
2020 € 113,90
2019 € 106,90
2018 € 101,50
2017 € 112,95
2016 € 112,95
2015 € 100,95
2014 € 96,75
2013 € 105,00
2012 € 107,00
2011 € 104,75
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline Ruime keuze uit een viertal aanvullende- en een drietal tandartsverzekeringen
add_circle_outline Hulp van de Zorggids: deze persoon helpt je bij het wegwijs worden in het oerwoud van regelgeving, loketten en instanties die met welzijn & zorg van doen hebben
add_circle_outline Eenvoudig en makkelijk online declareren via de website of Salland Declaratie-app, dit kan 24/7
add_circle_outline Eigen risico kan in delen worden terug betaald

remove_circle_outline Buiten de regio Salland en Deventer is het niet mogelijk deze zorgverzekering af te sluiten. Je bent dan aangewezen op Salland ZorgDirect.

Salland basispakket

Het basispakket is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Bij Salland is gekozen voor een naturapolis. Vanuit de basisverzekering krijg je een vergoeding voor zorg waar bijna iedereen wel eens gebruik van maakt. Neem bijvoorbeeld huisartsenzorg, medicijnen of psychologische zorg. De zorgkeuze binnen de naturapolis beperkter maar je hebt toch nog een uitgebreide keuze uit verschillende zorgverleners en ziekenhuizen. Een eigen risico mag je ook bij Salland zelf bepalen. Is de verwachting dat je veel van de zorg gebruik gaat maken dan is het niet verstandig om je eigen risico op maximaal te zetten (€885,-). Je moet dan de eerste €885,- aan zorgkosten zelf betalen.

Salland tandartsverzekering

Bij Salland kan je een aparte tandartsverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit drie varianten. Vanaf 18 jaar wordt onder meer orthodontie niet meer vergoed. Tot 18 jaar kan je nog wel een vergoeding voor orthodontie kosten ontvangen via de aanvullende tandartsverzekeringen van Salland.

Speciale acties/promoties voor studenten

Bij Salland krijg je onder meer:

  • Korting bij aan aantal opticiens krijgen;
  • Korting krijgen bij fitnesscentra
  • Korting op sportkleding bij een aantal sportwinkels krijgen
  • Korting op overnachting in een bungalow krijgen.

Collectiviteitskorting

Het is bij Salland wellicht mogelijk collectiviteitskorting te krijgen op je zorgverzekering via je bijbaan en/of verenigingslidmaatschap. De hoogte van de korting is afhankelijk van de afspraken die jouw organisatie of vereniging met de zorgverzekeraar heeft gemaakt.

Extra services

  • Bij Salland kun je het eigen risico gespreid terugbetalen (tot in 10 termijnen)
  • Handige zorgzoeker om zorgverleners in de buurt te vinden
  • Handige declaratieapp

Inloggen bij Salland

Wil je inloggen bij Salland? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Salland.

Bijzonderheden

Om gemakkelijk je online je zorgzaken te kunnen regelen, kan je gebruik maken van Mijn Salland. Niet alleen voor declaraties, waar je overigens ook handig en snel gebruik kan maken van de Salland Declaratie App, maar ook voor het aanpassen je persoonlijke data en het aanvragen van de regeling tot gespreide betaling van het eigen risico biedt Mijn Salland uitkomst.

Op de website van Salland is bovendien een apart onderdeel ingericht voor ZorgAdvies: zoek een zorgverlener in de buurt, bekijk informatieve zorgdossiers, ontvang hulp bij wachtlijstbemiddeling of kraamzorg en tot slot hulp van de eerder genoemde ZorgGids.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar Salland van 16 klanten een gemiddelde beoordeling van een 7.9

Salland logo
Contactgegevens Salland
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 166, 7400 AD Deventer
Facebook Facebook.com/sallandverzekeringen
Twitter @salland

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.salland.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.