HEMA Scooterverzekering

Centraal Beheer HEMA

HEMA is met name bekend om de grote warenhuizen die in heel Nederland, en in steeds meer andere landen, te vinden zijn. Naast een keten van warenhuizen is HEMA ook een verzekeraar. HEMA verzekeringen is onderdeel van Achmea Schadeverzekeringen. Bij HEMA kun je verschillende soorten verzekeringen afsluiten, waaronder de scooterverzekering. Op deze pagina vind je meer informatie over deze scooterverzekering.

Scooterverzekering HEMA

Wanneer je een scooter bezit in Nederland ben je verplicht hier een verzekering voor af te sluiten. De scooterverzekering van HEMA is een verzekering die specifiek bedoeld is voor scooters, bromfietsen, brommers en snorfietsen. Bij HEMA kun je uit twee verschillende scooterverzekeringen kiezen: de WA-verzekering en de WA volledig casco (all risk) verzekering. Deze verzekeringen verschillen van elkaar in de mate van dekking.

WA-verzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, ook wel bekend als de WA-verzekering, is in Nederland verplicht voor iedereen die een motorvoertuig bezit, waaronder scooters. De WA-verzekering is de minst uitgebreide scooterverzekering die je bij HEMA kunt afsluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt met je scooter en waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Het gaat daarbij om schade aan andere personen (letselschade) of schade aan de spullen van andere personen. De WA-verzekering dekt letselschade tot een maximumbedrag van 6.100.000.- euro. Bij schade aan spullen van anderen is de maximale vergoeding 2.500.000.- euro. Met een WA-verzekering kom je niet voor hoge kosten te staan wanneer je aansprakelijk bent voor een ongeluk.

Volledig Casco (all risk)

Wanneer je op zoek bent naar een scooterverzekering met een uitgebreidere dekking, kun je kiezen voor de volledig cascoverzekering van HEMA. Met de volledig cascoverzekering ben je, net als bij de WA-verzekering, verzekerd voor de schade die je met je scooter aan anderen of aan hun spullen veroorzaakt. Daarnaast ben je met een all risk verzekerd voor gebeurtenissen waardoor de scooter zelf beschadigd raakt. De dekking van de volledig cascoverzekering van HEMA omvat het volgende:

 • Letselschade tot een maximum van 6.100.000.- euro.
 • Schade aan spullen tot een maximum van 2.500.000.- euro.
 • Diefstal of total loss.
 • Schade aan de scooter door een ongeluk, ook als dit je eigen schuld was.
 • Schade aan de scooter door diefstal of een poging tot diefstal.
 • Schade aan de scooter door natuurgeweld, zoals hagel, storm en overstroming.
 • Schade aan de scooter door brand of ontploffing.
 • Vervoer voor jou, je passagier en de scooter na een ongeluk of bij diefstal.
 • Vergoeding bij schade aan de accessoires tot maximaal 350.- euro.
 • Vergoeding bij schade aan de helm tot maximaal 200.- euro.

Aanvullende verzekeringen

Om de dekking van je scooterverzekering verder uit te breiden kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bij HEMA kun je kiezen uit twee verschillende aanvullende verzekeringen: de ongevallen opzittendenverzekering en de brommerrechtsbijstandverzekering.

Ongevallen opzittenden

Met de ongevallen opzittendenverzekering zijn jij en de passagier die meerijdt verzekerd voor ongevallen. Wanneer jij of je passagier blijvend invalide raakt of komt te overlijden keert de verzekeraar een bedrag uit. In het geval van overlijden wordt dit bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Bij overlijden wordt er een bedrag van 7.500.- euro uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit is het maximaal verzekerde bedrag 30.000.- euro.

Brommerrechtsbijstand

Met deze aanvullende dekking ontvang je juridische hulp bij juridische conflicten die met jouw scooter te maken hebben. Bijvoorbeeld wanneer je na een ongeval de schade op een andere partij wilt verhalen. De brommerrechtsbijstandverzekering dekt de proceskosten, kosten van deskundigen en kosten van een advocaat.

Eigen risico

Bij veel verzekeringen is er sprake van een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je bij een verzekerde gebeurtenis zelf betaalt, voordat de verzekeraar de rest van de kosten dekt. Bij de WA-verzekering en bij de aanvullende verzekeringen van HEMA is er geen sprake van een standaard eigen risico. Daarnaast is het niet mogelijk om vrijwillig voor een hoger eigen risico te kiezen. Bij de volledig cascoverzekering is er wel sprake van een eigen risico. Het gaat daarbij om gebeurtenissen die buiten de dekking van de WA-verzekering vallen, dus bij schade aan de scooter zelf. Dit is een eigen risico van 200.- euro per gebeurtenis.

Situaties met een ander eigen risico

In sommige situaties geldt er een ander eigen risico, dan het eigen risico van 200.- euro. In de volgende gevallen betaal je een eigen risico van 400.- euro per gebeurtenis:

 • Wanneer er iemand anders op de scooter rijdt dan de regelmatige bestuurder en deze persoon is jonger dan 25 jaar en is jonger dan de regelmatige bestuurder. Wanneer deze persoon schade veroorzaakt aan de scooter wordt het eigen risico verhoogd.
 • Wanneer de scooter is gestolen en deze niet met een ART 3 gecertificeerd slot was vastgemaakt aan een voorwerp zoals een lantaarnpaal, boom of fietsenrek.

Voordelen HEMA scooterverzekering

Het afsluiten van een scooterverzekering bij HEMA kent, naast dat je je verzekerd voor risico’s en schade, enkele voordelen. HEMA is bijvoorbeeld een volledig online verzekeraar. Dit zorgt niet alleen voor voordelige premies, maar maakt ook het afhandelen van schade sneller en efficiënter. Daarnaast biedt HEMA haar klanten stapelkorting aan. Wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij HEMA afsluit, kun je tot wel 15% korting op de premie ontvangen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.rdw.nl
 • www.hema.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.