Zorgverzekeraar Zorgdirect

Sinds 1 januari 2023 is ZorgDirect opgegaan in Salland Zorgverzekeringen

In 2015 is ZorgDirect als label van zorgverzekeraar Eno opgericht. Flexibiliteit en bewegelijkheid zijn belangrijke speerpunten van verzekeraar ZorgDirect: dat houdt in dat je naast het basispakket met 100% vrije zorgkeuze verschillende aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen kan afsluiten die aansluiting zoeken op jouw zorgwensen. Lees in onderstaande meer informatie over de zorgverzekering van ZorgDirect.

Direct naar ZorgDirect

Zorgverzekeraar ZorgDirect

Zorgverzekeraar ZorgDirect zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie
2023
2022 € 136,95
2021 € 133,00
2020 € 124,65
2019 € 124,90
2018 € 113,50
2017 € 114,95
2016 € 112,95
2015 € 89,96
2014 € 96,95
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline 8% collectiviteitskorting op de basisverzekering via Online Gemak van ZorgDirect
add_circle_outline Snelle uitbetaling van vergoedingen: binnen 5 werkdagen
add_circle_outline Ruime keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen en 3 tandartsverzekeringen
add_circle_outline Gemakkelijk online declareren via de ZorgDirect app of Mijn ZorgDirect
add_circle_outline Je kan kiezen voor een gespreide terugbetaling van het eigen risico

remove_circle_outline Relatief gezien een wat hogere premie
remove_circle_outline Inloggen kan alleen met DigiD

ZorgDirect Basispakketten

Indien je de zorgverzekering van ZorgDirect online besluit af te sluiten, krijg je via het eigen collectief van deze verzekeraar, ‘online gemak’, extra korting op de premie van de basiszorgverzekering. ZorgDirect biedt één soort polis aan, een restitutiepolis, wat inhoudt dat je eerst zelf de rekening van de genoten zorg dient voor te schieten. Je hebt daarbij 100% vrije keuze uit de zorgverlener die je wilt bezoeken. ZorgDirect beloofd dat de rekening binnen 5 werkdagen na ontvangst aan je wordt uitbetaald.

Aanvullende verzekeringen ZorgDirect

Misschien komt bepaalde zorg die jij nodig hebt niet voor in het basispakket? In dat geval biedt één van de vijf verschillende aanvullende zorgverzekeringen bij ZorgDirect misschien uitkomst. De aanvullende pakketten bieden onder meer vergoedingen voor medisch noodzakelijke zorg in het buitenland, fysiotherapie, anticonceptie of brillen & lenzen. Om in een oogopslag een idee te krijgen wat deze pakketten precies inhouden, kan je deze in onderstaande tabel met elkaar vergelijken.

Tandartsverzekeringen

Om een vergoeding voor mondzorg te krijgen, bijvoorbeeld een periodieke controle, het vullen van een gaatje of andere ingreep bij de tandarts of mondhygiënist, dien je bij ZorgDirect een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Vanuit de basisverzekering worden (met uitzondering van bepaalde bijzondere tandheelkundige behandelingen) tandartskosten voor verzekerden vanaf 18 jaar niet vergoed. Ook in de aanvullende pakketten van ZorgDirect is geen vergoeding voor de tandarts.

Extra services

Je kan het telefoonnummer van ZorgDirect ook bellen voor zorgadvies van de ZorgGids. Voor al je zorggerelateerde vragen, bijvoorbeeld bij welke zorgverlener je het beste terecht kan, maar ook kan de ZorgGids je helpen bij wachtlijstbemiddeling. Op het online platform van Mijn ZorgDirect kan je handig inzicht krijgen in je verbruikte eigen risico, declaraties indienen en wijzigingen doorgeven.

Inloggen bij ZorgDirect

Wil je inloggen bij de online omgeving van ZorgDirect? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij ZorgDirect.

Collectiviteitskorting

Bij ZorgDirect kan je op verschillende manieren collectiviteitskorting krijgen, bijvoorbeeld via je eigen collectief (vereniging of onderwijsinstelling bijvoorbeeld). ZorgDirect biedt echter ook zelf een collectiviteitskorting, online gemak genoemd. Je krijgt 5% korting op de basiszorgverzekering.

Bijzonderheden

Online zelf je zorgzaken regelen: via Mijn ZorgDirect kan je alle gegevens van je zorgverzekering inzien, wijzigen, je zorgnota’s indienen en eventueel een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een terugbetalingsregeling voor het eigen risico. Heb je vragen over je gezondheid en wil je graag een deskundige spreken? Via Mijn ZorgDirect kan je je vraag neerleggen en krijg je uiterlijk binnen 2 werkdagen antwoord op je vraag. ZorgDirect is overigens op vele manieren bereikbaar: je kan de zorgverzekeraar onder meer je vragen voorleggen via whatsapp, facebook, twitter of natuurlijk ‘ouderwets’ telefonisch.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar ZorgDirect van 3 klanten een gemiddelde beoordeling van een 6.5

ZorgDirect logo
Contactgegevens
Telefoon 088 687 74 74
Facebook Facebook.com/ZorgDirect
Twitter @ZorgDirect
Direct naar ZorgDirect

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.zorgdirect.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.