ZorgDirect

In 2015 is ZorgDirect als label van zorgverzekeraar Eno opgericht. Flexibiliteit en bewegelijkheid zijn belangrijke speerpunten van verzekeraar ZorgDirect: dat houdt in dat je naast het basispakket met 100% vrije zorgkeuze verschillende aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen kan afsluiten die aansluiting zoeken op jouw zorgwensen. Lees in onderstaande meer informatie over de zorgverzekering van ZorgDirect.

Direct naar ZorgDirect

Basisverzekering 2019

Basiszorgverzekering

Eigen risico €385,-

Eigen risico €885,-

Premie per maand (incl. collectiviteitskorting ‘online gemak’)

€107,83

€90,33

Indien je de zorgverzekering van ZorgDirect online besluit af te sluiten, krijg je via het eigen collectief van deze verzekeraar, ‘online gemak’, extra korting op de premie van de basiszorgverzekering. ZorgDirect biedt één soort polis aan, een restitutiepolis, wat inhoudt dat je eerst zelf de rekening van de genoten zorg dient voor te schieten. Je hebt daarbij 100% vrije keuze uit de zorgverlener die je wilt bezoeken. ZorgDirect beloofd dat de rekening binnen 5 werkdagen na ontvangst aan je wordt uitbetaald.

Aanvullende verzekeringen 2019

Misschien komt bepaalde zorg die jij nodig hebt niet voor in het basispakket? In dat geval biedt één van de vijf verschillende aanvullende zorgverzekeringen bij ZorgDirect misschien uitkomst. De aanvullende pakketten bieden onder meer vergoedingen voor medisch noodzakelijke zorg in het buitenland, fysiotherapie, anticonceptie of brillen & lenzen. Om in een oogopslag een idee te krijgen wat deze pakketten precies inhouden, kan je deze in onderstaande tabel met elkaar vergelijken.

Aanvullende pakketten

Fysiotherapie

Brillen & Lenzen

Buitenland

Anticonceptie

Start (€5,85 per maand)

Max. 6 behandelingen ieder jaar

Europa: 100%

Max. €100,- ieder jaar

Slim (€6,50 per maand)

Max. 9 behandelingen ieder jaar

Europa: 100%

Extra (€8,50 per maand)

Max. 15 behandelingen ieder jaar

Europa: 100%

Max. €100,- ieder jaar

Plus (€19,95 per maand)

Max. 15 behandelingen ieder jaar

1 bril of keuze uit €75,- per 2 jaren

Europa: 100%, Wereld tot max. €20.000

100% vergoeding

Top (€32,50 per maand)

Max. 25 behandelingen ieder jaar

1 bril of keuze uit €150,- per 2 jaren

Europa: 100%, Wereld tot max. €20.000

100% vergoeding

Naar ZorgDirect

Tandartsverzekeringen

Om een vergoeding voor mondzorg te krijgen, bijvoorbeeld een periodieke controle, het vullen van een gaatje of andere ingreep bij de tandarts of mondhygiënist, dien je bij ZorgDirect een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Vanuit de basisverzekering worden (met uitzondering van bepaalde bijzondere tandheelkundige behandelingen) tandartskosten voor verzekerden vanaf 18 jaar niet vergoed. Ook in de aanvullende pakketten van ZorgDirect is geen vergoeding voor de tandarts.

Tandartspakket

Max. vergoeding per jaar

Premie per jaar

TandExtra

75% vergoed tot maximaal €250,- per jaar

€11,-

TandPlus

75% vergoed tot maximaal €500,- per jaar

€20,-

TandTop

75% vergoed tot maximaal €1000,- per jaar

€35,-

Naar ZorgDirect

Extra services

Je kan het telefoonnummer van ZorgDirect ook bellen voor zorgadvies van de ZorgGids. Voor al je zorggerelateerde vragen, bijvoorbeeld bij welke zorgverlener je het beste terecht kan, maar ook kan de ZorgGids je helpen bij wachtlijstbemiddeling. Op het online platform van Mijn ZorgDirect kan je handig inzicht krijgen in je verbruikte eigen risico, declaraties indienen en wijzigingen doorgeven.

Collectiviteitskorting

Bij ZorgDirect kan je op verschillende manieren collectiviteitskorting krijgen, bijvoorbeeld via je eigen collectief (vereniging of onderwijsinstelling bijvoorbeeld). ZorgDirect biedt echter ook zelf een collectiviteitskorting, online gemak genoemd. Je krijgt 5% korting op de basiszorgverzekering.

Informatie en contact

Voor specifieke vragen of direct contact met zorgverzekeraar ZorgDirect kan je op de verschillende, onderstaande manieren contact opnemen.

Contactgegevens

E-mail

Contactformulier op de website

Facebook

Facebook.com/zorgdirect

Twitter

Twitter.com/zorgdirect

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?