Dé studentenverzekering specialist

ZorgDirect

In 2015 is ZorgDirect als label van zorgverzekeraar Eno opgericht. Flexibiliteit en bewegelijkheid zijn belangrijke speerpunten van verzekeraar ZorgDirect: dat houdt in dat je naast het basispakket met 100% vrije zorgkeuze verschillende aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen kan afsluiten die aansluiting zoeken op jouw zorgwensen. Lees in onderstaande meer informatie over de zorgverzekering van ZorgDirect.

ZorgDirect logo

Basispakket ZorgDirect 2022
Zorgverzekering Verplicht eigen risico: €385,- Max. aanvullend eigen risico: €885,-
Premie ZorgDirect Basis € 136,95 € 111,95
Direct naar ZorgDirect

ZorgDirect Basispakketten

Indien je de zorgverzekering van ZorgDirect online besluit af te sluiten, krijg je via het eigen collectief van deze verzekeraar, ‘online gemak’, extra korting op de premie van de basiszorgverzekering. ZorgDirect biedt één soort polis aan, een restitutiepolis, wat inhoudt dat je eerst zelf de rekening van de genoten zorg dient voor te schieten. Je hebt daarbij 100% vrije keuze uit de zorgverlener die je wilt bezoeken. ZorgDirect beloofd dat de rekening binnen 5 werkdagen na ontvangst aan je wordt uitbetaald.

Aanvullende verzekeringen ZorgDirect

Misschien komt bepaalde zorg die jij nodig hebt niet voor in het basispakket? In dat geval biedt één van de vijf verschillende aanvullende zorgverzekeringen bij ZorgDirect misschien uitkomst. De aanvullende pakketten bieden onder meer vergoedingen voor medisch noodzakelijke zorg in het buitenland, fysiotherapie, anticonceptie of brillen & lenzen. Om in een oogopslag een idee te krijgen wat deze pakketten precies inhouden, kan je deze in onderstaande tabel met elkaar vergelijken.

Tandartsverzekeringen

Om een vergoeding voor mondzorg te krijgen, bijvoorbeeld een periodieke controle, het vullen van een gaatje of andere ingreep bij de tandarts of mondhygiënist, dien je bij ZorgDirect een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Vanuit de basisverzekering worden (met uitzondering van bepaalde bijzondere tandheelkundige behandelingen) tandartskosten voor verzekerden vanaf 18 jaar niet vergoed. Ook in de aanvullende pakketten van ZorgDirect is geen vergoeding voor de tandarts.

Extra services

Je kan het telefoonnummer van ZorgDirect ook bellen voor zorgadvies van de ZorgGids. Voor al je zorggerelateerde vragen, bijvoorbeeld bij welke zorgverlener je het beste terecht kan, maar ook kan de ZorgGids je helpen bij wachtlijstbemiddeling. Op het online platform van Mijn ZorgDirect kan je handig inzicht krijgen in je verbruikte eigen risico, declaraties indienen en wijzigingen doorgeven.

Inloggen bij ZorgDirect

Wil je inloggen bij de online omgeving van ZorgDirect? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij ZorgDirect.

Collectiviteitskorting

Bij ZorgDirect kan je op verschillende manieren collectiviteitskorting krijgen, bijvoorbeeld via je eigen collectief (vereniging of onderwijsinstelling bijvoorbeeld). ZorgDirect biedt echter ook zelf een collectiviteitskorting, online gemak genoemd. Je krijgt 5% korting op de basiszorgverzekering.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar ZorgDirect van 2 klanten een gemiddelde beoordeling van een 5.4

Zorgverzekeraar ZorgDirect zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie
2022 € 136,95
2021 € 133,00
2020 € 124,65
2019 € 124,90
2018 € 113,50
2017 € 114,95
2016 € 112,95
2015 € 89,96
2014 € 96,95

* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Contactgegevens
Telefoon 088 687 74 74
Facebook Facebook.com/ZorgDirect
Twitter @ZorgDirect
Direct naar ZorgDirect

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken? Vergelijk op eigen risico, keuze vrijheid en alle aanvullende zorgverzekeringen. Check hier onze Studenten Zorgvergelijker

Vind je deze informatie nuttig?