Veranderingen leefsituatie

Een inboedelverzekering sluit je meestal af voor een langere periode. Verandert er tussendoor iets in jouw leefsituatie? Dan kan dit gevolgen hebben voor de dekking van jouw inboedelverzekering. Je vindt hier een handig overzicht van een aantal veelvoorkomende situaties waar je in terecht kunt komen, zoals voor het eerst op jezelf wonen en verhuizen naar een andere woning.

Huis kopen

Niet alle studenten kunnen zich deze luxe veroorloven, maar soms kun je dankzij een eigen onderneming of hulp van ouders ook als student in een koopwoning terechtkomen. Er is een aantal verschillen tussen het verzekeren van een huurwoning en een koopwoning. Zo heb je als eigenaar van een koopwoning de verplichting om een opstalverzekering af te sluiten. Verhuis je van een huurwoning naar een koopwoning? Je kunt dan je inboedelverzekering behouden, maar je moet wel rekening houden met de verhuisdatum en de waarde van de verzekerde inboedel.

Meer informatie over het verzekeren van een koopwoning.

Naar het buitenland

Wist je dat… maar liefst een kwart van de hbo-studenten voor een deel van hun studie naar het buitenland gaat? In de meeste gevallen is dat vijf of zes maanden en sommige studenten gaan zelfs voor een geheel studiejaar naar het buitenland. Onderdeel van de bagage is hoogstwaarschijnlijk een laptop, smartphone, sieraden en andere waardevolle spullen. Is dit verzekerd door een Nederlandse inboedelverzekering? Of is het handiger om voor een andere verzekering te kiezen?

De antwoorden hierop lees je op de pagina over een inboedelverzekering in het buitenland.

Op kamers gaan

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat verandert er een hoop. Alles wat je ouders altijd gewoon geregeld hebben moet je nu zelf gaan verzorgen. Je vraagt je misschien af waarom je een inboedelverzekering zou afsluiten op een kleine studentenkamer, maar juist op kamers is deze verzekering erg handig! Studentenhuizen zijn namelijk erg gevoelig voor inbraken, als student heb je vaak veel dure gadgets op één plek staan en er ontstaan in huizen met achterstallig onderhoud sneller schades zoals waterschade. Omdat je als student niet altijd het geld hebt om direct je laptop en televisie te vervangen kan de inboedelverzekering een uitkomst zijn.

Lees meer over het afsluiten van een inboedelverzekering voor een studentenkamer op de pagina op kamers gaan.

Samenwonen

Heb je de liefde van je leven gevonden en gaan jullie samenwonen? Dan kan het zijn dat jullie met twee inboedelverzekeringen komen te zitten. Een dubbele premie betalen voor dezelfde inboedel is natuurlijk niet iets wat je als student wilt. Het is gelukkig soms mogelijk om een van de verzekeringen op te zeggen, hierbij kijken verzekeraars naar de looptijd van de inboedelverzekeringen. Daarnaast kan het verstandig zijn om de waarde van jullie gezamenlijke inboedel opnieuw te berekenen om onderverzekering te voorkomen.

Lees alles over samenwonen en de inboedelverzekering.

Verhuizen

Heb je al een inboedelverzekering en ga je verhuizen? Je kunt de verzekering dan meestal gewoon meenemen. De dekking sluit je namelijk af op de waarde van jouw inboedel en niet op een adres of specifieke woning. Het is wel belangrijk dat je de verhuizing op tijd doorgeeft aan jouw verzekeraar. Je hebt dan namelijk recht op een dekking tijdens de verhuizing en ook ben je op je nieuwe adres meteen verzekerd. Ook kan het opnieuw berekenen van hoeveel jouw inboedel waard is een verstandige keuze zijn.

Meer informatie over verhuizen en de inboedelverzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.