Premie rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af om de zekerheid te hebben van juridisch advies wanneer je in een conflict verzeild raakt. Om te bepalen of deze verzekering voor jou een goede optie is, moet je de kosten hiervan afwegen tegen de voordelen. Is het voordelig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Kenmerken rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je onafhankelijke en specialistische hulp van een juridisch adviseur wanneer je in een conflict terecht bent gekomen. De jaarpremie die je betaalt voor een rechtsbijstandverzekering is vaak lager dan de kosten die je maakt wanneer je zelf juridische hulp zou moeten inschakelen. Het uurtarief van de gemiddelde advocaat ligt een stuk hoger dan de gemiddelde verzekeringspremie.

In welke situatie is het financieel voordelig?

Wanneer je verwacht in een conflict terecht te komen, zou het uiteraard kunnen om deze verzekering af te sluiten. Of in situaties waarin je eerder een adviseur nodig zou kunnen hebben. Denk maar aan: wanneer je in een verbouwing zit, een eigen bedrijf hebt of huizen verhuurt.

Basispolis

De basispolis van een rechtsbijstandverzekering dekt vaak conflicten die te maken hebben met bijvoorbeeld: familie, buren of winkels. Deze basisverzekering heeft de laagste polis. Hoeveel de premie is, hangt af van een aantal zaken. Zo hebben: de gezinssamenstelling, de verzekeraar en de eventuele kortingen doordat je al een verzekering hebt lopen invloed op je premie.

Aanvullende dekkingen

Het is mogelijk om je basisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen, zoals verkeer, arbeid en wonen. Vanzelfsprekend betaal je hier dan ook extra premie voor. Hoeveel dit precies is hangt af van de aanvullende dekkingen die je afsluit. Vaak betaal je een aantal euro`s extra per module die je afsluit. Welke modules er precies zijn vind je op de pagina soorten rechtsbijstandverzekeringen.

Gezinssituatie

De samenstelling van je gezin is ook van invloed op de hoogte van je premie. Wanneer je alleen voor jezelf een rechtsbijstandverzekering afsluit, betaal je minder premie dan wanneer je voor jou en je partner en-of kinderen een gezamelijke verzekering afsluit. Wel levert het je voordeel op om de verzekering gezamelijk af te sluiten. Een gezinspolis is goedkoper dan een aantal losse polissen.

Eenmalige poliskosten

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit moet je waarschijnlijk eenmalige poliskosten betalen. Dit zijn de kosten die je betaalt voor het opmaken van het contract en de administratie. Vaak is dit een paar euro.

Extra besparen op je premie

Er zijn verzekeraars die extra korting bieden wanneer je de rechtsbijstandverzekering afsluit samen met een andere verzekering van die verzekeraar. Heb je bijvoorbeeld al ergens een autoverzekering lopen? Je kan een bepaald percentage korting krijgen wanneer je ook daar je rechtsbijstandverzekering afsluit.

De juiste premie

Betaal jij een goede prijs voor je rechtsbijstandverzekering of denk je dat het misschien bij een andere aanbieder goedkoper kan? Via het internet kan je eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo vind je eenvoudig de goedkoopste premie en betaal je nooit te veel. Overstappen naar een andere aanbieder is vaak eenvoudig.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.