Overstappen en opzeggen

Heb je ooit een ongevallenverzekering afgesloten maar hier nooit beroep op gedaan? Dan kun je ervoor kiezen om deze verzekering op te zeggen. Ook is het mogelijk om van de ene verzekeraar over te stappen naar een andere verzekeraar. Hierover lees je alles op deze pagina.

Algemeen

Er zijn tal van redenen om van verzekeraar over te stappen of om een verzekering op te zeggen. Je vindt dat je bijvoorbeeld een te hoge premie betaalt in vergelijking met andere jaren. Of de verzekeraar is slecht bereikbaar wanneer je deze nodig hebt. Bij het opzeggen en het overstappen zijn er een aantal raakvlakken. Bij beide moet je je houden aan een opzegtermijn. Vergelijk altijd eerst verschillende verzekeraars.

Opzeggen

Je kunt besluiten om de ongevallenverzekering op te zeggen of over te stappen. De ongevallenverzekering is niet verplicht, maar deze kan wel handig zijn. Wanneer je deze verzekering opzegt of wanneer je wilt overstappen moet je wel rekening houden met de opzegtermijn. Vaak geldt er een opzegtermijn van een maand. Deze opzegtermijn gaat pas in na je verplichte verzekeringsduur van een jaar. Binnen het eerste jaar kan je de verzekering dus niet stopzetten, tenzij de verzekeraar de polisvoorwaarden of premie verandert.

Nieuwe verzekeraar zoeken

Wanneer je wilt gaan overstappen naar een nieuwe verzekeraar is het handig om van te voren al een andere verzekeraar op te zoeken. Zo voorkom je dat je zonder verzekering komt te zitten. Je hebt op deze manier geen tijdsdruk om na het stopzetten nog snel een andere verzekeraar te hoeven zoeken.

Opzegbrief

Het is tegenwoordig mogelijk om een opzegbrief van het internet te downloaden. Verschillende sites maken dit mogelijk. Je kiest dan de verzekeraar welke je wilt opzeggen en dan krijg je een passende brief aangeboden.

Polis checken

Een reden voor het opzeggen of overstappen van je ongevallenverzekering kan zijn dat de polis in de loop van de tijd is veranderd. Het kan daarom erg verstandig zijn om elk jaar na te kijken of je polis nog actueel is. De kans bestaat dat je kunt besparen hierop. Kijk voornamelijk naar de premie en de dekking van de verzekering.

Tips

We geven je een aantal tips die je nodig zult hebben voor het opzeggen van je huidige ongevallenverzekering.

  • Zet altijd een handtekening in de brief, ook als je deze digitaal instuurt.
  • Zend ook altijd een kopie mee van je id-kaart of paspoort. Zorg er wel voor dat deze nog geldig is op het moment dat de verzekeraar de brief ongeveer ontvangt.
  • Maak voor jezelf een kopie van de brief. Mochten er dingen voorvallen, dan kun je altijd terugvallen op jouw eigen kopie. Dit geldt ook als een soort bewijs dat je op tijd de verzekering hebt opgezegd mocht de brief niet aankomen bij de verzekeraar. Vermeld dus ook altijd een datum!

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.