HEMA logo

Zorgverzekeraar HEMA

De HEMA staat natuurlijk vooral bekend om de overheerlijke rookworsten en aantrekkelijke goedkope ontbijtjes. Vandaag de dag kan je echter ook een zorgverzekering afsluiten bij dit iconisch Nederlands warenhuis. In samenwerking met Menzis biedt HEMA één type zorgverzekering aan en drie verschillende aanvullende- en tandartsverzekeringen.

De basiszorgverzekering van HEMA is een combinatiepolis: indien je gebruik maakt van zorg door een gecontracteerde zorgverlener, dan wordt deze zorg direct door HEMA aan je zorgverlener betaald. Bij niet gecontracteerde zorgverleners dien je de rekening eerst zelf voor te schieten en wordt slechts 75% van de rekening vergoed.

HEMA pakketmodule 2024

Direct naar HEMA

Zorgverzekeraar HEMA

Zorgverzekeraar HEMA zorgpremie overzicht
Jaar Mix
2024 € 141,75
2023 € 135,00
2022 € 119,50
2021 € 119,00
2020 € 113,00
2019 € 111,00
2018 € 108,00
2017 € 108,00
2016 € 97,00
2015 € 97,00
2014 € 89,00
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline 10% korting op het hele assortiment van HEMA
add_circle_outline Eigen risico gespreid terugbetalen
add_circle_outline Korting op brillen & lenzen bij Specsavers en Eyewish
add_circle_outline Je zorgvragen voorleggen aan een HEMA zorgadviseur
add_circle_outline Via ‘Mijn zorgoverzicht’ handig online je zorgzaken regelen

remove_circle_outline 75% vergoeding van de zorgnota bij niet gecontracteerde zorgverleners die je eerst zelf dient voor te schieten
remove_circle_outline Indien je wilt inloggen dien je gebruik te maken van DigiD

HEMA naturapolis

Een naturapolis wordt gekenmerkt door een scherpe premie waarbij je wel enigszins beperkt wordt in je vrije zorgkeuze. De naturapolissen maken een scherpe premie mogelijk omdat er van te voren bepaald wordt met welke zorgverleners een samenwerking wordt aangegaan en waar je terecht kunt voor zorg. Desalniettemin is er nog steeds een redelijk ruime zorgkeuze.

HEMA dekking basisverzekering

Wat valt er eigenlijk precies onder de dekking van de basisverzekering? Het gaat om zorg waar bijna iedereen wel eens mee te maken krijgt. Denk hierbij aan de huisarts, medicijnen en ziekenhuiskosten (zoals verblijf- en behandelkosten). Je mag zelf bepalen of je gebruik wilt maken van een maximaal eigen risico van €885, zodat de maandelijkse premie lager wordt. Wel betaal je dan de eerste €885 zelf. Je kunt zelf het best een inschatting maken van de zorg die je het komende jaar denkt nodig te hebben.

HEMA aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering kan bij HEMA uitgebreid worden met verschillende aanvullende verzekeringen. Maak zelf een inschatting van wat je dit jaar aan zorg ongeveer nodig denkt te hebben. Ben je van plan om naar de fysiotherapeut te gaan? Dan is het wellicht handig om dit mee te verzekeren.

HEMA tandartsverzekeringen

HEMA biedt 3 verschillende tandartsverzekeringen: dit zijn ook aanvullende verzekeringen. Per tandartsverzekering verschilt de dekking. Je kunt in onderstaande tabel in één oog opslag zien wat de dekkingen en kosten zijn per tandartsverzekering. De verzekeringen bieden geen vergoeding voor onder meer orthodontie en tandartsabonnementen. Bekijk de polisvoorwaarden op de website van HEMA voor meer informatie over specifieke uitsluitingen.

Speciale acties/promoties voor studenten

Je krijgt 10% korting met de HEMA zorgpas op vrijwel hele assortiment, telecomproducten, cadeaukaarten, en boeken uitgesloten.

Collectiviteitskorting voor studenten

Het is op dit moment niet mogelijk collectiviteitskorting te krijgen op je HEMA zorgverzekering.

Extra services

HEMA werkt samen met zorgadviseurs waarbij je terecht kan met prangende vragen en die je kunnen helpen met het vinden van een zorgverlener. Ga je verhuizen? Dan kan de zorgadviseur je helpen met een geschikte tandarts of huisarts. Ook bij HEMA kun je met de declaratie app je facturen indienen. Dit gaat efficiënt en snel. Daarnaast kun je ook de status van jouw declaratie zien.

Inloggen bij HEMA

Wil je inloggen bij HEMA? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij HEMA.

Bijzonderheden

HEMA biedt alle verzekerden de optie online via Mijn zorgoverzicht bijvoorbeeld je gegevens in te zien en aan te passen, zorgdeclaraties indienen en je zorgverbruik in te zien. Heb je specifieke zorgvragen? Dan kan je terecht bij een van de vele HEMA zorgadviseurs. Deze kunnen je bovendien bijstaan indien je bijvoorbeeld behoefte hebt aan wachtlijstbemiddeling.

Tot slot biedt HEMA verschillende interessante kortingen op het moment dat je de zorgverzekering bij hen afsluit: 10% korting op het hele assortiment van alle HEMA filialen, extra korting op brillen en lenzen bij Eyewish en Specsavers en korting op tickets voor Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar HEMA van 3 klanten een gemiddelde beoordeling van een 6.3

HEMA logo
Contactgegevens HEMA
Telefoon 0900 411 41 14
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 704, 7500 AS Enschede
Facebook Facebook.com/hema
Twitter @hema
Direct naar HEMA

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.hema.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.