Vergelijken

Wat is de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering en welke sluit het best aan op mijn persoonlijke situatie? Achter die vragen kom je door een vergelijkingsonderzoekje te doen tussen alle aansprakelijkheidsverzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering kan sterk variëren maar ook de dekkingen die geboden worden lopen uiteen. Vergelijken is dus nooit weg als je op het punt staat om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Waar liggen jouw prioriteiten wat betreft de dekking? Vergelijk de beste opties zelf via Aansprakelijkheidsverzekering vergelijker. We hebben verschillende situaties voor je op een rijtje gezet.

  • Heb jij een aansprakelijkheidsverzekering die dekking biedt tijdens jouw bijbaan?
  • Biedt jouw verzekering dekking als jij vrijwilligerswerk verricht?
  • Ben jij verzekerd als je vriendendiensten verricht?
  • Wordt de sport die jij beoefent door de verzekering gedekt?
  • Biedt de verzekering alleen dekking in Nederland, of ook in andere landen?
  • Is eventuele schade die jouw huisdier veroorzaakt gedekt?
  • Is er een dekking als er schade wordt veroorzaakt door logees?

Verzekerd bedrag

Het is verstandig om te bedenken tot welk bedrag je verzekerd wilt zijn. De bedragen lopen uiteen van 500.000 tot 2,5 miljoen euro. Je kan zelf het best een inschatting maken. Het is daarbij belangrijk af te wegen of jij je bovengemiddeld vaak in risicovolle situaties begeeft. Hoewel het meer regel is dan uitzondering geldt vaak: hoe lager jouw verzekerd bedrag hoe lager de premie. Toch is het verstandig dit te checken voordat je definitief gaat afsluiten.

Hoogte van het eigen risico

Vaak heeft een aansprakelijkheidsverzekering een eigen risico. Een eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een situatie waarin je te maken hebt met het veroorzaken van schade aan, of aan de spullen van, iemand anders. Ook hierbij geldt vaak dat de hoogte van de premie omlaag gaat als je een hoog eigen risico hebt. Om extreem hoge rekeningen te voorkomen is het bedrag aan eigen risico afgesteld op een maximum van €100. De uiteindelijke korting die je daarmee krijgt is ongeveer €10 op jaarbasis.

Assurantieadviseur

Vind je het lastig om een keus te maken die het best aansluit op jouw persoonlijke situatie, dan kan je altijd de hulp van een assurantieadviseur inschakelen. Zeker als je bijvoorbeeld risicovolle activiteiten beoefend. Deze assurantieadviseur kan dan met jou de verschillende opties vergelijken.

Samenwonen

Laat je het studentenleven achter je en ga je (bijna)samenwonen met jouw vriendin of vriend? Dan kan je vaak een pakketkorting krijgen op de aansprakelijkheidsverzekering, omdat je meerdere aansprakelijkheidsverzekeringen tegelijk afsluit.

Meeverzekeren

Als student ga je niet altijd op kamers of het huis uit, soms blijf je gewoon thuis wonen. Dan is het handig om te checken of je meeverzekerd bent in de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders. Check dit even, zo voorkom je dubbel verzekerd zijn.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.