Inboedelverzekering studentondernemers

Als student heb je doorgaans een actief leven naast de studie. Niet alleen activiteiten met de studenten- of studievereniging, een bijbaan, sport en een druk sociaal leven maken onderdeel uit van veel studentenlevens. Tijdens de studietijd zijn er ook studenten die op basis van hun passie en creatieve ideeën al in een vroeg stadium starten met ondernemen. Dergelijke studentondernemers combineren studie met het opzetten en het ontwikkelen van een eigen onderneming, alleen of in samenwerking met andere gemotiveerde vrienden of partners. De onderneming kan studie-gerelateerd zijn, waardoor opgedane kennis direct in de praktijk kan worden toegepast. Duidelijk is dat je als studentondernemer eventuele vroegtijdig gesignaleerde kansen of je passie niet links hebt kunnen laten liggen. Om deze reden ben je nu immers studentondernemer!

Ben je voldoende verzekerd?

Bij het ondernemen komt een hoop regelwerk kijken, ook op het gebied van verzekeringen. Studenten kunnen wellicht al gebruikmaken van een kantoorruimte met inventaris, een eventuele productvoorraad hebben of regelmatig waardevolle elektronische apparatuur met zich meedragen. Heeft een studentondernemer als ZZP’er eigenlijk bijzondere verzekeringen nodig, zoals een inboedelverzekering, in aanvulling op zijn persoonlijke verzekeringen?

Bijzondere verzekeringen studentondernemer of ZZP’er

Een student ZZP’er kan gebruikmaken van flexibele werkplekken of gewoonweg van huis uit te werk gaan. Ook wordt in de praktijk steeds vaker gebruik gemaakt van zogenaamde co-working ruimtes. Hier komen kleine ondernemingen samen die, naast het delen van ruimte, ook kennis en ervaring met elkaar delen. Indien je als student ondernemer gebruikmaakt van een kantoorruimte aan huis, kan er behoefte bestaan aan een inboedelverzekering met hogere dekking.

Inboedelverzekering met hogere dekking

Als studentondernemer met kantoor aan huis zijn je spullen tot een x bedrag gedekt door je persoonlijke inboedelverzekering. Onder deze spullen vallen bijvoorbeeld je laptop of pc, een dure printer maar ook de inrichting waaronder bureau, kasten en de bureaustoel. Maak je daarnaast gebruik van andere dure, waardevolle apparatuur of spullen? Bekijk dan of de dekking van je inboedelverzekering toereikend is. Wellicht dien je deze op bepaalde dekkingen omhoog te schroeven. Een andere optie is een zogenaamde inventarisverzekering af te sluiten, speciaal gericht op de inboedel van je werkplek.

Voorraadverzekering

Indien je voorraad houdt voor de verkoopbare producten van je bedrijf, kan je hiervoor een zogenaamde voorraadverzekering afsluiten. Deze verzekering biedt bijvoorbeeld dekking op het moment dat er waterschade optreedt.

Tot slot: aanvullende buitenshuisverzekering

Ga je met grote regelmaat de deur uit met dure apparatuur die je gebruikt voor het runnen van je onderneming, zoals je laptop, tablet of smartphone? Stel je voor dat bij één van de opdrachtgevers een hete kop koffie over het toetsenbord van je laptop heen valt. Of dat je tablet uit je handen glipt op de harde straatstenen. Voor deze situaties kun je een aanvullende buitenshuisverzekering afsluiten met voldoende dekking voor de apparatuur die jij gebruikt voor je onderneming.

Lees hier meer over de dekking van de buitenshuisverzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.