Dé studentenverzekering specialist

Collectieve aansprakelijkheidsverzekering

Veel studenten beginnen een eigen bedrijfje, hebben een bijbaantje of gaan stage lopen, in dat soort gevallen kan je ook met de collectiviteitsverzekering te maken krijgen. In het geval van een eigen bedrijf starten moet je voor jouw werknemers ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Als voorzitter van een studentenvereniging of sportclub moet je ook voor een aansprakelijkheidsverzekering zorgen. In zo’n situatie draag je namelijk een grote verantwoordelijkheid.   We leggen je graag de toegevoegde waarde uit en het verschil met de reguliere aansprakelijkheidsverzekering.

Wat is de collectieve aansprakelijkheidsverzekering?

Een ander woord voor collectief is gezamenlijk. Een collectieve verzekering sluit je dus voor een grote groep af, zoals een verzekering voor werknemers. Omdat je voor een grote groep afsluit krijg je korting. Collectief verzekeren kan op de basisverzekering zo’n 7% korting opleveren en dat komt, in het beste geval, neer op een korting van €100 per jaar. In een aantal gevallen kan een collectieve verzekering dus een voordeel opleveren.

Het kan trouwens ook zo zijn dat je op de aanvullende verzekering korting krijgt als je collectief verzekerd bent. Check wel altijd de voorwaarden, want het hoeft niet zo te zijn dat een collectieve verzekering per se voordeliger is als je een collectieve korting krijgt. Het verschil zit hem in de basispremie want die kan zonder korting toch goedkoper zijn bij een andere verzekeraar. Check hier de top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen.

Voor wie is een collectieve aansprakelijkheidsverzekering

  • Leden
  • Personeel
  • Verenigingen
  • Bestuursleden
  • Vrijwilligers

De collectieve verzekering voor studenten

Stel je bent voorzitter van een studentenvereniging of sportclub, een lid glijdt uit en loopt vervolgens letsel op, of een van de leden loopt een voedselvergiftiging op door onvoldoende toezicht in de keuken van de vereniging. Precies voor dit soort gevallen kan je als (studenten of sport) vereniging maar beter een collectieve aansprakelijkheidsverzekering hebben voor eventuele materiële en immateriële schade.

Collectieve aansprakelijkheidsverzekering tijdens een stage of bijbaan

Als je tijdens je studie gaat stage lopen of een bijbaantje neemt dan heeft jouw werkgever vaak al een collectieve verzekering en ben je automatisch meeverzekerd. Vraag dit vooral even na bij jouw werkgever, of lees het in jouw contract.

Collectieve aansprakelijkheid en een eigen bedrijf

Als je mensen in dienst neemt is het belangrijk een collectiviteitsverzekering af te sluiten. De collectiviteit levert vaak een behoorlijke korting op. Je kan vaak onderhandelen met de verzekeraar over de korting.

Het voordeel van een collectieve aansprakelijkheidsverzekering

Een collectiviteitskorting, omdat je een verzekering voor meerdere mensen afsluit. Je bent dan verzekerd voor materiële of immateriële schade die tijdens werkzaamheden of activiteiten op de werkvloer of bij de vereniging is ontstaan.

Als jouw vereniging of bedrijfje een groter risico loopt op schade door (studentikoze) activiteiten dan kan dus je gebaat zijn bij een collectiviteitsverzekering.

Vind je deze informatie nuttig?