Zorgverzekeraar Promovendum

Vanaf 2022 regel je al je verzekeringszaken van Promovendum direct met VGZ.

Promovendum profileert zich als schadeverzekeraar voor klanten met een hoog opleidingsniveau. Voor de zorgverzekering wordt daar echter een uitzondering voor gemaakt: deze kan juist door iedereen zonder meer worden afgesloten. Om de zorgverzekering aan te kunnen bieden, werkt Promovendum samen met iptiQ, onderdeel van de onderneming Swiss Re, financieel dienstverlener. Bij Promovendum hebben studenten een streepje voor: deze krijgen tot bijna 7% collectiviteitskorting. Bekijk alle details over de Promovendum zorgverzekering hieronder.

Promovendum basispakket

Het basispakket van de zorgverzekering is verplicht en biedt dekking voor basiszorg als ziekenhuis, huisarts, vervoer per ambulance en bepaalde medicijnen. Bij Promovendum kan je een naturapolis, een uitgebreide vorm daarvan, afsluiten. Dat houdt in dat je geen complete keuzevrijheid hebt uit zorgverleners. Alleen bij het ruime aanbod aan zorgverleners waar Promovendum een zorgcontract mee heeft afgesloten krijg je de behandeling 100% vergoed. De premie is op zijn beurt wat scherper door deze afspraken. Studenten krijgen extra korting op de premie van de basiszorgverzekering, deze loopt op tot bijna 7%.

Promovendum aanvullende verzekering

Naast de zorg uit het basispakket zijn er misschien bepaalde vormen van zorg die jij nodig hebt die niet worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Om bijvoorbeeld een vergoeding voor anticonceptie, fysiotherapie, brillen & lenzen, vaccinaties of spoedeisende zorg in het buitenland te krijgen dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Promovendum tandartsverzekering

Op het moment dat je op zoek bent naar een vergoeding voor behandelingen bij de tandarts of andere mondzorgspecialisten, is het nodig een bijzondere aanvullende verzekering af te sluiten. Bij veel zorgverzekeraars, ook bij Promovendum, wordt deze aanvullende tandartsverzekering apart aangeboden. Je kan één tandartsverzekerings afsluiten, genaamd Smile.

Extra services

De klantenservice van Promovendum is op vele vlakken bereikbaar: op diverse telefoonnummers kan je terecht met specifieke vragen, je kan een email sturen via het online contactformulier maar je kan ook op social media je vragen en opmerking kwijt. Online kan je makkelijk je verzekeringsgegevens inzien, wijzigen en ook declaraties indienen.

Inloggen bij Promovendum

Wil je inloggen bij Promovendum? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Promovendum.

Speciale acties, promoties of collectiviteitskorting

Als student krijg je een aantrekkelijke korting op de basisverzekering van Promovendum. Bekijk en bereken de collectiviteitskorting op de website van Promovendum.

Bijzonderheden

Promovendum biedt verschillende contactmogelijkheden. Via de diverse telefoonnummers kan je, afhankelijk van je vraag, gericht bellen naar de afdeling algemene vragen, zorgdeclaraties of overstappen. Online kan je via het platform van Promovendum op eenvoudige wijze gegevens met betrekking tot je zorgverzekering inzien, wijzigen en je declaraties indienen. Tot slot kan je ook je vraag of opmerking via social media kwijt aan Promovendum, bijvoorbeeld via Facebook of Twitter.

Promovendum logo
Contactgegevens Promovendum
Telefoon 078 648 13 00
Facebook Facebook.com/promovendum
Twitter @promovendum

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.vgz.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.