FBTO logo

Zorgverzekeraar FBTO

FBTO was zo’n 60 jaar geleden de eerste zorgverzekeraar in Nederland waarbij je als klant, zonder tussenkomst van derden, direct een zorgverzekering kon afsluiten. De eerste direct writer dus, waarbij je inmiddels ook voor een veelheid aan andere verzekeringen terecht kan, waaronder reis-, woon- of autoverzekeringen.

FBTO is in 1956 als de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge opgericht. Op dit moment is FBTO een merk van het grote Nederlandse verzekeringsconcern Achmea. Het hoofdkantoor van FBTO tref je aan in de stad Leeuwarden. Bij FBTO kan je niet alleen een zorgverzekering afsluiten maar ook een reis-, inboedelverzekering. Je kan het basispakket van de zorgverzekering uitbreiden met aanvullende modules. Geen kant-en-klare aanvullende pakketten dus, maar zelf de mogelijkheid om een aantal modules met elkaar te combineren.

FBTO Pakketmodule 2024

Direct naar FBTO
Zorgverzekeraar FBTO zorgpremie overzicht
Jaar Combinatie Natura Natura (select)
2024 € 153,95 € 147,95 € 131,95
2023 € 141,95 € 138,95
2022 € 132,95 € 125,95
2021 € 128,50 € 122,50
2020 € 120,50 € 116,95
2019 € 117,50 € 109,95
2018 € 109,95 € 105,50
2017 € 108,50 € 103,50
2016 € 99,95 € 94,25
2015 € 98,00 € 92,00
2014 € – € 88,50
2013 € – € 96,75
2012 € – € 96,75
2011 € – € 95,00
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline Extra korting voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar op aanvullende modulen
add_circle_outline Nooit oververzekerd: stel zelf je combinatie aanvullende modulen samen en zet deze het hele jaar door aan en uit
add_circle_outline Klantvriendelijkste zorgverzekeraar in 2015, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SAMR
add_circle_outline Extra hulp indien je een second opinion wilt aanvragen
add_circle_outline Handige zorgdeclaratieapp+ Wachtlijstbemiddeling

remove_circle_outline Geen keuze uit een budgetpolis met extra lage premie en minder zorgkeuze
remove_circle_outline Geen vast afschrijf moment van je maandelijkse premie.

Aanvullende pakketten

FBTO biedt dus geen kant en klare aanvullende pakketten aan. Bij FBTO is het mogelijk aanvullende modulen af te sluiten die aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Zo betaal je niet voor zaken waar je toch geen gebruik van maakt. Let op: bij FBTO krijg je korting op je premie wanneer je onder de 23 jaar bent.

Speciaal voor studenten

FBTO hanteert speciaal voor jongeren tussen de 18-23 jaar een jongerenpremie voor de aanvullende modules die worden aangeboden.

Collectiviteitskorting (studenten)

Bij FBTO kan je collectiviteitskorting krijgen via bijvoorbeeld je universiteit, hogeschool of (sport)vereniging. Zo krijgen studenten van Hogeschool Windesheim te Zwolle of leden van Achmea Health Centers extra korting.

Extra services

FBTO biedt een aantal extra services aan. Zo helpen ze je bijvoorbeeld met overstappen. Je kan ervoor kiezen met behulp van een concept opzegbrief zelf je oude verzekering op te zeggen maar kan ook de brief laten opstellen en versturen door FBTO.

Daarnaast heeft FBTO een declaratieapp. Je maakt met je smartphone een foto van de nota en verstuurt deze naar FBTO. Simpel en geen extra papierwerk. FBTO is ook actief op social media, zoals Twitter (@FBTOWebcare) en Facebook (facebook.com/fbto). Daar kan je ook met eventuele vragen over je zorgverzekering terecht.

Inloggen bij FBTO

Wil je inloggen bij FBTO? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij FBTO.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar FBTO van 64 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.4

Bijzonderheden

Via het portaal Mijn FBTO kan je eenvoudig je eigen verzekeringszaken regelen, waaronder het aanpassen van je persoonsgegevens, declaraties van openstaande zorgnota’s declareren, het overzicht van je declaraties bekijken en eventuele verzekeringen veranderen: bijvoorbeeld aanvullende modulen aan of uit zetten.

Op zoek naar bepaalde zorg bij jou in de buurt? Dan kan je gebruik maken van de handige online zorgzoeker van FBTO. Deze zoekt zorgverleners die samenwerken met FBTO bij jou in de buurt.

FBTO logo

Informatie en contact

Informatie en contact
Contactgegevens
Chat Doordeweeks van 8:00-21:00 en op zaterdag van 9:00-16:30.
Post Postbus 318, 8901 BC Leeuwarden
Facebook Facebook.com/FBTO
Facebook @FBTO

Direct naar FBTO

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.fbto.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.