Stedentrip vakantie

Voor iedereen die van cultuur houdt, graag uit eten gaat of nog wel eens een dansje waagt tijdens zijn of haar vakantie is een stedentrip vakantie ideaal. Je dompelt je voor een aantal dagen onder in een compleet andere wereld en zult je met het bezoeken van bezienswaardigheden, restaurants of uitgaansgelegenheden en alles wat je op straat maar tegenkomt niet snel vervelen!

Bestemmingen

Boeiende steden vind je over de hele wereld, maar voor een leuke stedentrip vakantie hoef je het nog niet eens zo ver weg te zoeken. In Europa vind je prachtige steden, met allemaal hun eigen charme. Denk bijvoorbeeld eens aan het culturele Praag, het bruisende Berlijn of het romantische Parijs. Voor een rijke historische kun je naar Rome of Athene, en in Londen en Barcelona zul jij je door het levendige uitgaansleven ook niet gauw vervelen.

Voor globetrotters vallen wereldsteden als New York, Vancouver, Tokyo, Kaapstad of Moskou wellicht in de smaak. Of zoek het juist heel dicht bij huis! Bij onze zuiderburen vind je charmante steden als Brugge of Gent, waar je je prima zult vermaken.

Reisverzekering stedentrip

Afhankelijk van je precieze bestemming, kun je voor je stedentrip een reisverzekering afsluiten. Verzekeraars bieden vaak de keuze uit twee opties: Europadekking of werelddekking. Je reisverzekering is ook tijdens een stedentrip een goed idee en vergoedt onder andere de volgende gevallen:

  • Schade aan bagage, of het kwijtraken hiervan op het vliegveld
  • Verloren of gestolen paspoort
  • Medische kosten of gebruik van alarmcentrale

Ben je een echte stedentrip liefhebber en plan je vaak spontane, korte tripjes naar het buitenland? Dan is een doorlopende reisverzekering een goede optie. Die is immers het gehele jaar door geldig en je hoeft zo niet bij elke vakantie opnieuw een verzekering af te sluiten, ideaal! Kijk op onze pagina top 5 doorlopende reisverzekering voor een overzicht van goedkope reisverzekeringen.

Daarnaast kan er natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor je onverwachts terug moet naar Nederland of niet eens op je stedentrip kan vertrekken. In zo’n geval is een annuleringsverzekering een goed idee. Dat je op je verzekering kunt terug vallen in geval van nood is altijd een fijn idee en met deze wetenschap staat niks je meer in de weg om heerlijk te genieten van je stedentrip!

Tips

  • Een grote trend op dit moment: spreek tijdens je vakantie af met locals! Via platforms als Couchsurfing of Withlocals kun je een etentje of rondleiding plannen met locals en zo de stad op een héle andere manier leren kennen!
  • Bang om het slachtoffer te worden van zakkenrollers? Je maakt de kans om bestolen te worden aanzienlijk kleiner door je portemonnee niet in je broekzak te dragen, maar het geld in kleine porties te verdelen

Activiteiten

Een citytrip maken kan het hele jaar door, elk seizoen heeft zijn eigen charme. Het ideale van een stedentrip is dat je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kampeervakantie, niet compleet afhankelijk bent van het weer. In de stad is immers altijd genoeg te doen en te beleven! Veel mensen houden ervan om de bezienswaardigheden te bezoeken of eens een kerk te bekijken. Ook winkelen, uit eten gaan en het nachtleven induiken behoren tot de populaire activiteiten die een stedentrip typeren. Daarnaast bezoeken sommigen een bepaalde stad voor één specifiek evenement: Boedapest met haar mega populaire jaarlijkse Sziget-festival is hier een mooi voorbeeld van.

Veiligheid, risico’s

Op stedentrip loop je relatief weinig gevaar. De kans op een ongeval of ziekenhuisopname is in vergelijking met bijvoorbeeld een actieve vakantie aanzienlijk kleiner. Toch is een stedentrip niet geheel zonder risico’s. Als je bijvoorbeeld met het vliegtuig reist, kun je je koffer verlliezen. Ook loop je in het chaotische verkeer van bijvoorbeeld Londen of Parijs altijd een risico om betrokken te raken bij een verkeersongeval. Daarnaast moet je in sommige steden erg op je hoede zijn voor zakkenrollers:

  • Let in Barcelona goed op als je over drukke marktjes loopt (Ramblas!) of gebruikmaakt van het openbaar vervoer
  • Rome barst van de bezienswaardigheden. Allemaal stuk voor stuk adembenemend, en je zult je aandacht dus even niet bij je tas en portemonnee hebben. Je bent hiermee een ideale prooi voor zakkenrollers
  • Ook in Praag is het zaak goed op te letten en je tas goed bij je te houden als je één van de vele bezienswaardigheden bezoekt
  • Je romantische stedentrip in Parijs kan flink worden verpest als je wordt opgelicht. Zogenaamde raadspelletjes, waarzeggers, gouden ringen en petities zijn vaak onderdeel van een oplichttruc, dus wees goed op je hoede!

Een zeker risico loop je in de stad dus altijd. In principe bestaat er in elke stad in meer of mindere mate de kans om slachtoffer te worden van oplichters of zakkenrollers. Bestemmingen als Johannesburg of Rio de Janeiro vergen bovendien extra oplettendheid door het hoge criminaliteitscijfer.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.