Inboedelverzekeraar Allianz Direct

Allianz logo

Allianz is een van de grootste verzekeraars ter wereld. Sinds 2003 is Allianz als verzekeraar ook actief in Nederland. Bij Allianz kun je veel verschillende verzekeringen afsluiten, waaronder ook een inboedelverzekering. De inboedelverzekering van Allianz is bedoeld om huiseigenaren en huurders te beschermen tegen schade aan je woning en de eigendommen in je woning als gevolg van brand, diefstal of vandalisme. Op deze pagina vind je meer informatie over de inboedelverzekering van Allianz.

Direct naar Allianz Direct

Wat dekt de inboedelverzekering van Allianz Direct?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit bij Allianz verzeker je de spullen in je huis in Nederland tegen schade als gevolg van verschillende situaties. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om schade als gevolg van brand, neerslag, lekkage, storm of diefstal. Deze inboedelverzekering dekt het volgende:

 • Alle verplaatsbare spullen in je woning
 • Sieraden
 • (Audio)apparatuur
 • Spullen die aan de buitenkant van het huis vastzitten, zoals schotels, antennes, zonwering en lampen
 • Verbeteringen die je hebt aangebracht aan je woning
 • (Elektrische) fietsen, bromfietsen en snorfietsen
 • Kleine huisdieren zoals honden, katten en konijnen

Wil je precies weten wat er allemaal wordt gedekt door de inboedelverzekering van Allianz? Bekijk dan de polisvoorwaarden voor het volledige dekkingsoverzicht.

Wat kost de Allianz Direct inboedelverzekering?

De hoogte van de premie van je inboedelverzekering is afhankelijk van meerdere factoren. Zo heeft het postcodegebied waarin je woont bijvoorbeeld invloed op de premiekosten, evenals de hoogte van het eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico, dan is het premiebedrag lager. In onderstaand voorbeeld is een postcode in een grote stad en een eigen risico van €0,- gebruikt.

Verzekering

Premie

Allianz Inboedelverzekering

Vanaf €10,15 per maand

Allrisk Dekking

Vanaf €2,06 extra per maand

Glasverzekering

Vanaf €1,90 extra per maand

Voor welke gebeurtenissen ben je verzekerd?

Met de inboedelverzekering van Allianz ben je voor verschillende gebeurtenissen verzekerd. Deze gebeurtenissen moeten plotseling en onvoorzien zijn en van buitenaf komen. De inboedelverzekering dekt onder andere de schade als gevolg van de volgende gebeurtenissen:

 • Brand
 • Inbraak en vandalisme
 • Water en stoom
 • Natuur: het gaat hierbij bijvoorbeeld om storm of blikseminslag
 • Regen, hagel en sneeuw
 • Vallende en botsende objecten
 • Olie

Een uitgebreid overzicht van alle specifieke situaties vind je in de polisvoorwaarden van de Allianz inboedelverzekering

Aanvullende dekkingen

Bij Allianz is het mogelijk om de dekking van je inboedelverzekering uit te breiden. Zo biedt Allianz ook de mogelijkheid om een All risk dekking en een glasverzekering af te sluiten.

All risk inboedelverzekering

Met de All risk aanvulling ben je ook verzekerd voor schade die jij of iemand uit je gezin zelf per ongeluk veroorzaakt. Met de All risk dekking is daarnaast ook schade door alle andere plotselinge en onvoorziene oorzaken gedekt. Er zijn wel uitsluitingen van toepassing. Bekijk hiervoor de voorwaarden.

Glasverzekering

Met de glasverzekering ben je verzekerd voor schade aan het glas in je huis. Hierbij horen ook garages, schuren en bijgebouwen die bij het huis horen. Verzekerd zijn de ramen en ruiten in je woning die plotseling breken. Ook kunststof ruiten zijn verzekerd.

Niet aansprakelijk

Verzekerde bedragen

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Geld, betaalpassen en waardepapieren

Max. €500-

Audiovisuele apparaten en computer

Max. € 15.000,-

Sieraden

Max. € 5.000,-

Antiek & Kunst

Max. € 15.000,-

Kleine huisdieren (hond, kat, konijn)

Max. €2.000,-

Spullen voor je werk, beroep of bedrijf

Max. €2.000,-

Wel aansprakelijk

Indien je verzekeraar stelt dat je volgens de wet aansprakelijk bent voor de veroorzaakte schade, dan zal je verzekeraar de tegenpartij schadeloos stellen. Dit betekent dat de verzekeraar de schade vergoed. Bij materiële schade houdt dit in dat de dagwaarde hiervan uitbetaald wordt. De tegenpartij ontvangt in dat geval een deel van de aanschafwaarde of krijgt de reparatiekosten vergoed, indien deze lager zijn dan de dagwaarde.

Eigen risico

Bij veel inboedelverzekeraars is er sprake van een eigen risico. Een eigen risico houdt in dat er een gedeelte van de schade is dat je zelf moet betalen. De kosten van de schade boven dit bedrag worden vervolgens door de verzekeraar vergoed. Bij Allianz kun je zelf kiezen of je een eigen risico wil. Het eigen risico dat je kiest is van invloed op de maandelijkse premiekosten. Bij Allianz kun je kiezen uit een eigen risico van €0,- tot een maximum van €1.000,-.

Wat wordt niet gedekt door de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering van Allianz heeft een aantal uitsluitingen. Een volledig overzicht hiervan vind je in de polisvoorwaarden van de verzekering. Met de inboedelverzekering ben je onder andere in de volgende gevallen niet verzekerd:

 • Bij schade die al aanwezig is op het moment dat je de verzekering afsluit.
 • Bij schade aan je mobiele telefoon, tablet of laptop door vallen, stoten of zakkenrollen.
 • Bij aardbevingen
 • Bij schade als gevolg van slecht onderhoud of constructiefouten.
 • Wanneer er schade ontstaat terwijl je het huis niet meer bewoont.
 • Bij verboden activiteiten, ook als je hier niet van op de hoogte was.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.allianzdirect.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.