Multimedia buitenshuisverzekering

Een verzekering voor je multimedia-apparaten buitenshuis is zeker niet onbelangrijk. Worst case scenario: je bent met enkele vrienden op stap en je komt thuis zonder gsm. In dat geval is deze waarschijnlijk verloren gegaan ofwel simpelweg gestolen. Zonder een multimediaverzekering buitenshuis zie je vermoedelijk geen cent meer terug van je gsm.

Multimedia verzekeren met buitenshuisverzekering

Het makkelijkste en het meest voordelige is om je multimedia apparatuur zoals laptop, smartphone en tablet te verzekeren met een buitenshuisverzekering speciaal voor studenten.

Wat?

Een multimedia buitenshuisverzekering dekt, zoals het woord zegt, al je multimedia-apparaten wanneer je niet thuis bent. Hierin bestaan nog verschillende gradaties in verband met in welke landen de verzekering van toepassing is en in welke niet. Dit wordt natuurlijk bepaald door de verzekeraar en is variabel aan de prijs van de verzekering.

Welke apparaten?

Multimedia is een woord met zeer brede betekenis. Heel veel apparaten worden hieronder gerekend. Denk hierbij maar aan:

  • iPod
  • Laptop
  • Televisieschermen
  • Smartphone
  • Tablet

Wanneer je kiest voor de inboedelverzekering van Aegon, is zowel je mobiele telefoon, tablet als laptop standaard meeverzekerd en heb je hier geen aanvullende dekking voor nodig.

In groep

Je kan het beste de multimediaverzekering met meerdere mensen in je familie tegelijk afsluiten. Op die manier betaal je individueel een veel lagere premie per maand. Die verzekering biedt dan dekking voor niet alleen jezelf, maar ook je inwonende familieleden. Hoe meer inwonende gezinsleden, hoe goedkoper de verzekering per persoon.

Schade

Het is vanzelfsprekend dat de dekking van de verzekering bijna voor elke verzekeraar verschillend is. De ene verzekeraar heeft een bredere dekking of een hoger uitkeringsbedrag in de polis opgenomen dan de andere verzekeraar. Schade berokkend door natuurrampen etc. worden vaak sowieso in de verzekering opgenomen, de schade die je zelf veroorzaakt aan je apparaten minder vaak.

Diefstal

Elke jaar zijn er duizenden voorvallen van diefstal in Nederland. Iedereen denkt wellicht dat het bij hem of haar nooit zou gebeuren. Als het gebeurt kan je echter maar beter goed verzekerd zijn. De hoofdreden waarom je voor een dure kwalitatieve verzekering zou kiezen, is omdat diefstal is inbegrepen in de dekking. Het zou niet de eerste keer zijn dat bijvoorbeeld een laptop of een gsm gesloten wordt. Kijk ook altijd goed naar de waarde van je laptop. Als deze boven de 1000 euro oploopt is het absoluut aan te raden om een diefstalverzekering erbij te pakken. Natuurlijk is die diefstalverzekering niet automatisch in alle landen van toepassing.

Reizen

Een multimedia buitenshuisverzekering heeft vaak ook een buitenlanddekking. Op deze manier hoef je gaan aanvullende reisverzekering aan te vragen voor kostbare spullen. Het kan zijn dat niet alle bestemmingen vallen onder de buitenlanddekking. Als je naar een land gaat waar veel diefstallen worden gepleegd, bijvoorbeeld ergens in Afrika, dan zal je eventueel een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Kijk voor het dekkingsgebied in de algemene voorwaarden van de verzekering.

Uitgebreide dekking

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om een uitgebreide dekking van de multimedia buitenshuisverzekering verzekering af te sluiten. Naast je multimedia-apparaten zijn dan ook andere zaken buitenshuis verzekerd. Je kan hierbij denken aan kleding, horloges en sieraden.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.