Soorten vakanties

Wat je precies gaat doen tijdens een vakantie is van belang voor de reisverzekering die je afsluit en de voorbereiding die je treft. Zo moet je bijna altijd een extra dekking afsluiten voor gevaarlijke sporten die je wilt ondernemen en zijn er strenge regels met betrekking tot het verzekeren van vrijwilligerswerk. Je vindt hier een overzicht van allerlei soorten vakanties, ontdek precies wat voor jouw situatie van belang is!

Actieve vakantie

Staan de onderdelen ‘bungeejumpen’, ‘parachutespringen’ en ‘cliff jumping’ bovenaan op je bucketlist of heb je die al vol trots mogen afstrepen? Kun je niet stil blijven zitten en gruwel je bij het idee om je vakantie op een ligstoel naast het zwembad door te brengen? Jouw vakantie, een actieve vakantie, bestaat uit veel spannende activiteiten die zonder twijfel met veel adrenaline gepaard gaan.

Lees meer op onze pagina actieve vakantie

Backpackvakantie

Ben je gek op avontuur, spontaniteit en vind je het niet erg om uit een rugzak te moeten leven? Dan is een backpackvakantie wat voor jou! Een backpackreis staat garant voor vrijheid en een onvergetelijke ervaring, maar het brengt ook risico’s en onzekerheid met zich mee…

Lees meer op onze pagina backpacken

Duikvakantie

Walvissen en wrakstukken, eeuwenoude schatten en enorme koraalriffen… De wereld onder water is minstens zo boeiend als die boven water. Tel daarbij op dat de beste duikspots zonnige en tropische bestemmingen zijn met prachtige stranden en je snapt waarom duikvakanties zo populair zijn.

Lees meer op onze pagina duikvakantie

Fietsvakantie

Op fietsvakantie gaan betekent je eigen tempo kunnen bepalen, sportief bezig zijn en heel veel van de omgeving zien. Bovendien kun je op een aantal bestemmingen nog wildkamperen, wat optimaal bijdraagt aan het gevoel van vrijheid! Als dit niet ontspannend is weten wij het ook niet meer…

Lees meer op onze pagina fietsvakantie

Pakketreizen

Iedereen is natuurlijk gek op vakantie, maar lang niet iedereen wordt blij van de voorbereiding vooraf. Ben jij zo’n persoon die de organisatie liever aan iemand anders overlaat, maar wel gek is op gezelligheid? Dan is een pakketreis wat voor je! Pakketreizen bestaan er in alle soorten en maten, met afwisselende bestemmingen en variërende programma’s, waardoor jij er zeker één zult vinden naar jouw wens.

Stedentrip

Weekendje weg met je lover, je vrienden of met de hele familie? Een stedentrip is hiervoor heel geschikt! Tijdens de paar dagen weg zul je je niet hoeven vervelen. Een andere cultuur, lekker eten, veel bezienswaardigheden en een gezellig nachtleven zijn zomaar een paar ingrediënten die in je tijdens een stedentrip gegarandeerd krijgt voorgeschoteld.

Lees meer op onze pagina stedentrip vakantie

Strandvakantie

Waar de één tijdens zijn vakantie het liefst de hele dag in de weer is met sportieve activiteiten of zoveel mogelijk bezienswaardigheden wil spotten, heeft de ander als doel helemaal tot rust de komen. Zon, zee, strand, een lekkere cocktail, een goede spot bij de zee en een paar leuke strandtentjes in de buurt voor de broodnodige verkoelende ijsjes… meer hebben we toch eigenlijk niet nodig?

Lees meer op onze pagina strandvakantie

Surfvakantie

Gek op het strand, de zee en mooi weer, maar verveel je je na een uur op het strand te hebben gelegen al te pletter en ben je eigenlijk liever actief bezig? Probeer een surfvakantie! Op de mooiste bestemmingen de golven bedwingen met het zonnetje op je bol… Maar pas op, als je eenmaal je plank op het water weet te balanceren wil je niks anders meer, want surfen is verslavend!

Lees meer op onze pagina surfvakantie

Wintersportvakantie

Om de lange, druilige en grijze winters in Nederland door te komen zit er maar één ding op: de winter omarmen door de echte sneeuw op te zoeken! Wintersportvakanties zijn sportief en gezellig. En dit alles gaat gepaard met prachtige uitzichten over berglandschappen met witte toppen. Zou je haast vergeten als je onder het genot van de après-skiklassieker ‘Anton aus Tirol’ je vijfde biertje achterover slaat.

Lees meer op onze pagina wintersportvakantie

Vrijwilligerswerk

Wil je tijdens jouw vakantie iets betekenen voor anderen? Of zet je je graag in voor de omgeving? Vrijwilligerswerk wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit, en dat vinden wij helemaal niet vreemd. Je leert niet alleen veel over het land, haar inwoners, de gebruiken en de cultuur, je voegt ook daadwerkelijk iets toe. Al met al een onvergetelijke ervaring!

Lees meer op onze pagina vrijwilligerswerk in het buitenland

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.