Centraal Beheer Scooterverzekering

Centraal Beheer logo

Centraal Beheer is een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij, die al sinds 1909 verschillende verzekeringen, diensten en financiële oplossingen aanbiedt. Bij Centraal Beheer kun je veel verschillende verzekeringen afsluiten, waaronder ook een verzekering voor je scooter. Met de bromfietsverzekering ben je verzekerd voor de schade die je toebrengt aan anderen met je scooter. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden, om zo ook de schade aan je scooter zelf te verzekeren. Op deze pagina vind je meer informatie over de scooterverzekering van Centraal Beheer.

Direct naar Centraal Beheer

De bromfietsverzekering van Centraal Beheer

Wanneer je een scooter hebt, ben je verplicht hier een verzekering voor af te sluiten. Bij Centraal Beheer kun je een bromfietsverzekering afsluiten. De bromfietsverzekering van Centraal Beheer is voor voertuigen tot 50cc met een bromfietskenteken of snorfietskenteken en is dus ook geschikt voor de scooter. Bij het afsluiten van een scooterverzekering bij Centraal Beheer kun je uit 3 opties kiezen: WA, WA+ beperkt casco of All Risk. De minst uitgebreide verzekering is de WA verzekering. Hierbij ben je verzekerd voor schade die je met je scooter veroorzaakt aan anderen of aan spullen van anderen. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht. De dekking van de andere verzekeringen is uitgebreider en vind je op deze pagina.

WA verzekering

Met de WA verzekering van Centraal Beheer ben je verzekerd voor de schade die je met je scooter toebrengt aan anderen of aan hun spullen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schade aan andere voertuigen, onroerend goed, aan dieren van een ander, of schade door verwonding. Er geldt een maximaal verzekerd bedrag. Schade aan personen is verzekerd tot maximaal € 6.500.000 en schade aan spullen van anderen tot € 2.500.000. Naast voor schade ben je ook verzekerd voor de kosten van een rechtszaak en de eventuele kosten waar je bij een rechtszaak voor wordt veroordeeld.

WA beperkt casco

Met de WA beperkt casco verzekering van Centraal Beheer ben je evenals met de WA verzekering verzekerd voor schade die je toebrengt met je scooter. Daarnaast ben je met een WA beperkt casco verzekering verzekerd voor schade aan of diefstal van je scooter. Wanneer je scooter binnen een jaar na aanschaf total loss raakt door een gedekte gebeurtenis, of wordt gestolen, vergoedt de verzekering de volledige aanschafwaarde. Een WA beperkt casco scooterverzekering dekt het volgende:

 • Schade aan andere personen of hun spullen.
 • Diefstal van de scooter: het gaat hierbij om een scooter die jonger dan 5 jaar is met een ART 3 slot en een voertuigvolgsysteem.
 • Schade aan de accessoires van je scooter.
 • Schade aan de scooter door natuur, zoals bijvoorbeeld brand, een omgevallen boom of storm.
 • Schade aan de scooter door inbraak of diefstal.
 • Diefstal van de sleutels van de scooter.

All Risk scooterverzekering

De All Risk verzekering van is de meest uitgebreide verzekering die je bij Centraal Beheer voor je scooter kunt afsluiten. De All Risk verzekering dekt hetzelfde als de WA beperkt casco verzekering. De All Risk verzekering dekt daarnaast ook de schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt aan de scooter en schade door aanrijding of vandalisme. De All Risk verzekering dekt het volgende:

 • Aansprakelijkheid: schade met de scooter toegebracht aan andere personen of hun spullen.
 • Diefstal of total loss van de scooter: binnen een jaar wordt de aanschafwaarde en na een jaar wordt de dagwaarde vergoed.
 • Schade aan de accessoires van je scooter.
 • Schade aan de scooter door natuur, zoals bijvoorbeeld brand, een omgevallen boom of storm.
 • Schade aan de scooter door inbraak of diefstal.
 • Diefstal van de sleutels van de scooter.
 • Schade door een aanrijding of door vandalisme.
 • Schade aan de scooter die per ongeluk zelf veroorzaakt is.

Eigen risico scooterverzekering

Het eigen risico is het gedeelte van de kosten dat je zelf betaalt in het geval van schade of diefstal. Bij de scooterverzekeringen van Centraal Beheer is er geen sprake van een standaard eigen risico. Wanneer je kiest voor de WA beperkt casco verzekering of de All Risk verzekering kun je zelf bepalen of je voor een eigen risico van € 0,-, € 150,- of € 300,- kiest. Een hoger eigen risico betekent lagere maandelijkse premiekosten. Voor de WA verzekering geldt het eigen risico niet.

Eigen risico bij een bestuurder jonger dan 25

Let er op dat er in sommige gevallen een ander eigen risico geldt voor bestuurders die jonger dan 25 zijn. Het gaat hierbij om situaties waarbij er schade wordt veroorzaakt door een bestuurder die jonger is dan 25 en niet de hoofdverzekerde is. In dat geval wordt het gekozen eigen risico verhoogd met €750,-.

Aanvullende verzekeringen

Naast de verschillende scooterverzekeringen biedt Centraal Beheer ook aanvullende verzekeringen aan die handig kunnen zijn voor iedereen die in het bezit is van een scooter. Zo kun je bij Centraal Beheer ook een opzittendenverzekering, pechhulp of rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Opzittendenverzekering

Met de opzittendenverzekering van Centraal Beheer verzeker je jezelf en iemand die achterop de scooter zit tegen persoonlijke schade en schade aan spullen. Onder persoonlijke schade valt bijvoorbeeld blijvende of tijdelijke invaliditeit, of overlijden. Centraal Beheer keert in deze gevallen een vergoeding uit.

Pechhulp

Pech onderweg met de scooter? De alarmcentrale van Centraal Beheer is dag en nacht bereikbaar in het geval van pech. Wanneer je een dekking afsluit voor pechhulp bij Centraal Beheer kun je rekenen op reparatie of vervangend vervoer. Als blijkt dat de scooter niet ter plekke te repareren is, wordt de scooter naar een garage gebracht.

Rechtsbijstand verkeer en medisch

Een rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat je juridische hulp krijgt op het moment dat je een ongeluk hebt gehad. Bijvoorbeeld wanneer je wilt dat de tegenpartij de schade betaalt, er een meningsverschil is over het voertuig of wanneer je een zorgverlener aan wilt klagen na een medische behandeling.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.rdw.nl
 • www.centraalbeheer.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.