Nationale Nederlanden logo

Zorgverzekeraar Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is al vele jaren één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Zo bieden ze een ruim aanbod aan verzekeringen aan: van inboedel- tot aan auto-, reis-, rechtsbijstand- en zorgverzekeringen. Daarnaast bieden ze diverse diensten en producten aan op o.a. het gebied van sparen, beleggingen, leningen, hypotheken en pensioenen.

Nationale Nederlanden pakketmodule 2024

Direct naar Nationale Nederlanden

Zorgverzekeraar Nationale Nederlanden

Zorgverzekeraar Nationale Nederlanden zorgpremie overzicht
Jaar Combinatie Natura
2024 € 147,00 € 140,50
2023 € 137,45 € 128,30
2022 € 132,15
2021 € 129,44
2020 € 119,08
2019 € 128,60
2018 € 119,58
2017 € 115,83
2016 € 98,90
2015 € 98,78
2014 € 94,51
2013 € 108,45
2012 € 111,50
2011 € 106,49
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Basisverzekeringen

Nationale Nederlanden biedt een basisverzekering waarbij je een vaste premie per maand betaalt. Aangezien je als student wegwijs bent op het internet en wat op de centen moet letten, kun je je verzekering het best via de website afsluiten. Je ontvangt dan 3% korting op je maandelijkse premie.

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een groot aantal vergoedingen wat betreft de belangrijkste zorg. Denk hierbij aan bezoek aan de huisarts of aan een specialist, een opname in het ziekenhuis, bepaalde medicatie en hulpmiddelen en zo meer.

Voor bepaalde zorg kan het echter wel zo zijn dat je rekening moet houden met een eigen bijdrage.

Nationale Nederlanden heeft een restitutiepolis: dit houdt in dat je zelf kiest naar welke zorgverleners je gaat. De rekening wordt volledig vergoed. Betreft het echter een rekening die onredelijk hoog is, dan vormt dit wel een uitzondering. Deze mag wettelijk niet vergoed worden, maar een dergelijke situatie komt niet vaak voor.

Aanvullende verzekeringen

Veel zorg valt echter buiten de basisverzekering. Denk hierbij aan fysiotherapie, brillen en contactlenzen, de uitbreiding van vergoeding voor zorg in het buitenland en tandheelkundige zorg. Als je het belangrijk vindt om dergelijke zorg wel te ontvangen, dan kun je kiezen uit een breed aanbod aan aanvullende verzekeringen.

Goed om te weten: de premie die je per pakket betaalt is bij Nationale Nederlanden voor iedere leeftijd gelijk. Ook hanteert Nationale Nederlanden geen medische selectie. Dit betekent dat je door de zorgverzekeraar niet geweigerd kan worden, als blijkt dat je gezien een medische situatie meer kans loopt op het maken van hogere zorgkosten.

Nationale Nederlanden tandartsverzekering

Nationale Nederlanden biedt maar liefst vier verschillende tandartsverzekeringen voor iedereen vanaf 18 jaar. Een dergelijke aanvullende verzekering kan voor jou als student zeer handig zijn, aangezien de kosten bij de tandarts en mondhygiënist flink hoog op kunnen lopen.

Met een tandartsverzekering heb je o.a. recht op de vergoeding van een controlebezoek aan de tandarts, het schoonmaken van je gebit, het vullen van gaatjes, het maken van röntgenfoto’s, het krijgen van verdovingen, kronen en implantaten.

Het soort tandartsverzekering waar je voor kiest, bepaalt de hoogte van de maximale vergoeding waar je recht op heb. De zorgverzekeraar heeft wel zijn regels voor het afsluiten van de diverse soorten verzekeringen. Kies je bijvoorbeeld voor een zeer uitgebreide tandartsverzekering met vanzelfsprekend een hogere maximale vergoeding, dan moet je via je tandarts wel kunnen aantonen dat je de komende twee jaar geen hoge kosten verwacht. De verzekering mag anders niet worden afgesloten.

Let tevens goed op het volgende: want hoewel je anders zou kunnen verwachten, wordt orthodontie niet vergoed door de tandartsverzekeringen van Nationale Nederlanden. Er zijn wel diverse andere aanvullende verzekeringen van deze zorgverzekeraar die daar vergoedingen voor bieden. Verdiep je daarvoor in de diverse aanvullende pakketten zoals hierboven besproken.

Ander soort aanvullende verzekeringen: Luxe verpleging

Een ander soort aanvullende verzekering die Nationale Nederlanden biedt, is de ‘luxe verpleging’. Dit kan een overweging zijn, wanneer je bijvoorbeeld verwacht komend jaar veel tijd in het ziekenhuis te moeten doorbrengen, bijvoorbeeld als je ziek ben of kampt met een heftige sportblessure. Iedereen vanaf 18 jaar kan deze verzekering afsluiten, als je in dat geval net een beetje extra luxe wilt. Denk hierbij aan een privékamer, de vergoeding van televisie, radio en internet op de kamer en een vergoeding als luxe verpleging in jouw betreffende ziekenhuis niet mogelijk is. Deze verzekering kan gewoon naast een basisverzekering en/of eventuele aanvullende verzekering afgesloten worden.

Een verzekering afsluiten bij Nationale Nederlanden is gemakkelijk

Een verzekering aanvragen bij Nationale Nederlanden is snel en gemakkelijk in enkele stappen te regelen. De verzekering kan telefonisch of per website worden aangevraagd. Wanneer je een aanvullende verzekering afsluit, ontvang je vervolgens een bevestigingsmail. In het geval dat je een basisverzekering aanvraagt, wordt eerst gekeken of je recht hebt op deze verzekering of dat er een betalingsachterstand bestaat bij de huidige zorgverzekeraar. Binnen 10 werkdagen ontvang je je polisblad. En indien je nog niet eerder bij Nationale Nederlanden verzekerd was, ontvang je binnen een maand ook een eigen zorgpas.

Een rekening declareren

Een rekening declareren gaat gemakkelijk via de Nationale Nederlanden app op je telefoon of online via ‘Mijn Nationale Nederlanden Zorgverzekering.’

Inloggen bij Nationale Nederlanden

Wil je inloggen bij Nationale Nederlanden? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Nationale Nederlanden.

Voordelen voor studenten

Als je een zorgverzekering bij Nationale Nederlanden hebt, dan profiteer je van voordelen. Als student zal het je aanspreken dat dit veel voordelen betreft op het gebied van sport en fit blijven. Denk aan korting op diverse sportscholen en een dag naar de sauna. Ook wat betreft praktische zaken kun je profiteren van voordelen, zoals met extra kortingen bij diverse zaken op het gebied van (zonne-)brillen en lenzen, zorghulpmiddelen en reisvaccins. De kortingen ontvang je rechtstreeks via de aanbieder en hebben verder geen effect op de premie van je zorgverzekering. De producten zijn ook direct via hen af te nemen, zonder tussenkomst van Nationale Nederlanden.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar Nationale Nederlanden van 66 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.0

Nationale Nederlanden logo

Bereikbaarheid van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is goed bereikbaar. Je kunt het contactformulier op de website invullen met je vraag of opmerking, maar je kunt ze ook mailen, bellen, bezoeken en met ze chatten of ze een brief sturen.

Contactgegevens
E-mail Contactformulier website
Post Prinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haag
Telefoon 070-5130303
Direct naar Nationale Nederlanden

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.nn.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.