Dekking inboedelverzekering student

Een inboedelverzekering heeft als doel om je te beschermen tegen schade aan je spullen in huis. Onvoorziene gebeurtenissen zoals brand of wateroverlast kunnen altijd plaatsvinden, en een inboedelverzekering biedt financiële dekking in dergelijke situaties. Er bestaan verschillende varianten van inboedelverzekeringen, en de mate van dekking kan variëren.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt jouw inboedel wanneer deze door onverwachte omstandigheden is beschadigd of verloren is gegaan. Met die verzekering hoef je dan dus niet zelf voor de kosten op te draaien. Onder inboedel wordt verstaan de roerende zaken die tot de huishouding van een particulier behoren. Het gaat hier om de totale huishouding van de verzekeringnemer en de mensen die met hem samenwonen. De inboedelverzekering is er in een aantal soorten.

Wat is er verzekerd?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit ben je voor alles verzekerd wat valt onder je inboedel. Voorbeelden van verzekerde spullen zijn stoelen, tafels, gordijnen, kasten, een bed en alle spullen die in je kamer thuishoren maar verder geen deel uitmaken van je huis. Voor welke soort schade je precies verzekerd bent hangt af van de inboedelverzekering die je hebt afgesloten.

Verschillende dekkingen

Uiteraard ga je er niet vanuit dat er in je huis brand uitbreekt of dat er in Nederland een overstroming plaatsvindt. Toch kan dit gebeuren. Je kunt zelf kiezen voor welke situaties je verzekerd wilt zijn met een inboedelverzekering. Er zijn namelijk verschillende dekkingen die je af kunt sluiten wanneer het gaat om je inboedel.

Uitgebreide dekking

Met deze basisdekking ben je verzekerd tegen bliksem, brand en waterschade. Tevens wordt er een bedrag uitgekeerd bij vandalisme en roof. Dit zal waarschijnlijk geen volledige vergoeding zijn. De situaties waarvoor je over het algemeen verzekerd bent zijn:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Storm
 • Ontploffing
 • Diefstal, beroving of vandalisme
 • Waterschade (bijvoorbeeld door lekkend waterbed of aquarium)
 • Olie, rook en roet
 • Rellen of opstootjes
 • Aanrijding of aanvaring
 • Omvallen van heistellingen, bomen en kranen
 • Breken van (grote) spiegels

Extra uitgebreide dekking

Met deze dekking ben je verzekerd voor alles waar je ook voor verzekerd bent bij de basisdekking. De extra uitgebreide dekking wordt daarnaast nog verder aangevuld met dekkingen voor de volgende schadegevallen:

 • Schroei- en smeltschade
 • Schade door neerslag welke via de openbare weg of begane grond binnenstroomt
 • Schade aan inhoud van de vriezer of koelkast omdat de stroom is uitgevallen
 • Het opsporen van een lek in de waterleiding waarvoor er hak- en breekwerk verricht moet worden
 • Diefstal van en vandalisme aan tuingereedschap, tuinmeubilair, wasgoed en vlaggenstokken, welke zich in de tuin of op het balkon bevinden

All risk dekking

Met deze zeer uitgebreide dekking ben je verzekerd tegen alles zoals bij de uitgebreide dekking en extra uitgebreide dekking is genoemd. Daarnaast ben je nog extra verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen die van buiten komen: oorlog, terrorisme, natuurrampen e.d. Deze situaties worden alleen met een all risk dekking verzekerd.

Ben je na het lezen van dit artikel wat wijzer geworden over de inboedelverzekering en zoek je een geschikte verzekering? Klik op onderstaande button om inboedelverzekeringen van verschillende verzekeraars te vergelijking:

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.