nn logo

Nationale Nederlanden Reisverzekering

Naast meerdere woningverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen kun je bij Nationale Nederlanden ook reisverzekeringen afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan je bagage en medische hulp in het buitenland. Zo ga je altijd gerust op reis en hoef je je geen zorgen te maken dat je reis onverhoopt in duigen valt. Bij Nationale Nederlanden ben je flexibel in het samenstellen van jouw ideale reisverzekering.

Naar Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden reisverzekering pakketmodule 2024

Doorlopende reisverzekering

Ga je regelmatig op vakantie, dan is het handig om voor de doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden te kiezen. Met deze verzekering ben je alle dagen van het jaar verzekerd, ook als je maar een dagje naar het buitenland gaat, of een weekendje in eigen land op pad gaat. Je kunt bij deze reisverzekering kiezen voor een maximale aaneengesloten reisduur van 90 dagen of 180 dagen. Ook kies je voor wereldwijde dekking of voor dekking binnen Europa. Kies je voor een eigen risico, dan kun je kiezen voor €50,- of €100,- per gebeurtenis.

De doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden biedt een basisdekking, die je zelf kunt aanvullen met keuzes en modules die voor jou van toepassing zijn. Met deze basisdekking ben je verzekerd tegen:

 • Schade aan je bagage of diefstal van je bagage
 • Schade aan je vakantieverblijf
 • Verlies of diefstal van geld
 • Kosten die je moet maken om naar huis te gaan als je door een ongeval niet meer kunt rijden

Let op, er zijn wel uitzonderingen. Schade die ontstaat doordat je onzorgvuldig bent is niet verzekerd. Ook schade die ontstaat door het beoefenen van extreme sporten als parachutespringen en bergbeklimmen is niet meeverzekerd. Ook zakenreizen zijn niet verzekerd.

Per reis geldt een maximum te vergoeden bedrag voor de bagage van €2500,-. Hiernaast hanteert Nationale Nederlanden ook maximale bedragen voor verschillende categorieën.

Basispakket doorlopende reisverzekering

Dekking

Foto-, film en computerapparatuur

€1500,-

Telefoons en Smartphones

€250,-

Duikuitrusting

€1250,-

Golfuitrusting

€1500,-

Fietsen, boten, surfplanken

€500,-

Brillen, horloges

€250,-

Naar Nationale Nederlanden

Extra dekking

Bij Nationale Nederlanden kun je kiezen voor aanvullende dekking. Door extra dekking toe te voegen kun je jouw reisverzekering aanpassen aan jouw reisgedrag. Nationale Nederlanden biedt verschillende soorten extra dekking:

 • Medische Zekerheid Dekking: hiermee worden de kosten gedekt die niet worden vergoed door jouw zorgverzekeraar. Soms vergoedt jouw zorgverzekeraar de kosten van een behandeling in het buitenland maar tot een bepaald bedrag. Met deze dekking wordt er ook een vergoeding uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. Ook tandheelkundige behandelingen zijn tot €500,- vergoed.
 • Wintersport Dekking: met de extra wintersportdekking gelden alle extra modules ook als je op wintersport gaat. Nationale Nederlanden vergoedt onder andere de kosten van hulpverlening en de gipsvlucht. Ook schade, verlies of diefstal van de wintersportuitrusting wordt vergoed tot maximaal €5000,-.
 • Rechtsbijstand Dekking: hiermee krijg je hulp bij juridische conflicten tijdens je reis, bijvoorbeeld over het vervoer of verblijf.
 • Automobilistenhulp: Met deze extra dekking ben je verzekerd voor pech onderweg. Ook als de bestuurder wegvalt ben je verzekerd, er wordt dan hulp geregeld.

Annuleringsverzekering

Bij Nationale Nederlanden kun je ook terecht voor een doorlopende annuleringsverzekering. Hiermee ben je verzekerd als je onverwacht een reis moet afzeggen of afbreken. Nationale Nederlanden verzekert standaard tot een maximum van €1500,- per persoon per reis. Je kunt dit uitbreiden naar maximaal €5000,- per persoon per reis. Enkele voorbeelden waarin er een vergoeding geldt zijn:

 • Jij zelf, een familielid of huisgenoot overlijdt, wordt ernstig ziek of krijgt een ongeval.
 • Een goede vriend overlijdt.
 • Er treden complicaties op bij jouw zwangerschap of die van je partner.
 • Je mag om medische redenen geen vaccinaties krijgen terwijl deze wel verplicht zijn voor jouw bestemming
 • Je huis in Nederland ondervindt ernstige schade door bijvoorbeeld brand.
 • Onverwachte werkloosheid.
 • Je hebt meer dan 8 uur vertraging.
 • Je moet je reis voortijdig afbreken vanwege een medisch noodzakelijk ziekenhuisbezoek.

Wel moet je deze verzekering binnen 14 dagen na het boeken van je reis afsluiten. Hiernaast krijg je geen vergoeding als er in het land van bestemming een epidemie/pandemie heerst ten tijde van de boeking. Ook als tijdens het boeken al redelijkerwijs te verwachten viel dat de reis geannuleerd of afgebroken zou moeten worden, krijg je geen vergoeding.

Wie zijn verzekerd?

Tijdens het afsluiten van de reisverzekering bij Nationale Nederlanden kun je kiezen wie je meeverzekert. Je kunt ervoor kiezen om alleen jezelf te verzekeren, maar ook je partner, inwonende kinderen en uitwonende kinderen die onder de Wet Studiefinanciering vallen kunnen worden meeverzekerd. Ben je uitwonend student, check dit dus altijd bij je ouders.

Hulp in het buitenland

Heb je een reisverzekering bij Nationale Nederlanden afgesloten en lijd je schade die niet dringend een noodreparatie betreft terwijl je op vakantie bent, dan kun je dit online melden op de website van Nationale Nederlanden. Binnen 10 dagen wordt je schademelding behandeld. Voor spoedeisende hulp, bijvoorbeeld bij medische noodgevallen of schade aan voertuigen, kun je de Nationale Nederlanden Alarmcentrale bellen.

Bereikbaarheid van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is goed bereikbaar. Je kunt het contactformulier op de website invullen met je vraag of opmerking, maar je kunt ze ook mailen, bellen, bezoeken en met ze chatten of ze een brief sturen.

Contactgegevens
E-mail Contactformulier website
Post Prinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haag
Telefoon 070-5130303

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.