Aanvullende dekkingen reisverzekering

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat of regelmatig als student reisjes maakt, dan ga je waarschijnlijk ook een reisverzekering afsluiten. Naast de basisdekking die iedere reisverzekering die je afsluit biedt, zijn er ook nog een aantal aanvullende dekkingen waar je voor kunt kiezen. Het basispakket is vaak erg karig en sommige van deze aanvullende opties kunnen daarom zeker handig zijn voor jou. Je leest er op deze pagina alles over.

Aanvullende dekkingen reisverzekering voor studenten

Wanneer je een reisverzekering afsluit, dan zul je altijd verzekerd zijn voor een bepaald aantal onverwachte zaken. Op de pagina basisdekking reisverzekering lees je meer over deze vergoedingen. Het voordeel van reisverzekeringen is echter dat je dit basispakket zelf nog kunt uitbreiden met dekkingen waar jij van gebruik denkt te gaan maken. Je betaalt hiervoor dan net iets meer premie per maand. De meeste reisverzekeraar bieden de volgende aanvullende opties:

1. Aanvullende medische kosten

Binnen Europa ben je met het basispakket van de zorgverzekering verzekerd voor spoedeisende medische hulp. Je krijgt dan echter enkel een vergoeding tegen het Nederlandse tarief. Wanneer je binnen of buiten Europa op vakantie gaat, kunnen de medische kosten veel hoger zijn dan in Nederland. Daarom kan het handig zijn om je via de reisverzekering aanvullend te verzekeren voor medische kosten. Mocht er dan wat gebeuren, dan worden alle medische kosten vergoed.

2. Annuleringsverzekering

Soms moet je om een onverwachte reden een reis afbreken of kun je niet eens vanuit Nederland vertrekken. Met een annuleringsdekking krijg je voor de kosten van je vakantie en de annulering een vergoeding. Denk hierbij aan vergoeding voor een vliegticket en een accommodatie.

3. Ongevallendekking

Wanneer je door een ongeval komt te overlijden tijdens je vakantie of je raakt blijvend invalide, dan krijg je vanuit deze aanvullende module een uitkering voor de kosten die je hierdoor maakt. Meestal is dit een vooraf bepaald bedrag.

4. Werelddekking

Met het basispakket van de reisverzekering ben je vaak standaard verzekerd in Europa. Voor een klein bedrag extra per maand kun je met de aanvullende werelddekking ook verzekerd zijn in alle landen buiten Europa.

5. Wintersportdekking

Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd tegen de risico’s tijdens je wintersportvakantie, zoals schade aan je uitrusting en medische hulp op de piste. Naast wintersportdekking kan je ook een aanvullende dekking nemen, als je bijvoorbeeld gaat kitesurfen of bergbeklimmen. Deze zaken zijn meestal niet gedekt in het basispakket van een reisverzekering.

6. Autohulp

Ga je met je vrienden een roadtrip doen? Sluit dan deze aanvullende reisverzekering af. Je kunt dan rekenen op hulp wanneer je bijvoorbeeld onderweg in het buitenland pech krijgt met je auto.

7. Bagage

Je bagage is tot een bepaald maximum (vaak rond de 500 euro) meeverzekerd binnen de basisdekking. Je kunt deze uitbreiden met een aanvullende dekking voor bagage. Dit is handig wanneer je veel dure spullen meeneemt op reis. Neem je bijvoorbeeld je iPhone, iPad of dure fotocamera mee, dan kom je al snel op dat maximale bedrag van 500 euro.

Voorkom dubbele dekking

Houd er rekening mee dat de reisverzekering een aanvulling is op andere verzekeringen, zoals de doorlopende annuleringsverzekering, de doorlopende ongevallenverzekering en de (aanvullende) zorgverzekering. Wanneer je deze verzekeringen al hebt afgesloten, dan kan een aanvullende module voor een van deze zaken op de reisverzekering overbodig zijn. Je bent dan dubbel gedekt voor dezelfde risico`s. Controleer deze verzekeringspolissen daarom altijd voordat je een reisverzekering afsluit.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.