Globetrotter verzekering student

Ga je voor langere tijd naar het buitenland en moet je je verzekeringszaken nog regelen? Misschien is een globetrotter verzekering wel wat voor jou. Zonder verzekering loop je immers het risico om voor hoge kosten te komen staan bij onvoorziene gebeurtenissen. In dit artikel lees je wat deze verzekering inhoudt en waar je deze kunt afsluiten.

Wat is een globetrotter verzekering?

Een globetrotter verzekering is een verzekering voor reizigers en avonturiers. Globetrotter verzekeringen zijn afgestemd op de specifieke risico’s en behoeften van reizigers en bieden bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen die tijdens een reis kunnen optreden, zoals medische noodgevallen, vertragingen en annuleringen. De globetrotter verzekering is een complete reisverzekering, speciaal voor mensen die langere tijd in het buitenland verblijven. Je vindt er alle belangrijke verzekeringen onder één dak plus handige aanvullende modules. Je kunt de verzekering voor maximaal 12-24 maanden afsluiten.

Globetrotter verzekeringen vergelijken

In onderstaande tabel hebben wij de globetrotter verzekeringen van Allianz Global Assistance en Centraal Beheer Achmea naast elkaar gelegd en op basis van dekking en premie met elkaar vergeleken. Handig om in één oogopslag de belangrijkste dekkingen te kunnen zien!

Allianz Global Assistance

Soort verzekering

Globetrotter verzekering

Doorlopende reisverzekering

Werelddekking

Ja

Ja

Medische hulp

Vergoeding kostprijs (geen maximum, noodzakelijke kosten)

Vergoeding aanvullende medische kosten incl. eigen risico zorgverzekering**

Reiskosten na ongeval

Vergoeding kostprijs

Vergoeding kostprijs

Vergoeding ongeval

Max. €75.000

Maximaal €75.000,-

Tandheelkundige kosten

Max €250,-

nee

Vergoeding reisbagage

Max. €3.500,-

Maximaal €3.000 ,-

Vergoeding geld

Max. €200,-

Maximaal €230,-

Opsporings- en reddingsacties

Max. €50.000,-

Vergoeding kostprijs

Prijs

€1,24 per dag

€0,28 per dag

Info & Afsluiten
Info & Afsluiten

*Deze tabel is gebaseerd op een student tot 27 jaar die voor 12 maanden naar het buitenland reist. Alle bovengenoemde dekkingen zijn in de vergelijking meegenomen. Let op: de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer die qua dekking sterk overeen komt met een globetrotterverzekering, is alleen geldig voor ‘vrije tijd’ (niet voor bijvoorbeeld stage- of andere werkzaamheden).

Voor wie is een globetrotter verzekering?

De globetrotter verzekering is voor mensen die voor maximaal 24 maanden naar het buitenland gaan, bijvoorbeeld om te backpacken, studeren of werken. Je sluit de verzekering af voor de periode dat je in het buitenland zit. Ook voor mensen die geen Nederlandse zorgverzekering meer hebben is de globetrotter verzekering geschikt, omdat je een uitgebreide medische dekking kunt afsluiten. Je kunt zelf kiezen welke modules je neemt, zodat de verzekering altijd geschikt is voor jouw situatie.

Waar kan ik een globetrotter verzekering afsluiten?

Je kunt de globetrotter verzekering bij een aantal verzekeringsmaatschappijen afsluiten, zoals blijkt uit bovenstaande tabel. Zo heb je onder meer de keuze uit Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is een grote internationale verzekeringsmaatschappij die is gespecialiseerd in reisverzekeringen. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 34 landen en een eigen alarmcentrale.

Basisverzekering

SOS-hulpverlening is altijd inbegrepen bij de globetrotter verzekering. Deze module dekt reis- en verblijfkosten die je moet maken als je een ernstig ongeluk hebt gehad of ernstig ziek bent geworden. Ook als je zelf of een eerste- of tweedegraads familielid overlijdt, worden de kosten voor reis en verblijf door deze module standaard gedekt. Bij Allianz Global Assistance is alleen de SOS-hulpverlening inbegrepen en kun je de rest van jouw globetrotter verzekering helemaal zelf samenstellen.

Zorgverzekering

Als je gewoon in Nederland verzekerd blijft voor zorg, kun je je bij de globetrotter verzekering aanvullend verzekeren voor medische zorg. Behoud je je Nederlandse zorgverzekering niet, dan kun je kiezen voor een uitgebreide medische dekking.

Bij Allianz Global Assistance kun je kiezen tussen de modules Medische Kosten Aanvullend en Medische Kosten Volledig. Bij Allianz Global Assistance kun je daarvoor een aparte module afsluiten. Beide aanbieders bieden ook dekking voor spoedeisende tandheelkundige kosten.

Reisverzekering

Een gewone doorlopende reisverzekering dekt meestal maar een bepaalde aaneengesloten periode in het buitenland. Als je langer in het buitenland verblijft, is een dergelijke verzekering niet voldoende. Een globetrotter verzekering is beter afgestemd op jouw eisen. Bovendien zijn er handige modules voor op reis beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een dekking voor verloren of gestolen bagage afsluiten. En als je werelddekking hebt, ben je over de hele wereld verzekerd.

Overige modules

Je kunt je globetrotter verzekering aanvullen met een aantal algemene modules. Bij Allianz Global Assistance is het mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Bij Allianz Global Assistance kun je daarnaast nog modules zoals een rechtsbijstandsverzekering of een module voor extreme sporten sporten afsluiten. Als je gevaarlijk werk gaat doen, is het bij Allianz Global Assistance mogelijk een toeslag te betalen waardoor je ook tijdens dat soort werk bent verzekerd.

Kosten van een globetrotter verzekering

De hoogte van de premie hangt af van de aanbieder die je kiest, de modules die je afsluit en het aantal maanden dat je naar het buitenland gaat. Vergelijk aanbieders om erachter te komen welke verzekering het gunstigst uitpakt voor jou.

Als je jonger bent dan 27 jaar krijg je bij Allianz Global Assistance op algemene en aanvullende dekkingen 10% korting. Als je de bagagemodule Comfort of Premium neemt, krijg je zelfs 15% korting op de algemene en aanvullende dekkingen.

Voordelen van een globetrotter verzekering

We zetten de voordelen van een globetrotter verzekering nog even voor je op een rijtje:

  • De verzekering is speciaal voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan.
  • Je kunt de verzekering voor een groot deel zelf samenstellen, zodat hij altijd past bij jouw buitenlandse reis.
  • Het is mogelijk om een uitgebreide medische dekking af te sluiten, zodat dit type verzekering ook geschikt is voor mensen die hun Nederlandse zorgverzekering niet kunnen aanhouden.
  • Doordat de globetrotter verzekering zo veelzijdig is, heb je je (aanvullende) zorgverzekering, reisverzekering en overige modules overzichtelijk bij elkaar.

Tips voor het afsluiten van een globetrotter verzekering

  • Zoek voordat je een globetrotter verzekering afsluit uit of je je Nederlandse zorgverzekering wel of niet kunt aanhouden tijdens je verblijf in het buitenland.
  • Er zijn veel verschillende verzekeringen. Het is dus zeker de moeite waard om verzekeringen met elkaar te vergelijken.
  • Lees altijd van tevoren goed de dekkingsvoorwaarden van je verzekering. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.allianz-assistance.nl
  • www.centraalbeheer.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.