Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
flight_takeoff Reisverzekering
 • print

  Globetrotter verzekering student

  Ga je voor langere tijd naar het buitenland en moet je je verzekeringszaken nog regelen? Misschien is een globetrotter verzekering wel wat voor jou. In dit artikel lees je wat deze verzekering inhoudt en waar je deze kunt afsluiten.

  Wat is een globetrotter verzekering?

  De globetrotter verzekering is een complete reisverzekering, speciaal voor mensen die langere tijd in het buitenland verblijven. Je vindt er alle belangrijke verzekeringen onder één dak plus handige aanvullende modules. Je kunt de verzekering voor maximaal 12-24 maanden afsluiten.

  Globetrotter verzekeringen vergelijken

  In onderstaand tabeloverzicht hebben wij de globetrotter verzekeringen van Allianz Global Assistance, Centraal Beheer Achmea en Covered Abroad naast elkaar gelegd en op basis van dekking en premie met elkaar vergeleken. Handig om in één oogopslag de belangrijkste dekkingen te kunnen zien!

  Allianz Global Assistance

  CAlogo

  Werelddekking

  Ja

  Optioneel Europa of Werelddekking (dekking: vrije tijd*)

  Ja

  Medische hulp

  Vergoeding kostprijs (geen maximum, noodzakelijke kosten)

  Vergoeding aanvullende medische kosten incl. eigen risico zorgverzekering**

  Vergoeding kostprijs tot max. €250.000,-

  Medische hulp thuisland

  Max. €25.000

  Geen vergoeding

  Geen vergoeding

  Reiskosten na ongeval

  Vergoeding kostprijs

  Vergoeding kostprijs

  Vergoeding kostprijs

  Vergoeding ongeval

  Max. €75.000

  Maximaal €50.000,-

  Max. €12.000

  Tandheelkundige kosten

  Max €250,-

  Maximaal €350,-**

  Max €200,-

  Vergoeding reisbagage

  Max. €1.000,-

  Maximaal €2.500 ,-

  Max. €1.500,-

  Vergoeding geld

  Max. €200,-

  Maximaal €230,-

  Geen vergoeding

  Aansprakelijkheid

  Max. €1.000.000,-

  Geen vergoeding

  Max. €2.000.000,-

  Opsporings- en reddingsacties

  Max. €50.000,-

  Vergoeding kostprijs

  Max. €250.000,-

  Prijs

  €1,13 per dag

  €0,14 per dag

  €1,37 per dag

  Info & Afsluiten
  Info & Afsluiten
  Info & Afsluiten

  *Deze tabel is gebaseerd op een student tot 27 jaar die voor 12 maanden naar het buitenland reist. Alle bovengenoemde dekkingen zijn in de vergelijking meegenomen. Let op: de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer die qua dekking sterk overeen komt met een globetrotterverzekering, is alleen geldig voor ‘vrije tijd’ (niet voor bijvoorbeeld stage- of andere werkzaamheden).

  ** Bovenstaande dekkingen zijn niet allemaal vast onderdeel van de verzekering, bepaalde dekkingen kunnen optioneel aanvullend worden afgesloten. Wat betreft noodzakelijke medische en tandheelkundige kosten in het buitenland kan deze aanvullende verzekering uitkomst bieden. In deze prijsberekening is deze aanvullende module meegenomen.

  Voor wie?

  De globetrotter verzekering is voor mensen die voor maximaal 24 maanden naar het buitenland gaan, bijvoorbeeld om te backpacken, studeren of werken. Je sluit de verzekering af voor de periode dat je in het buitenland zit. Ook voor mensen die geen Nederlandse zorgverzekering meer hebben is de globetrotter verzekering geschikt, omdat je een uitgebreide medische dekking kunt afsluiten. Je kunt zelf kiezen welke modules je neemt, zodat de verzekering altijd geschikt is voor jouw situatie.

  Waar afsluiten?

  Je kunt de globetrotter verzekering bij een aantal verzekeringsmaatschappijen afsluiten, zoals blijkt uit bovenstaande tabel. Zo heb je onder meer de keuze uit Allianz Global Assistance, de globetrotter verzekering van Covered Abroad of de met een globetrotter vergelijkbare doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer Achmea.

  Allianz Global Assistance is een grote internationale verzekeringsmaatschappij die is gespecialiseerd in reisverzekeringen. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 34 landen en een eigen alarmcentrale.

  Covered Abroad is een verzekeraar die zich heeft gespecialiseerd in reisverzekeringen voor jongeren die een aantal maanden in het buitenland gaan wonen. Bij Covered Abroad kun je alles gemakkelijk online regelen en mag je je premie per dag betalen in plaats van per maand.

  Basisverzekering

  SOS-hulpverlening is altijd inbegrepen bij de globetrotter verzekering. Deze module dekt reis- en verblijfkosten die je moet maken als je een ernstig ongeluk hebt gehad of ernstig ziek bent geworden. Ook als je zelf of een eerste- of tweedegraads familielid overlijdt, worden de kosten voor reis en verblijf door deze module standaard gedekt. Bij Covered Abroad is er naast SOS-hulpverlening nog een aantal dekkingen inbegrepen bij de basisverzekering, zoals werelddekking en medische hulp. Bij Allianz Global Assistance is alleen de SOS-hulpverlening inbegrepen en kun je de rest van jouw globetrotter verzekering helemaal zelf samenstellen.

  Zorgverzekering

  Als je gewoon in Nederland verzekerd blijft voor zorg, kun je je bij de globetrotter verzekering aanvullend verzekeren voor medische zorg. Behoud je je Nederlandse zorgverzekering niet, dan kun je kiezen voor een uitgebreide medische dekking.

  Bij Allianz Global Assistance kun je kiezen tussen de modules Medische Kosten Aanvullend en Medische Kosten Volledig. Ook Covered Abroad biedt twee verschillende medische dekkingen aan. Al deze dekkingen vergoeden zorgkosten in het buitenland tegen kostprijs. Bij Covered Abroad is dekking voor ongevallen bij de medische dekking inbegrepen. Er wordt dan een vergoeding uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Bij Allianz Global Assistance kun je daarvoor een aparte module afsluiten. Beide aanbieders bieden ook dekking voor spoedeisende tandheelkundige kosten.

  Reisverzekering

  Een gewone doorlopende reisverzekering dekt meestal maar een bepaalde aaneengesloten periode in het buitenland. Als je langer in het buitenland verblijft, is een dergelijke verzekering niet voldoende. Een globetrotter verzekering is beter afgestemd op jouw eisen. Bovendien zijn er handige modules voor op reis beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een dekking voor verloren of gestolen bagage afsluiten. En als je werelddekking hebt, ben je over de hele wereld verzekerd.

  Overige modules

  Je kunt je globetrotter verzekering aanvullen met een aantal algemene modules. Het is zowel bij Allianz Global Assistance als bij Covered Abroad bijvoorbeeld mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Bij Allianz Global Assistance kun je daarnaast nog modules zoals een rechtsbijstandsverzekering of een module voor extreme sporten sporten afsluiten. Als je gevaarlijk werk gaat doen, is het bij Allianz Global Assistance mogelijk een toeslag te betalen waardoor je ook tijdens dat soort werk bent verzekerd.

  Kosten

  De hoogte van de premie hangt af van de aanbieder die je kiest, de modules die je afsluit en het aantal maanden dat je naar het buitenland gaat. Vergelijk aanbieders om erachter te komen welke verzekering het gunstigst uitpakt voor jou.

  Bij Covered Abroad kun je bijvoorbeeld je premie per dag betalen in plaats van per maand. Zo betaal je nooit voor dagen waarop je de verzekering nog niet of niet meer nodig hebt.

  Als je jonger bent dan 27 jaar krijg je bij Allianz Global Assistance op algemene en aanvullende dekkingen 10% korting. Als je de bagagemodule Comfort of Premium neemt, krijg je zelfs 15% korting op de algemene en aanvullende dekkingen.

  Voordelen

  We zetten de voordelen van een globetrotter verzekering nog even voor je op een rijtje:

  • De verzekering is speciaal voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan.
  • Je kunt de verzekering voor een groot deel zelf samenstellen, zodat hij altijd past bij jouw buitenlandse reis.
  • Het is mogelijk om een uitgebreide medische dekking af te sluiten, zodat dit type verzekering ook geschikt is voor mensen die hun Nederlandse zorgverzekering niet kunnen aanhouden.
  • Doordat de globetrotter verzekering zo veelzijdig is, heb je je (aanvullende) zorgverzekering, reisverzekering en overige modules overzichtelijk bij elkaar.

  Tips voor het afsluiten van een globetrotter verzekering

  • Zoek voordat je een globetrotter verzekering afsluit uit of je je Nederlandse zorgverzekering wel of niet kunt aanhouden tijdens je verblijf in het buitenland.
  • Er zijn veel verschillende verzekeringen. Het is dus zeker de moeite waard om verzekeringen met elkaar te vergelijken.
  • Lees altijd van tevoren goed de dekkingsvoorwaarden van je verzekering. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s