Premie autoverzekering

Je kunt wanneer je op zoek bent naar een autoverzekering via hulpmiddelen je premie berekenen. Je vult een aantal vragen in en je bekijkt direct welke autoverzekeringen het beste bij je passen. Dit is een van de meest eenvoudige manieren om het beste uit je autoverzekering te halen. Zo voorkom je dat je een autoverzekering afsluit die zaken dekt waar je geen belang bij hebt.

Hoe werkt het?

De premie die je kwijt bent voor een autoverzekering verschilt per persoon en hangt af van de dekking (WA, Beperkt casco, Volledig casco) die je kiest. Aan de hand van een aantal vragen wordt de premie berekend. Zo zal er gevraagd worden naar je leeftijd, je woonplaats, je type auto, je geslacht en de ‘leeftijd’ van je auto. Zoals je begrijpt zullen de antwoorden op deze vragen bij iedereen verschillend zijn. Daarom is ook de premie die je betaalt voor een autoverzekering voor iedereen verschillend.

Verhoging premie

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat de premie die je betaalt voor een autoverzekering stijgt. De reden die veel verzekeringsmaatschappijen hiervoor geven is dat de schadelijst stijgt. Het komt namelijk steeds vaker voor dat de bezitters van een auto meerdere schades claimen en deze schades zijn tevens hoger.

Leeftijdsdiscriminatie

Jongeren tot 24 jaar oud betalen meer premie voor een autoverzekering. Dit is bij de meeste mensen wel bekend. Het komt echter tegenwoordig ook voor dat ouderen meer premie betalen. Er moet dan een toeslag worden betaald wanneer je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Soms weigeren verzekeringsmaatschappijen zelfs om mensen vanaf 65 jaar een autoverzekering te verstrekken. De reden waarom verzekeringsmaatschappijen kijken naar leeftijd is dat jongeren veelal onervaren zijn waardoor er wordt verwacht dat ze vaker schade aanrichten. Oudere bestuurders hebben soms beperkingen, waardoor ook zij over het algemeen vaker ongelukken veroorzaken. Tegenwoordig wordt er echter steeds minder een bepaalde leeftijdsgrens gehanteerd.

Premie na schade

De hoogte van de premie hangt onder andere ook af van het aantal schadevrije jaren. Als je een schade claimt bij je verzekeraar stijgt de premie. Dit komt omdat je schadevrije jaren dalen. Wanneer je een kleine schade hebt kan het voordeliger zijn om deze zelf te betalen. Bijvoorbeeld krassen op de auto, een kapot achterlicht o.i.d. Op deze manier kun je voorkomen dat je premie stijgt. Voor andere tips kan je terecht bij veelgestelde vragen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.