Alle aansprakelijkheidsverzekeraars

Een verzekering die eigenlijk iedereen echt nodig heeft is een aansprakelijkheidsverzekering. In het dagelijks leven is de kans soms groter dan je denkt dat je schade aanricht aan anderen of aan bezittingen van anderen. Dit kan van alles zijn. Maar gevaarlijk is dat dit soms ontzettend hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Zo kun je bijvoorbeeld schade aanrichten als je een vriendin aan het helpen bent bij haar verhuizing. Ook kun je schade veroorzaken aan geleende of gehuurde spullen. Gelukkig zijn er veel verzekeraars die deze schade kunnen vergoeden. Welke schade gedekt wordt door de verzekeraar verschilt weer per verzekeraar, dus het is handig om even te kijken of jouw verzekeraar de dingen dekt die jij belangrijk vindt. Ook kun je bij sommige verzekeraars nog extra modules afsluiten die je misschien wel graag erbij wilt hebben om extra goed verzekerd te zijn.

Op deze pagina zie je de belangrijkste aansprakelijkheidsverzekeraars met hun aansprakelijkheidsverzekeringen van dit jaar. Zo is het voor jou makkelijker om een keuze te maken voor een aansprakelijkheidsverzekering.

 • Verzekeraar Aegon
 • Verzekeraar FBTO
 • Verzekeraar Inshared
 • Verzekeraar ABN AMRO
 • Verzekeraar Centraal Beheer
 • Verzekeraar OHRA
 • Verzekeraar ASR
 • Verzekeraar HEMA
 • Verzekeraar Allianz
 • Verzekeraar Unive
 • Verzekeraar Nationale Nederlanden

ABN Amro

De ABN AMRO is een bank die ook diverse verzekeringen aanbiedt. De aanpak van de bank wordt gekenmerkt door individueel advies en een vlotte verwerking van schadeclaims. Voor een aansprakelijkheidsverzekering ben je bij ABN AMRO dus aan het juiste adres. Regel het gemakkelijk online en ontdek de verschillende dekkingsopties. Het is wel goed om te weten dat je een bankrekening bij de ABN AMRO moet hebben om een verzekering bij hen af te kunnen sluiten.

Lees hier meer over de aanvullende dekkingen van de aansprakelijkheidsverzekering van de ABN Amro.

Direct naar ABN Amro

Aegon

Aegon is een grote verzekeringsmaatschappij waarbij je voor veel zaken verzekerd kunt zijn. Ze bieden dan ook over de hele wereld ruim 40 miljoen mensen verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk onmisbaar. Bij Aegon kun je dan ook een goede aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Mors jij per ongeluk wijn op het tapijt van een vriendin? Aegon zorgt ervoor dat de schade dan wordt gedekt. De verzekeringsmaatschappij biedt ook uitgebreid gratis persoonlijk advies. Ook kun je bij Aegon verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Lees meer over deze aanvullende dekkingen, welke schade Aegon allemaal dekt en wat de premie is op de pagina over de aansprakelijkheidsverzekering van Aegon.

Direct naar Aegon

Allianz

Allianz Direct is een online verzekeringsaanbieder. Allianz is niet alleen in Nederland actief, maar ook in andere Europese landen. Ze hechten veel waarde aan transparantie en hebben verzekeringen voor woningen, reizen, aansprakelijkheid en voertuigen. Hier lees je meer over de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz.

Direct naar Allianz

a.s.r.

a.s.r. => ik kies zelf maakt deel uit van ASR Nederland NV. Sinds 2017 biedt a.s.r. online verzekeringen aan, eerst als Ditzo en vanaf 2023 als a.s.r. => ik kies zelf. Als internetverzekeraar opereren ze alleen online. Met een nadruk op duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid profileert a.s.r. => ik kies zelf zich als een hedendaagse en vooruitstrevende verzekering. Lees meer over de verzekeraar en de verschillende dekkingen op de pagina over de aansprakelijkheidsverzekering van a.s.r..

Direct naar a.s.r.

Centraal Beheer

Centraal Beheer is een onderdeel van het Achmea-concern. Centraal Beheer biedt verschillende verzekeringsopties aan, waaronder aansprakelijkheidsverzekeringen. Bepaal in slechts één minuut je premie en regel je verzekering gemakkelijk online. Lees hier meer over de aanvullende dekkingen op de pagina over de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer.

Direct naar Centraal Beheer

FBTO

Deze verzekeraar biedt eveneens verschillende typen verzekeringen. Bij FBTO kun je zelf je verzekering direct via het internet afsluiten. FBTO biedt advies en informatie over de verzekering. Wanneer jij dus onopzettelijk schade toebrengt aan anderen, of aan hun spullen ben jij goed verzekerd bij FBTO. Fijn is dat FBTO naast hun goede advies ook goed bereikbaar is, via Whatsapp beantwoorden ze heel snel al jouw vragen. Wil je weten welk schade FBTO allemaal precies dekt en wat de premie is? Lees dan hier meer over de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO.

Direct naar FBTO

HEMA

De meeste mensen kennen HEMA van de rookworsten, agenda’s en de populaire Jip en Janneke kinderboeken. Maar sinds 2004 is HEMA niet alleen een winkel: je kunt er ook terecht voor verzekeringen. Ze hanteren een simpele, heldere en snelle verzekeringsaanpak. Bij HEMA vind je verschillende verzekeringen, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering. Lees meer op de pagina over de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA.

Direct naar HEMA

Inshared

Deze verzekeraar biedt veel verschillende soorten verzekeringen, zo ook een aansprakelijkheidsverzekering. Bij een aansprakelijkheidsverzekering van Inshared ben je goed verzekerd voor schade die je per ongeluk toebrengt aan spullen van anderen of aan anderen zelf. Inshared biedt ook verschillende aanvullende dekkingen naast de aansprakelijkheidsverzekering om éxtra goed verzekerd te zijn. Bijzonder is dat Inshared een jaarbeloning geeft aan het einde van een verzekeringsjaar als de uitgekeerde schades lager zijn dan de betaalde premies. Lees meer over deze jaarbeloning, welke schade Inshared allemaal dekt en wat de aanvullende dekkingen zijn op de pagina over de aansprakelijkheidsverzekering van Inshared.

Direct naar Inshared

Nationale Nederlanden

Nationale-Nederlanden, beter bekend als NN, is een vooraanstaande financiële instelling. Met meer dan 170 jaar expertise, bieden ze een breed aanbod aan diensten zoals sparen, beleggen, pensioenregelingen, hypotheken en verzekeringen. Eén van de vele verzekeringen die het bedrijf aanbiedt is de aansprakelijkheidsverzekering van Nationale Nederlanden.

Direct naar Nationale Nederlanden

OHRA

Verzekeren is eenvoudig bij met OHRA. Als onderdeel van de CZ-groep, focust OHRA zich op verzekeringen: of je nu een zorg-, inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering zoekt, bij OHRA ben je aan het juiste adres. Lees meer over de premies, welke schade Ohra allemaal vergoedt en wat de aanvullende dekkingen zijn op de pagina over de aansprakelijkheidsverzekering van Ohra.

Direct naar OHRA

Univé

Univé is een coöperatie en heeft geen winstoogmerk. De verzekeraar bestaat al sinds 1794 en heeft een breed aanbod aan verzekeringen: van schade-, zorg- en levensverzekeringen tot hypotheken en financiële services. Je kunt zowel online terecht als in één van de ongeveer 100 Univé winkels verspreid over het land. Lees meer over mogelijkheden en de aanvullende dekkingen op de pagina over de aansprakelijkheidsverzekering van Univé.

Direct naar Univé

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.