Creditcard verzekering

Een creditcard is meer dan een betaalpas. Een creditcard aankoop heeft namelijk vaak allerlei extra’s. Zo spaar je met sommige creditcards voor spaartegoed, daarnaast zijn aankopen met de creditcard meestal automatisch verzekerd. De periode en soort verzekering scheelt per creditcard, het is goed om deze extra voorwaarde onder de loep te nemen. Zo kun je misschien wel een reisverzekering uitsparen.

Wat is een creditcard verzekering?

Wanneer je een creditcard hebt, betekent dit niet niet dat je automatisch allerlei verzekeringen hebt. Het betekent wel dat -als dit in de voorwaarden van jouw creditcard staat- je automatisch verzekerd bent voor de aankopen die je met je creditcard doet. De wijze waarop die spullen verzekerd zijn, wisselt ook per creditcardmaatschappij. Over het algemeen bieden creditcardmaatschappijen aankoopverzekeringen en reisverzekeringen aan.

Aankoopverzekering

Veel creditcardmaatschappijen bieden een aankoopverzekering aan. Dit houdt in dat aankopen die je met je creditcard doet automatisch verzekerd zijn voor diefstal en schade voor een bepaalde periode. Ook zijn je online aankopen vaak verzekerd wanneer ze kwijt raken in de post of tijdens het transport, dit noemen ze aflevergarantie. Op deze manier wordt je gestimuleerd om je aankopen met je creditcard te doen. Lees de voorwaarden goed door om te zien welke voorwaarden er aan deze verzekering zijn verbonden en voor welke periode je precies verzekerd bent.

Reisverzekering

Heb je een reis geboekt met je creditcard? Sommige maatschappijen bieden je dan een gratis reisverzekering aan. Hieronder vallen reisongevallenverzekeringen, hulpverlening in het buitenland, een vluchtvertragingsverzekering en een bagagevertraginsverzekering. Allemaal extra’s die je een hoop geld kunnen besparen als je er een losse verzekering voor af zou moeten sluiten. Het is dus de moeite waard om uit te zoeken of jouw creditcardmaatschappij ook een reisverzekering heeft.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.afm.nl
  • www.veiligbankieren.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.