Dé studentenverzekering specialist

Zekur

ZEKUR is een online verzekeraar en merknaam van de Nederlandse zorgverzekeraar Univé.
De zorgverzekeraar richt zich met name op jongeren, hoewel de verzekering door iedereen kan worden afgesloten, en biedt zowel een naturapolis (met beperkte vrije keuze uit zorgverleners) als een restitutiepolis met vrije zorgkeuze aan. Daarnaast kan je kiezen voor verschillende losse aanvullende zorgverzekeringen en zelf de gewenste aanvullende vergoedingen samenstellen of kiezen voor een voordelige bundel.

Naast een zorgverzekering kan je bij ZEKUR ook terecht voor diverse andere verzekeringen, waaronder woon-, auto-, fiets-, reis- of inboedelverzekeringen. ZEKUR is een middelgrote verzekeraar met ongeveer 130 miljoen omzet per jaar.

Zorgverzekeraar ZEKUR zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie Budget
2023 € 140,15 € 122,95
2022 € 136,70 € 110,40
2021 € 126,75 € 105,95
2020 € 121,50 € 101,95
2019 € 113,40 € 98,50
2018 € 109,12 € 93,85
2017 € 105,53 € 92,00
2016 € 100,80 € 86,00
2015 € 100,80 € 82,50
2014 € – € 80,25
2013 € – € 92,25
2012 € – € 92,50
2011 € – € 88,88

* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline Betaalbare basiszorgverzekering met een lage premie
add_circle_outline Zowel keuze uit losse aanvullende verzekeringen als een aanvullend pakket
add_circle_outline Bij de aanvullende zorgverzekering Extra ZEKUR krijg je ook een doorlopende reisverzekering
add_circle_outline Mogelijkheid het eigen risico gespreid terug te betalen

remove_circle_outline Beperkte zorgkeuze bij Gewoon ZEKUR
remove_circle_outline Lager serviceniveau als online verzekeraar, bijvoorbeeld geen declaratieapp en minder mogelijkheden tot contactopname.

Basispakketten ZEKUR

Voor je basisverzekering kun je bij ZEKUR kiezen tussen Gewoon ZEKUR en Gewoon ZEKUR Vrij. Gewoon ZEKUR is een naturapolis. Dit houdt in dat je gebonden bent aan zorgaanbieders waar ZEKUR afspraken mee heeft gemaakt. Hierdoor is de premie laag. Gewoon ZEKUR Vrij is een restitutiepolis. Dit betekent dat je zelf je zorgaanbieder kunt kiezen.

Speciale acties en promoties voor studenten

Bij ZEKUR kun je regelmatig gebruik maken van speciale voordelen en kortingen. Zo kun je momenteel €12,50 verdienen als een vriend of vriendin op jouw aanraden een zorgverzekering afsluit bij ZEKUR. Deze vriend of vriendin ontvangt dan ook €12,50.

Ook kun je gebruikmaken van aanbiedingen voor brillen, lenzen, het laten laseren van je ogen en het lenen of kopen van krukken bij bedrijven waar ZEKUR afspraken mee heeft gemaakt.

Collectiviteitskorting voor studenten

ZEKUR biedt geen collectieve verzekeringen aan.

Extra services

ZEKUR is eenvoudig en duidelijk opgezet. Je sluit je verzekering zelf online af. Hierdoor zijn de premies van ZEKUR laag. Het is natuurlijk mogelijk om contact op te nemen met ZEKUR als je een vraag hebt. Zie hieronder voor de contactgegevens.

Bij ZEKUR krijg je een persoonlijke ZEKUR Zorg-pagina. Je kunt hierop inloggen met je DigiD en je zorgzaken gemakkelijk online regelen.

Inloggen bij ZEKUR

Wil je inloggen bij ZEKUR? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij ZEKUR.

Bijzonderheden

Als online verzekeraar is het bij ZEKUR via je Mijn ZEKUR account mogelijk online het grootste deel van je verzekerings- en zorgzaken te regelen. Bekijk je persoonlijke- en andere verzekeringsgegevens, wijzig deze naar wens, bekijk je zorgkosten en dien direct online zorgnota’s in.

Op de website tref je tevens een handige zoekmachine voor het vinden van zorgverleners bij jou in de buurt die afspraken hebben gemaakt met ZEKUR.

Een andere extra service van de zorgverzekeraar is de vakantiedokter. Op het moment dat tijdens je reis in het buitenland medische vragen hebt of bepaalde zorg nodig hebt maar de lokale taal niet spreekt, kan een Nederlands sprekende vakantiedokter (verpleegkundige) je hulp bieden.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar ZEKUR van 54 klanten een gemiddelde beoordeling van een 6.8

Zekur logo

Contactgegevens
E-mail Contactformulier website
Post Jan Bommerstraat 4, 9402 NR Assen
Facebook Facebook.com/zekur.nl
Twitter @zekur

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken? Vergelijk op eigen risico, keuze vrijheid en alle aanvullende zorgverzekeringen. Check hier onze Studenten Zorgvergelijker

Vind je deze informatie nuttig?